inne

Ciekawe aplikacje na systemy operacyjne iOS, oraz Android.

Założony przez lukasz1993258 36 wpisów ostatni wpis 2 lata temu Strona 1 z 2

Transkrypcja

Witam Was w kolejnym wątku na Altenie. Dawno tutaj nie tworzyłem wątków, więc sobie pomyślałem, że taki wątek fajny stworzę odnośnie ciekawych aplikacji właśnie na iOS-a oraz na Androida. No, zapewne wiecie, że ja używam iPhone'a, także jeżeli chodzi o aplikacje na Android to tak średnio, średnio. Na iPhone'a zresztą też tak mało aplikacji jak na razie znam ciekawych. Jedną aplikację, którą znam i którą chciałbym Wam tutaj wypowiedzieć. Przedstawić. To jest aplikacja Asystent Google. Co prawda ona też jest na Androida. Tyle, że ta aplikacja na Androida moim zdaniem jest trochę bardziej dopracowana niż jeszcze na iPhone'a. Czyli na system iOS. Niestety tutaj w iPhone'ie ta aplikacja jednak działa, czy działa. Aczkolwiek... Minus jest tej aplikacji na przykład taki, że wówczas kiedy na Androidzie możemy spokojnie mieć telefon zablokowany i wypowiemy tylko komunikat OK Google, wówczas już można wydawać polecenia. Tutaj natomiast w iPhone'ie niestety ta aplikacja musi być natomiast otwarta i wtedy można też bez problemu wydawać jej polecenia. Aczkolwiek, tak jak mówiłem, tutaj ta aplikacja jeszcze nie jest... Aczkolwiek, tak jak mówiłem, tutaj ta aplikacja jest aż tak dopracowana jak na Androidzie. Następna sprawa do tego typu, że możemy tutaj wydać na iPhone'ie polecenie, żeby gdzieś zadzwonić, ale niestety musimy samoczynnie to potwierdzenie zatwierdzić. Co na Androidzie tylko mówimy do kogo ma zadzwonić i już wykonuje połączenie samo z siebie, że tak powiem. To samo się tyczy wiadomości... Żeby napisać na przykład... To też jak na Androidzie na przykład powiemy, żeby napisał wiadomość i do kogo, żeby napisał wiadomość, no to ta wiadomość zostanie napisana i wysłana od razu. Tutaj owszem, napiszę na iPhone'ie tą wiadomość, ale niestety trzeba ją zatwierdzić, aby wysłać. I ja teraz nie więcej postaram się pokazać... I ja teraz nie więcej postaram się pokazać... Jak ta aplikacja działa. Ja ją teraz uruchomię. Mamy i teraz ją uruchamiamy. I na przykład zapytam się jej, która jest godzina. OK, Google. Która jest godzina? Mogę na przykład zapytać tą aplikację. O, już wiem. OK, Google. Którego wypadają święta wielkanocne? A, jeszcze raz trzeba. OK, Google. Kiedy są święta wielkanocne? Możemy nawet wydać polecenie, żeby uruchomił YouTube'a. Możemy wydać polecenie, żeby włączył radio. To też w ten sposób. To też w ten sposób działa. Ale niestety na przykład nie poradzi sobie z taką oto sztuczką. OK, Google. Powtarzaj za mną. Co mam powtórzyć? Jestem bardzo fajnym chłopakiem. Lubię nawiązywać nowe znajomości. Jestem bardzo fajnym chłopakiem i lubię wytworzyć nowe znajomości. No właśnie. Tutaj on sobie jeszcze... Bardzo nie radzi. Ale ta aplikacja na iPhone'a ponoć jest też dopracowywana. Więc... Więc tak to mniej więcej działa ta aplikacja. No fajna jest ta aplikacja, nie powiem, że nie. Tylko, że... Tutaj właśnie miałem też styczność z tą aplikacją na Androida. I no jednak, tak jak mówiłem, na Androida ta aplikacja jest bardziej dopracowana niż właśnie na iOS'a. No to chyba jak na razie tyle. Pokazałem wam to, co mogłem pokazać. Jakby macie jakieś ciekawe aplikacje, czy to na iOS, czy to na Android. Śmiało możecie tutaj pokazywać. Z mojej strony to tyle. I pozdrawiam.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

Witam jeżeli chodzi o mnie ja mogę ja dzisiaj zaprezentuje grę milionerzy która się wydaje że dla mnie identyczna jest na iphone na ios i właśnie na ios bardziej dopracowana znaczy o właśnie taka muzyka to jest jakby gra indywidualna tyle udało się mi zebrać jakby tych wirtualnych pieniędzy w tej lirze minusem jest tej aplikacji androidowej że nie można tutaj się zalogować na swoje tomto i nie prowadzić bitw takich jakby kto lepiej sobie radzi kto ma większą wiedzę i nie można niestety pytań tworzyć tak było na ios jedno grę zaprezentuje 157000 raz zabieram pokażę koło ratunkowe zamiana przycisk odpowiedź b belmoba przycisk stolica osalwadoru jest dwukrotek na przykład stolica osalwadoru jest przycisk odpowiedź a san salvador sama nazwa wskazuje przycisk przycisk przycisk trzeba przechodzić przycisk który nieistniejący już kraj składał się z cześni i słowacji wifi było fajnie że automatycznie dodatka nasza czytało to od razu pytania to trzeba przechodzić tylko na pierwszym pytaniu czy ja po 8000 zł 32000 zł przycisk odpowiedź a słowako czechia przycisk odpowiedź b czechowakia przycisk odpowiedź c czechosłowacja mówię na android ta aplikacja nie jest dotąd taka jak bym chciał żeby była kiedy jeszcze posiadam iphone to mam teraz taki niedostatek bo widzę że to jest identyko że na ios jest bardziej ta aplikacja rozbudowana przycisk koło ratunko przycisk przycisk przycisk jakimi glonami są brunatnice pytajnik no i tutaj się mogę pomylić bo już tej biologii nie pamiętam przycisk odpowiedź a morskimi przycisk odpowiedź b śniegowymi przycisk odpowiedź c piaskowy przycisk odpowiedź d l przycisk odpowiedź d l przycisk odpowiedź d l przycisk odpowiedź d l no i się pomyliłem poprawne odpowiedzi morskimi no właśnie poprawne odpowiedzi morskimi czasami jak można obejrzeć film to można przez ten obejrzeć ten film który można wrócić do gry tak to tak to wygląda ta gra tak to wygląda ta gra tak to wygląda ta gra kiedyś była jeszcze fajna gra koło fortuny na podstawie teletreningu koło fortuny była tu teraz przycisk ale coś tam się schrzaniło bo po którejś tam aktualizacji jak pierwszy raz się zatręci kołem można wybrać literę a jak się drugi raz zatręci kołem nie ma liter klawiaturu tylko trzeba ręcznie dotykać szkoda że tak zrobione zostało i na razie to tyle pozdrawiam

Pozdrawiam

Transkrypcja

Dobra, Dzieku. Muszę powiedzieć, że to nawet bardzo dobrze działa, jak na razie, ta gra. Jeszcze z gadaczem. Będę musiał w wolnej chwili sprawdzić, jak to by było na iOS-ie. To jak na razie tyle.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

Witam, odświeżam wątek, sobie przypomniałem, słuchając teraz tego wątku, przypominając sobie, przed moim odejściem, że na Androida jest, nie wiem czy na system IOS jest taka aplikacja, na system Android jak najbardziej, aplikacja nazywa się Detterem. Jest to aplikacja w pełni dostosowana dla osób niewidomych, jej nie pokażę, bo jestem teraz w domu i mi się telefon popsuł, więc muszę poczytać, ale aplikacja Detterem jest taką aplikacją, jest to kolejny, że tak powiem, nawigator dla osób niewidomych. Jest bardzo podobna do Lazarillo. Z tą różnicą, że w Detterem nie mówi obiektów, które się wokół nas znajdują. Aplikacja Detterem mówi, jak to było, na przykład to było tak mniej więcej. Jesteś dla bohaterów Monte Cassino. Przemieszczasz się od Świętego Rocha. A do kardynała Stefana Wyszyńskiego, oddalonego od sto pięćdziesiąt metrów. I tak mówią za każdym razem, jak były jakieś przeżywania, gdzie on widział. Co ciekawe, niektóre pozycje możemy wybierać za pomocą głosu. Nie używając ani palca na ekranie dotykowym, ani pre pozycji fizycznej na filmu. Bardzo fajna aplikacja. Można mniej więcej wiedzieć jak są rozłożone te ulice. Mówię, minusem jest tylko to, że nie wiemy co się znajduje wokół nas. Czy jakiś sklep, czy band, czy jakaś świątynia, czy tym podobne. To jest tylko ta różnica. No i mówię, na jakiej jesteś ulicy i od jakiej do jakiej się ulicy przemieszczasz tą ulicą. I jaka jest odległość od twojego położenia do tej ulicy, w której zmierzasz. Bardzo fajna aplikacja. Lazerio również. Ale już o Lazerio nie będę mówić, bo wiem, że jest na to oddzielny wątek. Chciałem tylko powiedzieć o aplikacji Dettere. Bo nie wiem, czy dzisiaj mówiłem, czy nie, już nie pamiętam. Ale taka aplikacja jak najbardziej jest. Czy ona teraz działa, nie powiem, bo już dawno z niej tożęstałem. To, że jestem bardziej z Lazerio. Wolę wyjść ze skrzyżowania ulic. I jakie budynki się znajdują wokół mnie. I tyle. To na razie chyba byłoby o tyle ode mnie. Co mi przyjdzie do głowy, to powiem. A na razie to tyle. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

Transkrypcja

Witam serdecznie Chodząc dzisiaj po aplikacjach sklepu doodle play szukając paru aplikacji byłem ciekaw czy doodle takie są Przypadkiem trafiłem na aplikację dostosowaną dla osób niewidomych Aplikacja ta jest na system android Ja mam akurat wersję 6.0 nie wiem czy na nowszą będzie działać Na moim działam z telefonem klapsys Może się uda uruchomić zaraz Jest to aplikacja skierowanych do osób niewidomych lubiących podróże Lubiących podróże Lubiących zwiedzanie Ale które nie mają możliwości pojechania w tym przypadku do suwałki Jest to aplikacja audio przewodnik po suwałkach Po zainstalowaniu ją na liście wszystkich zainstalowanych aplikacji Nazywa się ona suwałki miasto Natomiast żeby znaleźć ją w sklepie doodle play Wystarczy wpisać nawet samą nazwę miasta suwałki Samą nazwę miasta suwałki I bodajże chyba to była pierwsza aplikacja Która wystąpiła Po wpisaniu Po wpisaniu tej nazwy I tutaj próbuję ją zademonstrować Wszedłem w tą aplikację suwałki miasto Każe mi czekać bo trwa jakieś pobieranie danych Ale nic dalej się nie dzieje nie wiem o co chodzi Zaraz popróbuję więc jak coś to przepraszam Za efekty dźwiękowe dodatkowe zbędne Efekty dźwiękowe zbędne efekty dźwiękowe 100% 35,63 MB trwa pobieranie danych Dalej właśnie trwa pobieranie danych Zaczekaj 100% 35,63 MB trwa pobieranie danych 100% Nie wiem o co chodzi Nie wiem czy mi się uda zademonstrować Ją w tym wpisie głosowym Ja trochę jeszcze popróbuję Ja trochę jeszcze popróbuję Jeżeli uda mi się ją odtworzyć To tutaj się ponownie nagram Z prezentacją tej aplikacji Nie wiem czy ona jest na iOS Ona jest na Android 6.0 na pewno Czy na nowszych nie wiem To jest ciekawa aplikacja Jest tam męski głos Męski głos który opowiada o suwałkach Można normalnie poczuć się Jak byłoby się w suwałkach Oprowadza tak jak przewodnik Oprowadza różne wycieczki To tak samo tutaj jest zrobiony właśnie audio Audio głos jakiś głos męski Wirtualnie oprowadza po suwałkach Bardzo fajna aplikacja Ale czy mi się uda ją ponownie uruchomić Tego co ja nie wiem Jeżeli tak to tutaj się nagram Jeżeli tak to tutaj się nagram Jak ktoś chce może sobie również spróbować ją zainstalować Jak ktoś chce może sobie również spróbować ją zainstalować Jak ktoś chce może sobie również spróbować ją zainstalować Pozdrawiam Jeśli uda mi się ją odtworzyć Jeśli uda mi się ją odtworzyć To nagram się Pozdrawiam

Pozdrawiam

Transkrypcja

Witam serdecznie, w moim ostatnim wpisie, glosowym, powiedziałam, że jak uda mi się, to zaprezentuję i być może uda mi się, już teraz zaprezentować, z powodu, że ona może być trochę dłuższa, zrobię oddzielny wpis z samą aplikacją dotyczącą audioprzewodniku po suwałkach. Jak już wspominałem, ta aplikacja jest... Ja mam Androida w wersji 6.0, czy na nowszych by działało, nie wiem, ale zaraz pokażę, jak to wygląda. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

Transkrypcja

Alert, aktualna wersja danych V2 Aktualna, czy chcesz wybrać polski pytajnik? Przycisk nie Przycisk tak Suwałki audio, przewodnik po mieście Zero, wprowadzenie Jeden, dom urodzenia Marii Konopnickiej Dwa, dawna siedziba Trybunału Cywilnego Jed, zero, wprowadzenie Dzień dobry, mam na imię Kacper Opowiem wam o Marii Konopnickiej i o dziewiętnastowiecznych Suwałkach Naszą wycieczkę zaczynamy przed Muzeum im. Marii Konopnickiej Jeżeli nie znajdujecie się tam, to proszę przejść na ulicę Kościuszki 31 Tam proszę na telefonie wybrać numer 1 To było wprowadzenie Jeden, dom urodzenia Marii Konopnickiej Dwa, dawna siedziba Jeden, dom urodzenia Marii Konopnickiej Dwa, dawna siedziba Trybunału Cywilnego Trzy, ratusz Dwa, dawna siedziba Jeden, dom urodzenia Marii Konopnickiej Jeden, dom urodzenia Marii Konopnickiej Posłuchajcie moi drodzy 23 maja 1842 roku W tym domu urodziła się Maria Stanisława Wasiłowska Późniejsza Konopnicka Rodzice poetki Józef i Scholasty Kawasiłowscy po przyjeździe do Suwałk w 1841 roku wynajęli tu mieszkanie. Dom należał do rejenta Jana Zapiórkiewicza i znajdował się przy ówczesnej ulicy Petersburskiej 200. To właśnie tutaj w 1973 roku udało się otworzyć muzeum poświęcone poetce. Proszę stanąć twarzą do budynku muzeum. Teraz skręcamy w prawo i idziemy ulicą Kościuszki, prosto. Musicie wiedzieć, że Maria Konopnicka spędziła w Suwałkach pierwszych siedem lat swego życia. Tu przyszło na świat także jej rodzeństwo Jan, Laura Celina, Zofia i Jadwiga Julia. Do tych lat dziecięcych powróciła poetka w opowiadaniach z cmentarzy i Anusia. Przywołała w nich swoją ukochaną Mianię. Beztroskie zabawy, wieczorne spacery w ogrodzie, śpiew Słowika nad rzeką Czarną Hańczą. Matka jej zajmowała się domem, a ojciec pracował w Trybunale Cywilnym, który najpierw znajdował się w budynku przy obecnej ulicy Kościuszki 89, a później w pobliżu rodzinnego domu poetki. To właśnie tą trasą Józef Wasiłowski podążał codziennie do pracy. Za chwilę po naszej prawej stronie. Tak to właśnie wygląda, tak jest opowiadany, już nie będę kolejnych pokazywać. Tak to wygląda właśnie zrobione aplikacje Audio Przewodnik po suwałkach. Jak widać fajnie, wyraźnie, duży plus. Na razie to wszystko. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

Transkrypcja

O! Ciekawa aplikacja jak suwałki, audioprzewodnik po mieście. Będę musiał zobaczyć, czy jakieś inne audioprzewodniki są. Wiem, że też Kraków coś podobnego miał. Gdzieś tam też był jakiś taki audioprzewodnik, ale tam coś tam było, że może było sobie chyba zaznaczyć jakieś miejsce i też mówiło, co w tym miejscu jest. Wszystko już nie pamiętam. To było na iPhone'a, na Androida. Szczerze nie pamiętam, czy coś takiego było, ale ciekawe, ciekawe ten audioprzewodnik.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Transkrypcja

Witam serdecznie. Jak obiecałem, to już mi się to przedłużyło, bo tam na komputer nie wchodziłem, bo tam miałem parę innych rzeczy, co robiłem oraz trochę problemów miałem. Powiem tak. Obiecałem, że pokażę aplikację do nawigacji. Może to nie jest na tyle nawigacja, ale również bardzo przydatna, szczególnie właśnie dla osób niewidomych, które jadą poza miejsce zamieszkania. Gdzie my się znajdujemy? Szczególnie to jest, jak się jedzie autobusem, również mówię nazwy ulic. Aplikacja nazywa się Lazarillo. Zresztą chyba tutaj już kiedyś była o tym mowa. Pokażę, jak to działa. ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

Pozdrawiam

Transkrypcja

Nie no, o tej aplikacji to ja akurat słyszałem, nawet ją osobiście testowałem, bo na iOS-a na szczęście też ta aplikacja jest.

Transkrypcja

Witam serdecznie nie wiem czy już tą aplikację pokazywałem natomiast to jest bardzo fajna aplikacja aplikacja ta jest właśnie swego rodzaju też można powiedzieć nawigacją bardzo podobną do Lazzarillo z wyjątkiem iż ta aplikacja nie zawsze może nawet nigdy ja do tej pory nie korzystałem zobaczymy jak będzie dalej może trochę z niej pokorzystam do Lazzarillo może aplikacja, którą chcę pokazać jest bardziej stworzona do miast gdyż Lazzarillo też mówi miejscowości jakichkolwiek, kuriany dnieciuki, trybieża ańcuty i tym podobne żewkowód, chrześcijanka, obiekty czy apteca, czy kościół katolicki, czy cerkiew prawosławna czy kościół baptystów mówi nazwy ronda natomiast ta aplikacja o której teraz mówię to jest aplikacja G4 aplikacja G4 mówi nazwy ulic teraz teraz zaprezentuję jak ona działa i najwyżej dalej dopowiem ekran główny ekran główny przycisk gdzie jestem nie znam Twojej lokalizacji momencik przycisk nawigacja przycisk wyjście jesteś na bohaterów Montecassino przemieszczasz się z kardynała Stefana Wyszyńskiego w stronę Świętego Rocha oddalonego stąd o 107 metrów ekran główny właśnie tak aplikacja ta mówi na jakiej ulicy jestem idę od jakiej ulicy do jakiej ile ta ulica do której zmierzam jest oddalona od mojego miejsca no niestety do tych budynków nie mówi miejscowości też nie znajduje Żedniciuki, Kuriany Kucharówka, Żewkowo Trześcianka, Trebieża Malinniki i tym podobne jak mówi straż z Białegostoku ale właśnie mówi ile mi zostało do danej ulicy do której podążam więc i jeszcze coś bardzo fajnego pokaże jak na przykład chcę z tej aplikacji wyjść przycisk wyjście chcesz zamknąć aplikacją T4 tak do widzenia aplikacje jak widzicie nie widzę państwo również tutaj można pożegnać głosem czy chcesz wyjść z aplikacji ale powiesz tak bardzo fajnie jak prawdziwa osoba powie do widzenia oczywiście waszym syntetytorem mowy ta aplikacja jest na androida czy na iusa to jest nie wiem nie powiem ale aplikacja jak widać jest właśnie o osobach niewidomych też to jest bardzo fajna aplikacja nie pamiętam może pokazywałem jak pokazywałem to najmocniej przepraszam to na razie tyle pozdrawiam

Pozdrawiam

Transkrypcja

Dzień dobry. Ja w kwestii iOS-a się nie wypowiem, bo nie mam, ale w kwestii Androida mogę. Polecam na pewno Lookout, czyli aplikację, którą możemy sobie skanować tekst, rozpoznawać jakieś dokumenty, banknoty, etykiety żywności i różne takie inne. Polecam MPK Mobile, służącym do sprawdzania rozkładów autobusowych i tramwajowych. Polecam portal Pasażera, służącym do sprawdzania sobie rozkładów kolei i pociągów. Co jeszcze polecam? Nie wiem, klawiatura brajdowską Tokbefa, ale to trzeba mieć Tokbefa, żeby ją mieć. Wiadomo, Whatsappa, Messengera i takie podstawowe aplikacje też używam. Asystenta w ogóle oczywiście też posiadam i też z niego korzystam, chociaż zależy, kiedy. Bo w sumie czasem, w sensie teraz na nowym telefonie go mam, ale na tamtym coś nie chciało działać i nie chciało mi się z nim bawić. Jak go nie mam, to sobie radzę innymi sposobami i nie jest mi jakiś niezbędny, ale jaki jest, to niech będzie.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

Transkrypcja

A propos asystenta Google, to pamiętam, że była kiedyś taka sytuacja, że rozmawiałem z kolegą i tak rozmawiamy, rozmawiamy, rozmawiamy, rozmawiamy, a tu nagle bezceremonialnie on, nie wiem, czy on powiedział jakąś frazę, czy coś i mu w kieszeni asystent Google samoczynnie uruchomił. No na iPhone'ie, no na iPhone'ie, no to można było by o czymś takim zapomnieć, no bo tam, żeby uruchomić asystenta Google, to trzeba go uruchamiać ręcznie, znaczy wtedy, kiedy demonstrowałem, to trzeba było go uruchamiać ręcznie, ale jak jest teraz po tylu latach, no to szczerze powiedziawszy, nie wiem, jak będę miał okazję, to zobaczę, bo teraz będę miał nowe rzeczy, nowego iPhone'a, ponieważ tamten iPhone przeszedł do historii, no i się uszkodził, no to teraz będę mieć nowego iPhone'a, jeżeli sprawdzę tego asystenta, czy przez tyle lat coś się zmieniło, to też tutaj dam znać.

Transkrypcja

W kwestii śmiesznych sytuacji związanych z asystentem Google, to my jak był u mnie papier, to jakby jak jedno z nas mówiło OK Google, to obydwa telefony się wtedy uaktywniały i po prostu pokazywały nam okienko. Albo na przykład ja mówiłam OK Google, to papier o telefon myślał, że to do niego i bardzo chciał ze mną współpracować, ale jak papier mówił OK Google, to mój telefon uznał, że w sumie to do niego się mówi i on może...

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

Transkrypcja

no właśnie dlatego jest właśnie dużo śmiesznych, ciekawych sytuacji z tym asystentem Google raz właśnie też jechałem taksówką, pamiętam gdzieś, nie wiem po co i ja nie wiem jak to jest u was w Androidzie, ale ktoś chyba mi kiedyś wspominał, że można zmienić sobie frazę, którą się wypowiada do włączenia asystenta Google ktoś mi mówił ale mniejsza o to była taka sytuacja właśnie, że gadałem sobie z taksówkarzem no i nagle tak gadamy, gadamy a on tak mówi no to ty Łukaszu wiesz jak to kurcze okej jest a ja mówię co pan ma na myśli mówię bo przeszliśmy na rozmowę rozmowę odnośnie Google i tak nagle mówię no ja proszę pana często korzystam z Google no bo tam mi się najlepiej wyszukuje a on nagle powiedział coś takiego, że ja też używam asystenta OK Google no i nagle mu się wtedy włączył ten asystent, a że akurat miał radio włączone w telefonie przez głośniki no to to ryknęło na pół taksówki także też różne sytuacje miały miejsce z tym asystentem Google

Transkrypcja

Jeśli chodzi o mnie, to ja najczęściej używam w androidzie bil.com, czyli można sobie rozkład PKP sprawdzić itd. Albo mam też taką aplikację, która mogę sprawdzić np. opóźnienia pociągu na danym tynku. Mogę wpisać wtedy stację i w danej stacji sobie sprawdzić, na odjazdach czy przyjazdach, jaki tam dany pociąg jest spóźniony. Jeśli chodzi o asystenta, to teraz się trochę pozmieniało np. jak się zrobi to magiczne słowo, to nie każdy telefon już teraz tak zareaguje. Dobrze, bo z drugiej strony... No... Można po prostu się... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

Transkrypcja

no to jeżeli chodzi o mnie to ja na dzień dzisiejszy z racji tego że mam już innego iPhona nie mam iPhona SE tylko SX no i z racji tego że troszkę się u mnie pozmieniało w jakimś stopniu no bo się trochę u mnie pozmieniało no to ja używam na dzień dzisiejszy tak Whatsappa chociaż bardzo bardzo rzadko raz na miesiąc mi się zdarzy albo nawet raz na dwa miesiące to zależy po prostu szczerze powiem używałem aplikacji Play24 ale już nie używam teraz jeszcze używam aplikacji Mój Orange no i Messenger wiadomo Facebook, Skype no kiedyś używałem TimToka no i aplikacja jeszcze która nazywa się Pogoda na żywo bo to jest bardzo fajna aplikacja polecam no i tyle jak na razie także pozdrawiam

Transkrypcja

Witam serdecznie Jeżeli chodzi o mnie to też używam jeśli mam ten telefon aplikacji mobile mpk portal pasażera, czasami też jak jadę gdzieś dalej to używam aplikacji e-podróżnik używam czasami jeszcze aplikacja ikm to jest aplikacja gdzie można dowiedzieć się o jakichś zmianach, o obiadach miejskich czy właśnie o zmianie rozkładu, tylko jest taki problem, że trzeba najpierw to zaznaczyć, wysłać do siebie na maila i tam jest podany link i trzeba znaleźć odpowiedni żeby przeczytało, ale zawsze się sprawdzało i zawsze widziałem czy jakieś objazdy, czy zmiany jakieś remonty są objazdy jakieś marsze, nie marsze to bardzo fajna aplikacja, a jeżeli chodzi o asystenta google to teraz jest taka opcja, że można sobie grać z asystentem, dobrze to pytanie dnia, czy ciepło i zimno, ciepło i zimno to trzeba znaleźć cenę, żeby był kupiony podany powód na allegro to później można uzdobędzie wysokie miejsce żetony na zakupy czy na przykład 180 słów i jeszcze parę innych gier czasami też sobie gram w twist widzowy tylko że to już gram na języku orsyjskim. To takie fajne gry są czy no to kiosk z lemoniadami to też można poczuć się trochę jak przedsiębiorca na pewno w innych językach też są jakieś jeszcze inne gry ale ja się tam już nie zagląbiam to tyle pozdrawiam

Pozdrawiam

Ja polecę jedną aplikację, a jest to aplikacja o nazwie, Echo wis quiz

#20 1 polubienie

a coś więcej?