Eksport danych - eksperymentalnie
Wróć do EltenLink#1 pajper
Na prośbę użytkowników napisałem system umożliwiający eksport danych z Eltena, na razie eksperymentalnie.
Aby wyeksportować swoją paczkę, należy zalogować się na stronie, wejść w zakładkę "Mój profil", dalej "edycja profilu" i znaleźć odpowiedni nagłówek.
Paczka może się chwilę generować, więc proszę o cierpliwość. :)
Prosiłbym o informację zwrotną o kompletności paczek i wszystkich możliwych problemach.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#2 daszekmdn
Biegnę sprawdzić :)
#3 lukasz1993258
Jedno pytanie, czy te dane się hmm aktualizują na bierząco? wraz wykonaniem jakiejś akcji np wysyłanie czegoś na forum?
#4 daszekmdn
Nie. Po kliknięciu wygenerowany zostaje Zip, a aby mieć aktualniejsze należy znów generować. :)
#5 lukasz1993258
No i elegancko, kiedyś to morze się przydać
#6 daszekmdn
Wykryte błędy:
Blogi i Commented:
Na dole mamy jakieś dziwne cyferki, które nie są datą.
Wpisy w HTML z audio nie działają, w sensie odtwórz nic nie robi.
Mam konwersację, która ma 511kb :) tylko problem jest tego typu, że przydało by się parsowanie jakieś na kilka podstron czy coś, bo w obecnym stanie to Chrome sie zawiesza.
Fora:
W Mentions powinien pojawiać się nr wpisu.
#7 daszekmdn
Notes:
Pliki bez rozszerzenia.
Brakuje:
Pliki udostępnione.
#8 pajper
Corrected. :)
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#9 matius
Notatki nadal nie mają rozszeżenia.
#10 lukasz1993258
Potfierdzam, nie działają posty audio gdy się daje ottwusz
#11 DJGraco
A mi przy próbie otwarcia pobranego archiwóm wyskoczyło
Błąd Folderów skompresowanych (zip) dialog System Windows nie może otworzyć folderu.
Folder skompresowany (zip) o nazwie C:\Users\nawro\Downloads\elten_export_DJGraco_20190227172244.zip jest nieprawidłowy. OK Przycisk
#12 Julitka
A może nie pobrałeś do końca?
--Cytat (DJGraco):
A mi przy próbie otwarcia pobranego archiwóm wyskoczyło
Błąd Folderów skompresowanych (zip) dialog System Windows nie może otworzyć folderu.
Folder skompresowany (zip) o nazwie C:\Users\nawro\Downloads\elten_export_DJGraco_20190227172244.zip jest nieprawidłowy. OK Przycisk
--Koniec cytatu
#13 DJGraco
Pobrałem, przynajmniej przeglądarka tak pokazywala, sproboje jeszcze raz
#14 DJGraco
Problem jest o tyle dziwny, że 7-zip normalnie otwiera to archiwóm, ale explorer już nie. Nie powinna taka sytuacja być. Bo co gdy jakiś kowalski nie ma 7-zipa. Biiida.
Bo ja na miejscu Kowalskiego nieinstalowałbym 7-zipa tylko po to, że mi tyllko jakieś jedne archiwum nie działa.
#15 lukasz1993258
Mi normalnie otfiera
#16 nuno69
O jezu Gracjan ale masz wielki problem. Po prostu pewnie tarem pakowane i dlatego.
#17 DJGraco
No ja nie mam problemu absolutnie Nuno, ja używam 7-zipa, ale do plików zip używam eksploratora.
#18 lukasz1993258
Gdy chcemy odtworzyć coś z forum głosowego, to nad przyciskiem odtwurz pisze to:
Nie odnaleziono wideo w obsługiwanym formacie i typie MIME.
#19 nuno69
No tak, wiadomości są w folderze Audio. Swoją drogą to wielkie dzięki Dawid. Na mojej paczce prowadziłem testy z algorytmiki haha.
#20 daszekmdn
Foldery attachments są puste.