EltenLink

Kopiowanie aplikacji z telefonu do telefonu z zachowaniem danych

Wróć do android

#1 DJGraco

Cześć.
Piszętą wiadomość to bardziej zaawansowanych użytkowników Androidów tzw power userów. Chyba sątu tacy, a jak nie ma, no to cóż. Napisać nie szkodzi.
Otóż mam sobie nieoficjalną appkę rhvoice z głosem Apollo, który chciałbym skopiować na inny telefon. Sęk w tym, że nie da się to zrobić poprzez standardową instalację, bo srv, z którego były zainstalowane głosy już poszedł do piachu.
Głosy znajdują się w pamięci telefonu, bo są pobrane, ale jak przekopiować aplikację wraz z jej danymi?

Edytowano 2025-11-25 10:15

#2 pates

No niestety ale raczej musisz pogodzić się z tym, że nic z tego nie będzie. Ewentualnie zainstalować samą appkę i wyciągnąć pliki głosów ze starego telefonu, ale to może nie zadziałać.

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2025-11-25 18:01

#3 misiek

Taa, mi na Sony też nie poszło, na Oppo jeszcze tak i na Samsungu też chodzi i to rozważanie, czy w przyszłości do Iphone nie powrócić, no kurde nie chcę, ale na Androida dalej nie ma normalnej syntezy, to jest szok.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2025-11-25 19:29

#4 pates

Jak to nie ma jak jest espeak, vocalizer, acapela, rhvoice masz oficjalne głosy normalnie, czego ci jeszcze potrzeba? Orpheusa, a może Kubusia?

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2025-11-25 23:45

#5 misiek

Obaj dobrze wiemy, że Vocalizer wyłącza się z dupy. Jakiego znowu Kubusia? Orfeusz w pewnych sytuacjach też by wcale takie głupie nie było.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2025-11-26 04:00

#6 DJGraco

Nie wiem, Kazek używa Vocalizera na Pixelu i nic mu się z dupy nie w yłącza albo to ja czegoś nie wiem.

2025-11-26 10:37

#7 guliwer

Ja jak miałem androida przez jakiś czas to mi się wyłączał czasem vocalizer, ale chyba tylko po jakiś aktualizacjach.

-- (misiek):
Obaj dobrze wiemy, że Vocalizer wyłącza się z dupy. Jakiego znowu Kubusia? Orfeusz w pewnych sytuacjach też by wcale takie głupie nie było.

--

2025-11-26 10:52

#8 Monia01

Kiedyś faktycznie Vocalizer potrafił się wyłączyć, teraz już nie obserwuję tego problemu od dość dawna.

🇺🇦 🇵🇱
2025-11-27 16:39

#9 DJGraco

Hm, to może problem zależy od konkretnego telefonu albo Misiek ma starą wersję jakąś?
Np, ja narzekam na ABK, że mi źle działa a mój kolega nie narzeka i jemu dobrze działa. Więc może to wina mojego telefonu.
Poza tym to temat o kopiowaniu ustawień aplikacji a nie o vocalizerze. Więc może zakończmy już ten offtop, bo serio jest to dla mnie ważne a rozczarowuję sie z każdym nowym postem.
Jakoś nie chce mi się wieżyć, że się nie da skopiować ustawień i danych aplikacji z jednego tel na drugi. Ale o tym muszę poczytać dalej w internecie może. Sprawa może wyglądać tak, że potrzebuję do tego np, roota.
Jak się serio nie da to wątek do zamknięcia chyba.

Edytowano 2025-11-27 17:35

#10 zywek

Jak macie crackowane vocalizery jakieś z trudno stwierdzic kiedy, to się rzeczywiście wyłącza.
Z tego co pamiętam to tej nowej ze sklepu się nie da zainstalować już na nowszych androidach, przynajmniej na poziomie sklepu, bo pluje, że na starą wersjęandroida i niekompatybilna, chyba to obszedłem instalując z poziomu przeglądarki.

2025-11-28 11:44

#11 misiek

Nawet nie wiedziałem, że są crackowane, 15 zł nie majątek.

2025-11-28 20:49

#12 misiek

Na Oppo mam coś takiego jak klonowanie telefonu, ale nigdy nie używałem, więc pewnie takie apki są.

2025-11-28 20:52

#13 cinkciarzpl

Oo. A od kiedy polskie głosy na IOSowym RhVoice są?

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2025-11-28 22:06

#14 Adasadula

Ale przecie cały wątek jest o androidzie ;)

-- (cinkciarzpl):
Oo. A od kiedy polskie głosy na IOSowym RhVoice są?

--

2025-11-28 22:36