Forum

Titan, Titanic Computer Environment

Oprogramowanie

1 / 3 Next

titomaton

#1 ·

2 likes
Co to jest Titan?
Titan, Titanic Computer environment jest środowiskiem systemu operacyjnego microsoft windows i toolboxem, zawierającym podstawowe aplikacje, komponenty, widgety i gry
Cechy szczególne programu
• TCE i jego komponenty są proste i intuicyjne, dzięki temu nie trzeba poświęcać dużo czasu, aby nauczyć się obsługi programu
• TCE aplikacjami i komponentami stoi, dzięki czemu każdy, kto jest zaawansowanym użytkownikiem, lub programistą, może z łatwością rozbudować program i udostępniać komponent innym użytkownikom TCE
• Titan zawiera niewidzialny interfejs, dzięki czemu można przełączać się między oknami, uruchamiać skróty na pulpicie, bez zbędnej zabawy. Każdy power user może mieć wpływ na niewidzialny interfejs dzięki widgetom
o programie można było się dowiedzieć dzięki grupie titosoft lub przeznaczonemu kanałowi na telegramie, a że jest już na tyle stabilny, żeby udostępnić go szerszemu gronu użytkowników, to też tworzę nowy wątek temu poświęcony
link do strony:
http://titosofttitan.com/titan/

mojsior

#2 ·

takie błąd wykryłem że kiedy jestem na statusie np od godziny i daty i wcisne enter to sie pojawia
Error
OK Button
Could not open date/time settings:
[WinError 193] %1 nie jest prawidłową aplikacją systemu Win32

windows 11 nie modowany home edition

titomaton

#3 ·

Edited
@mojsior z jakiego UI
Jak z domyślnego, to w następnej wersji poprawka będzie

mojsior

#4 ·

normalnie z exeka

titomaton

#5 ·

@mojsior Czyli domyślny.
To poprawka jest, będzie w najnowszej wersji
Z UI chodziło mi to, że TCE ma 3 interfejsy, można w ustawieniach znaleść
GUI
Niewidzialny interface
i tryb klasyczny (taki jak w eltenie/klango)

mojsior

#6 ·

ciekawy projekt takie pożyteczne apki pod ręką jak organizer czy przeglądarka internetowa.
Ciekawe co tam jeszcze zostanie dodane.

titomaton

#7 ·

to też zależy od zewnętrznych programistów, jest też wsparcie gier i titan IM pod ctrl+tab, więcej w pomocy pod f1 lub przez odpowiednią opcję Menu

mojsior

#8 ·

i kolejny problem titan się wiecznie instaluje, jak tylko odpalam plik exe to uruchamia się instalator i tak w kółko i jestem w stanie uruchomić titana zaraz po instalacji kiedy w instalatorze zaznacze uruchom titana.
Ale już pozniej nie wiem jak go uruchomić.
Ponad to kiedy w opcjach instalatora zaznaczone jest utwórz skrut na pulpicie skrut się nie tworzy, nawet kiedy zaznacze żeby nie grał muzyki w tle on i tak ją gra.
więc jak uruchomić titana bez wiecznej instalacji

titomaton

#9 ·

1 likes
c:\titan\titan data\main.exe

titomaton

#10 ·

a jakby ktoś jednak pakiety TCEPACKAGE chciał stworzyć, ot, dokumentacja do oskryptowania do pliku __script.TCE

mojsior

#11 ·

1 likes
a ok ale to troche myli w takim razie, powinie plik exe się nazywać reinstall titan albo coś koło tego

titomaton

#12 ·

1 likes
OK, Jutro dam nowy plik setup w takim razie

mojsior

#13 ·

a jakie gry to wspiera bo u mnie ta lista jest pusta

titomaton

#14 ·

tworzone w pythonie/uruchamiane jako exe, z katalogu data/games/, katalog ten, powinien mieć plik właściwości gry __game.tce, zgodnie z dokumentacją, game creation guide w titan.docu.7z

mojsior

#15 ·

coś mi to psuje klawiature kiedy jakimś cudem odpalił się niewidzialny interface nie mogłem sterować kompem np skrót win m albo win b nie chciały przejść na pulpit czy zasobnik systemowy.
tak jak by się wszytko zawieszało i=i dostawałem komunikaty typu ekran zablokowany i ekran odblokowany i jestem po czwartym restarcie kompa.
Jak go zminimalizuje win M to się tak czasem robi, a czasem interfejs znika do tego stopnia że nie widać titana na pasku zadań

mojsior

#16 ·

ja narazie tego nie odpalam bo nie wiem co się dzieje.

titomaton

#17 ·

Edited
A nie ustawiłeś opcji zamiany interfaceu systemowego na titanowski?
wtedy win+m, win+b mogą nie działać normalnie
za to win+e odpala tfm

titomaton

#18 ·

jak tak, to trzeba usunąć bg5settings.ini z %appdata%\titosoft\titan\

mojsior

#19 ·

żadnych takich ustawien nie miałem

titomaton

#20 ·

spróbuj usunąć ustawienia TCE, i zobacz, czy nadal ten błąd występuje,
też usunąłem ustawienia TCE, i nie mogłem zreprodukować tego błędu. Po raz pierwszy został zgłoszony ten błąd, z wyłączonym ustawieniem tegoż
1 / 3 Next