Można też tekst zapisać do mp3 wybranym głosem, nie wiem jak długo to trwa, bo właśnie zapuściłem dość długą książkę i zobaczę jaki będzie efekt całościowy.
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
są, szukaj na literę p, na pewno jakiegoś Marka widziałem. Autor napisał, że jakimś programem przerabia plik na mp3 w 2 lub 3 godz, jego program robił to w 5 min.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
OK, faktycznie są 2 polskie głozy Marek i Zosia, zapomniałem bo zaznaczyłem sobie żeby pokazywał tylko głosy wielojęzyczne, są znazcznie lepsze, oczywiście nie wszystkie, ale podczas czytania potrafią nagle czytać po angielsku zamiast po polsku, a szkoda. Głosem wielojęzycznym zawiesił mi się na 36%, może przypadaek, ale Markiem przekonwertował mi w kilka minut całą książkę.
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
Apka się szybko rozwija. Można śledzić kanały rss, albo już to jest, albo zaraz będzie można subskrybować podcasty. Można wrzucić link z youtuba i pobrać transkrybcję. Ponadto autor zamierza dodać whispera jakoś, jeśli dobrze doczytałem. Tak czy tak, apka fajna.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
ktoś pisał o tym, autor odpisał: jak otworzysz novapad i przestanie działać, wejdź od razu do %appdata%\Novapad. znajdziesz tam plik Novapad.log wyślij go autorowi na maila: ambro86@gmail.com Nie czytałem dalszych wpisów, ale warto autorowi zgłaszać błędy tak czy tak.
Szkoda, że te głosy wielojęzyczne czytają tak dziwnie, to znaczy czyta po polsku, a za chwilę całe zdanie po angielsku czy niemiecku i znowu po polsku. Szkoda, bo dużo ładniej brzmią, dużo lepiej interpretują tekst, no ale te wtrącenia obcojęzyczne całych zdań wykluczają z głosów do przeróbki na mp3 :(
No obstawiam, że jest problem z rozpoznawaniem, który fragment jest po polsku, a który po angielsku. Praktycznie każdy silnik, który rozpoznaje języki i się przełącza między nimi, jeśli te języki mają ten sam alfabet, robi błędy.
Mam pytanie, bo ja nie ogarniam angielskiego na tyle, a nawet po przetłumaczeniu nie do końca wiem o co chodzi w niektórych opcjach. I tak, Opcje i zakładka Audio i tutaj mamy taką pozycję jak: MP3 skip interval: lista rozwijana 5 m można zmieniać na 3M, 2,M i 1M, O co w tym chodzi, co ta opcja zmienia podczas konwersji do mp3.
Czy jest też jakaś opcja, która przyspiesza konwersję?
@Misiek, jeśl plik ma kodowanie utf-8, powinno działać. @Numerabis, raczej to jest interwał po jakim skaczesz po pliku. Niedługo autor doda polskie tłumaczenie.
Dzięki. O ten język polski pytałem się mailowo czy planuje dodać, ale nie odpowiedział :) Dobrze, że się zdecydował, bo jednak są tacy co w ogóle nie znają języka i trudno im ogarnąć ten program, ja sam mam problemy z angielskim choć jakoś tam ogaraniam i wspomagam się tłumaczem, ale to niewygodne.