Kultura i sztuka (forum mieszane]

Twórczość

Założony przez daszekmdn 12 wpisów ostatni wpis 8 lat temu

#1 1 polubienie

Transkrypcja

Dzień dobry wszystkim. Generalnie to forum jest jakoś tak mało aktywne ostatnio. Jest jedynie ten wątek, w którym się coś dzieje. I postanowiłem jakoś to zreaktywować. Chciałbym, żebyśmy w tym wątku zaprezentowali jakieś swoje teksty, książki, wiersze, myśli pierwsze. I co nam tam jeszcze do głowy przyjdzie. Jak ktoś na czymś gra, to żeby się zaprezentował. Jak ktoś śpiewa, to także. A jak ktoś gra i śpiewa, to jeszcze fajniej. Też fajnie by było, żeby się pokazał od tej strony. No i jak ktoś programuje, to może opowiedzieć o tym, co programuje. A jak ktoś robi jeszcze coś innego, to też może o tym opowiedzieć, pokazać to, cokolwiek innego. Ja generalnie nie zaprezentuję się ze strony śpiewającej, bo śpiewam fatalnie. Ze strony grania także się nie zaprezentuję, pomimo tego, że kiedyś próbowałem coś robić na pianinie, ale po pół roku mi się znudziło, bo grałem jeden i ten sam utwór. Ze strony książkowo, wierszowo, tekstowo, jakiej tam takiej, się też nie zaprezentuję, bo kiedyś próbowałem coś pisać, jak szkolwiek też mi nie szło i się poddałem. To się znudziło mi się po prostu. Bo niektórzy mówili mi, że dobrze piszę, że fajnie piszę, że mam to robić. Zatraciłem sobie talent, zresztą już trzeci, a teraz nie zatracam, bo do tego talentu nigdy nie miałem, generalnie mówiąc szczerze. Chodzi o programowanie też, kiedyś programowałem, teraz już tego nie robię, nie warto, bo po prostu nie idzie mi to zbyt dobrze i nie czuję się w tym fajnie, łatwo. I tyle.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#2 1 polubienie

Transkrypcja

Trochę wytrwałości i cierpliwości. A co do umieszczania naszych talentów, do pokazywania naszych talentów tutaj, to myślę, że takim miejscem są blogi. I tam ludzie wyrzucają swoją twórczość, albo opisują to, co robią. Myślę, że to jest lepsze miejsce. Że wygodniej jest po prostu wrzucić coś na bloga, niż tutaj na przykład czytać jakiś tekst czy coś. Chyba, że ktoś chce sobie głosowo coś zaprezentować. To proszę bardzo. Ale myślę, że blogi bardziej spełniają tę funkcję prezentacyjną naszych talentów i naszej twórczości. I co tam jeszcze chcemy sobie prezentować.

🇺🇦 🇵🇱

#3 1 polubienie

Transkrypcja

Fakt faktem blogi, no na blogach możemy umieszczać wszystko ładnie w kategoriach i w porządku. Aczkolwiek nie każdy te blogi czyta i tutaj można by się zaprezentować jakby zachęcając owe osoby, które blogów nie czytają do na przykład swojego bloga.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#4 1 polubienie

Transkrypcja

Dzień dobry, dobry wieczór wszystkim. Wygląda na to, że przynajmniej po części udało mi się rozwiązać problem z nagrywaniem. Rozwiązanie było dość niekonwencjonalne. Wystarczyło przestawić język w systemie z angielskiego na polski, gdyż z pewnych powodów używałem go w takim języku. Ale głównie nie o tym chciałem, po prostu poinformowałem, że pewne problemy można właśnie w takie dziwne sposoby obejść. Ale do czego zmierzam? Zmierzam do tego, że jakoś ja nie wyobrażam sobie prezentowania własnych wpisów na blogu, czy robienia tego w biegu, gdyż z inspiracją jest jak jest, ono jak jest, to jest, a jak coś zostanie już zaburzone, chociaż tak jak mi się wczoraj to stało przez wysypanie się programu, gdyż niby byłem zabezpieczony, ale czegoś nie przemyślałem, kliknąłem oraz za dużo i no stało się. I teraz mi się nie udaje tego już przeskładać tak, jak bym tego pragnął. Jednakowoż, jeżeli ktoś wyrazi chęć i będzie chciał zaśpiewać czy coś, czy zafreestylować, czy cokolwiek, to jeżeli chce i czuje taką potrzebę, no okej. No i jeżeli informować o blogach, że się ma czy coś, to musi się zrobić, tam raczej każdy patrzy, kto jest zalogowany i jeżeli ktoś będzie chciał, to sobie przeczytam, no przecież też nic na siłę, kto, no i chyba... Na tym zakończę ten temat. Wszystko, co miało zostać powiedziane, zostało powiedziane. Pozdrawiam.

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW

Transkrypcja

Witam, co do mojej twórczości, to powiem w taki sposób, że jak byłem troszkę mniejszy, to śpiewałem w karaoke i wygrywałem pierwsze miejsce. Teraz to mi za bardzo to już nie wychodzi, więc mam za bardzo gruby głos. Pozdrawiam.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

#6 1 polubienie

Transkrypcja

Witam, przepraszam z góry, proszę się nie złościć, że mój jest, że mój wpis jest w takiej słabej jakości, ale mikrofon jest słaby, no to nie moja wina. A to jest mój kolejny freestyle, czasami coś tam sobie zarymuję, czasami te wersje w notatniku spisuję, na YouTube czasem wrzucę, choć mam mało polubień. Ale mimo wszystko, ja rymować lubię, ej.

#7 1 polubienie Zarchiwizowany

Transkrypcja

Dzień dobry Państwu no to co to ja się dołożę tutaj w tym wątku bo tutaj pokazywałem wersję skrzypcową tylko że w innym wątku, który ja stworzyłem bo nie wiedziałem, że Daszek stworzył wątek, który miał być temu celowi, tylko trochę pod inną nazwą i tutaj teraz pokażę utwór, w którym śpiewam sobie z podkładem, w pierwszej zwrotce jakby solo poniekąd a w drugiej zwrotce dołączam się z drugim głosem i zapraszam do słuchania tak? tak? tak? tak? tak tak fastest later PANIS ANGELICUS PANIS ANGELICUS PANIS ANGELICUS PANIS ANGELICUS PANIS ANGELICUS PANIS ANGELICUS PANIS ANGELICUS PANIS ANGELICUS No i tak to proszę Państwa brzmiało sobie. Nagrywane niestety w domowym zaciszu na zwyczajnym mikrofonem laptopy, więc jakość nie jest zbyt fajna. No ale ważne, że postarałem się pokazać na tyle, ile póki co techniczne takie możliwości posiadam. Więc z mojej strony to wszystko. Póki co. Myślę, że za niedługo coś jeszcze ze skrzypcami też fajnego dorzucę. A tymczasem żegnam się z Państwem i życzę przyjemnego wieczoru.

Transkrypcja

Cześć Wam! Mietku wrzuć to samo w wykonaniu, właśnie jak grasz na skrzypcach, to będzie bardzo dobrym pomysłem, żebyś to wrzucił. No właśnie, tutaj zgadzam się z Moniką, że ta twórczość własna, nasze talenty i te sprawy, to właśnie zamieszczane są na blogu. Jedynie co, to możemy tutaj wspomnieć o naszych rzeczach, które warto zobaczyć. Z których jesteśmy dumni. Ja osobiście myślę, że u mnie warto zobaczyć, nie wiem, co kto lubi oczywiście. Mam dość bogatą twórczość pisarską. No i muzyczną mniej bogatą, ale miło wszystko. No więc w sumie jak ktoś interesuje... Książki J.K. Rowling i fanfiki na ich podstawie, no to na bardzo serdecznie zapraszam, to drzwi otwarte na tym moim blogu, naprawdę tam i o Bellatrix, i o Voldemorcie, i o... Jeszcze mam na swoim koncie, tam na droboksie o Tonks i o Harem krótkie rzeczy, dlatego jeszcze tego nie wrzucili. Mam tego bardzo dużo. Jeszcze siedem królestw J.K. Rowling, które tutaj już niektórzy znają, ale niektóry też jest duży i też go nie wrzuciłam. No to tak pisarsko. No a tak muzycznie, no duże festiwali rosyjskich. Więc dużo ich. Więc tam w kategorii otwórz, a zobaczysz tu różności. Polecam, też można sobie posłuchać jak skrzypeńka śpiewa. Bądź śpiewała, właśnie śpiewała kiedyś. Bo ja śpiewałam kiedyś. A jak śpiewam obecnie, to tak nie wrzucałam raczej. No więc, no co kogo interesuje. No albo właśnie to co się... Albo jak ktoś chce muzycznych rzeczy posłuchać, albo takich właśnie twórczości tekstowej, no to tu i tu zapraszam. No pewnie czeka mnie mnóstwo poprawek i tu i tam. Ale myślę, że taka pasja, taka odskocznia na co dzień od pracy jest bardzo dobrym pomysłem, aby rozwijać swoje talenty i pielęgnować swoje pasje, swoje hobby. Żeby człowiek nie zwariował z tej rutyny. Pozdrawiam.

Große Operndiva?

Transkrypcja

Witajcie, ja też się postanowiłam tutaj odezwać, udzielić jakoś, no powiem Wam tak, ja się zgadzam z tą skrzypeńką, że trzeba czasami od tej pracy odpocząć, trzeba mieć jakieś hobby, jeśli chodzi o moje, to jak niektórzy już widzieli, coś sobie tam skrobię, na razie na tym moim blogu jest mało rzeczy, w zasadzie tylko jeden cykl. Mam takie króciutkie opowiadania, chyba trzy napisane, też jeśli chodzi o Star Warsy, jeśli kogoś ta tematyka interesuje, oprócz tego mam pamiętniki Luke'a Skywalker'a napisane przeze mnie i zmontowane w dość taki jeszcze niefajny sposób, bo to był rok 2012, ja o montowaniu niewiele co wiedziałam, no ale nagrałam, zmontowałam. Teraz już niestety nie zrobię tego wersji remaster, bo nie mam muzyki, poszła mi z dysku, a muzyka i efekty dźwiękowe wtedy tam były, więc no jak ktoś chce, mogę wrzucić gdzieś tam, udostępnić, a jak nie, to wrzucę w samym tekście. Oprócz tego twórczość na podstawie książek Ricka Riordana, czyli Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy, Olimpijscy Herosi itd. to też w niedługim czasie wrzucę, żeby nie robić bałaganu, a co do twórczości, że tak powiem, muzycznej, też być może coś nagram na razie, jeśli chodzi o granie na melodyce, to ja tak trochę bardziej rzępolę niż gram, bo dopiero się uczę tego instrumentu, gdyż mam go od niedawna, od niespełna dwóch tygodni, więc tak naprawdę uczę się prawidłowo oddychać przeponem. żeby móc na tym grać i nie robić się przy okazji czerwona, no, a jeśli chodzi o śpiewanie, no, nagram coś, na pewno coś nagram i na pewno, jeśli ktoś będzie chciał, to niech śledzi mojego bloga, na pewno się coś tam będzie pojawiać, no, i to tyle, pozdrawiam wszystkich, pa, pa.

May the force be with you.

Transkrypcja

Ja niestety nie traktuję, pomimo tego, że już się zajmuję dobre kilka lat tym rapem, prawda, bo ogólnie teraz o rapie będę rozmawiał, bo to jest jakby główne moje hobby, moja pasja, ale mówię, na poważnie tego raczej jeszcze nie biorę, co prawda mówię, już staram się naprawdę z przekazem rapować, staram się jakieś tam wartości, żeby były i w ogóle chcę ludziom wokół mnie pokazać, że umiem, umiem zrobić coś, umiem się wykazać. Jeżeli mam na to ochotę, ale mówię na poważnie tak, żeby to była jakaś praca, że kasę za to biorę, czy coś, nie, nie, nie, jeszcze do takich kroków się nie posuwam, myślę, że za kilka lat bym spróbował coś takiego zrobić, ale w tym momencie to jest dalej mimo wszystko pasja, więc tyle chciałem powiedzieć w tym momencie, a w następnym poście wrzucę tam jakąś zwrotkę do jednego kawałka swoją, taką.

Senter San

Transkrypcja

Na center, na jakieś GRM Daily, jakbyś wrzucił kiedyś jakiś track na przykład, który nagrywasz tam na swój kanał, to ciekawe jak tam się wrzuca te tracki na przykład, bo może by wyświetleń sporo było, kto wie.

Transkrypcja

Znaczy RM Daily to się chyba nie da, a LinkUpTV to nie wiem, coś próbowałem ostatnio, ale zresztą nieważne, to nie tu o takich rzeczach, ale kiedyś może jeszcze spróbuję z tym LinkUpTV jeszcze raz.

Senter San