Kopiowanie aplikacji z telefonu do telefonu z zachowaniem danych
Wróć do android#1 DJGraco
Cześć.
Piszętą wiadomość to bardziej zaawansowanych użytkowników Androidów tzw power userów. Chyba sątu tacy, a jak nie ma, no to cóż. Napisać nie szkodzi.
Otóż mam sobie nieoficjalną appkę rhvoice z głosem Apollo, który chciałbym skopiować na inny telefon. Sęk w tym, że nie da się to zrobić poprzez standardową instalację, bo srv, z którego były zainstalowane głosy już poszedł do piachu.
Głosy znajdują się w pamięci telefonu, bo są pobrane, ale jak przekopiować aplikację wraz z jej danymi?
#2 pates
No niestety ale raczej musisz pogodzić się z tym, że nic z tego nie będzie. Ewentualnie zainstalować samą appkę i wyciągnąć pliki głosów ze starego telefonu, ale to może nie zadziałać.
#3 misiek
Taa, mi na Sony też nie poszło, na Oppo jeszcze tak i na Samsungu też chodzi i to rozważanie, czy w przyszłości do Iphone nie powrócić, no kurde nie chcę, ale na Androida dalej nie ma normalnej syntezy, to jest szok.
#4 pates
Jak to nie ma jak jest espeak, vocalizer, acapela, rhvoice masz oficjalne głosy normalnie, czego ci jeszcze potrzeba? Orpheusa, a może Kubusia?
#5 misiek
Obaj dobrze wiemy, że Vocalizer wyłącza się z dupy. Jakiego znowu Kubusia? Orfeusz w pewnych sytuacjach też by wcale takie głupie nie było.
#6 DJGraco
Nie wiem, Kazek używa Vocalizera na Pixelu i nic mu się z dupy nie w yłącza albo to ja czegoś nie wiem.
#7 guliwer
Ja jak miałem androida przez jakiś czas to mi się wyłączał czasem vocalizer, ale chyba tylko po jakiś aktualizacjach.
-- (misiek):
Obaj dobrze wiemy, że Vocalizer wyłącza się z dupy. Jakiego znowu Kubusia? Orfeusz w pewnych sytuacjach też by wcale takie głupie nie było.
--
#8 Monia01
Kiedyś faktycznie Vocalizer potrafił się wyłączyć, teraz już nie obserwuję tego problemu od dość dawna.
🇺🇦 🇵🇱
#9 DJGraco
Hm, to może problem zależy od konkretnego telefonu albo Misiek ma starą wersję jakąś?
Np, ja narzekam na ABK, że mi źle działa a mój kolega nie narzeka i jemu dobrze działa. Więc może to wina mojego telefonu.
Poza tym to temat o kopiowaniu ustawień aplikacji a nie o vocalizerze. Więc może zakończmy już ten offtop, bo serio jest to dla mnie ważne a rozczarowuję sie z każdym nowym postem.
Jakoś nie chce mi się wieżyć, że się nie da skopiować ustawień i danych aplikacji z jednego tel na drugi. Ale o tym muszę poczytać dalej w internecie może. Sprawa może wyglądać tak, że potrzebuję do tego np, roota.
Jak się serio nie da to wątek do zamknięcia chyba.
#10 zywek
Jak macie crackowane vocalizery jakieś z trudno stwierdzic kiedy, to się rzeczywiście wyłącza.
Z tego co pamiętam to tej nowej ze sklepu się nie da zainstalować już na nowszych androidach, przynajmniej na poziomie sklepu, bo pluje, że na starą wersjęandroida i niekompatybilna, chyba to obszedłem instalując z poziomu przeglądarki.
#11 misiek
Nawet nie wiedziałem, że są crackowane, 15 zł nie majątek.
#12 misiek
Na Oppo mam coś takiego jak klonowanie telefonu, ale nigdy nie używałem, więc pewnie takie apki są.
#13 cinkciarzpl
Oo. A od kiedy polskie głosy na IOSowym RhVoice są?
#14 Adasadula
Ale przecie cały wątek jest o androidzie ;)
-- (cinkciarzpl):
Oo. A od kiedy polskie głosy na IOSowym RhVoice są?
--