EltenLink

Czy można jeszcze zdobyć telefon z symbianem i screenreader do niego?

Wróć do inne

#21 Lowca_Androidow

Co ty opowiadasz, zrobiłęm tych telefonów żeby nie skłamać ze 40, wszystkie pod mobile speak i z anią HQ i nic nie cięło, trzeba było jedynie instalować na karcie pamięci, a nie w telefonie, bo ten ma mało pamięci wbudowanej.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2019-02-24 16:04

#22 denis333

A daj że spokój z anią. Strasznie wolno reagujący syntezator. Ja zawsze na mobilespeaku używałem readboarda. Too to zapieprzało jak mały samochodzik. Olac należy fakt, że to nie jest ludzkobrzmiące.

2019-02-24 16:14

#23 misiek

No- to kolejny argument przeciwko C5- syntezator instaluje się na karcie pamięci, a co wtedy gdy komuś karta pamięci się zepsuje, a jest to bardzo możliwe. Po za tym- Mobilespeak i jego wszystkie składniki są zdecydowanie bardziej zasobożerne niż Talks.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2019-02-24 16:16

#24 denis333

Łysy. Co ty gadasz? U mnie talks wieszał się dużo częściej niż mobile speak. Szkoda, że zacząłem używać tego czytnika u schyłku mojego korzystania z symbiana.
o do nokii c5, nie musisz wcale instalować na karcie pamięci. jakaś wierutna bzdura. po za tym logicznie patząc telefon szybszy dostęp ma do wbudowanej pamięci. te czytniki nie były znowu jakoś porażająco szybkie. Aczkolwiek ja z tego co pamiętam instalowałem głosy na karcie pamięci ze względu na miejsce. Ale na szybkość nie miało to absolutnie wpływu.

2019-02-24 16:18

#25 Lowca_Androidow

Dokładnie, poza tym mobile speak ma tą zaletę, że jak się zwisi to sam rebootuje telefon i to już bez potrzeby podawania kodu pin. Poza tym, karta pamięci może się tak samo zepsuć jak i pamięć wbudowana, ta przecież jest również pamięcią flash.
Owszem, Ania nie reagowała tak syzbko, ale wystarczająco szybko, sam C5 nie był jakąś rakietą więc Ania była dla niego jak najbardziej dobrym syntezatorem, poza tym mówimy tutaj o osobach starszych, bo takie padło tutaj zapytanie, a ci nie potrzebują rakiety, bardzo czesto i tak mają tempo mowy na 0 :).
Dodatkowym atutem telefonu jest jego rozmiar, mały i poręczny, ale spore wyczuwalne klawisze.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2019-02-24 17:03

#26 denis333

Mój ojciec ma nokię c5 od jakichś 4 lat i jst ona w stanie idealnym. jedynie troszkę bateria już nie ta ale po za tym naprawdę wszystko działa jak od nowości. A klawisze wyraźnie się naciskają. Nic nie wypada, nic się nie rysuje ani nie rozwala. Myślę, że jak trafi się na jakiś w miarę fajnie zadbany egzemplarz, to będzie dobry wybór.

2019-02-24 18:33

#27 dorkakrac

C5 ma, tak jak wspomnieliście, duże i wyraźne klawisze. Myślę, że to duży atut dla kogoś, kto jest osobą starszą i dopiero uczy się jak to w ogóle jest być niewidomym. Brak wifi nie ma w tym przypadku znaczenia.
Z ciekawości, Mobilespeak i Nokia Screenreader krążą sobie jeszcze po sieci, czy trzeba sięgać do prywatnych zbiorów na dyskach?

"Dziś robota nie jest w cenie, dzisiaj liczy się myślenie."
2019-02-25 11:43

#28 mucha

a jak jest z talksem?

2019-02-25 14:04

#29 markus1234

Chyba talks już nie jest dystrybuowany, ale Nie jestem tego pewien.

2019-02-25 14:10

#30 Lowca_Androidow

A kto ma w zbiorach to ma :)

2019-02-25 15:31

#31 daszekmdn

Talks jest dystrybuowany, przynajmniej był 2 lata temu.
Jeśli chodzi o nokia screenreader, można go pobrać z tego linku:
http://pixeldash.pl/pliki/Nokia-screen-Reader.zip

Koniec kropka, idź do żłobka. A ze żłobka na ulicę, i pocałuj babę w cyce.
2019-02-28 09:20

#32 pates

ale talksa nie opłaca się kupić

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2019-02-28 19:39

#33 szarka

Daszek, wielkie dzięki za linka do pobrania nokia screen reader i dodatków.

2019-03-01 08:45

#34 daszekmdn

Nie ma problemu :) Zawsze gdy mogę, pomogę.

2019-03-01 15:50

#35 misiek

Działa to to na n95?
--Cytat (daszekmdn):
Nie ma problemu :) Zawsze gdy mogę, pomogę.

--Koniec cytatu

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2019-03-01 16:54

#36 pates

tak

2019-03-01 17:51

#37 daszekmdn

Jeśli masz tam np Talksa nie zmieniaj raczej. NSC to taki bardziej czytnik podstawowy jak Narrator w windowsach z tego co pamiętam.

2019-03-02 04:58

#38 Kasia

Ja ostatni i zarazem pierwszy telefon z gadadłem jaki miałam, to właśnie była c5. Od 2011 do 2015 korzystałam. Pod koniec to już coś tam się z elektroniką działo, baterię musiałam wymieniać, ale nigdy na nią nie narzekałam. Ania rzeczywiście czysto brzmiała i chociaż doceniam to jak wiele daje mi smartfonek, ale czasem chętnie bym wróciła do staroci.

W życiu trzeba tylko grać w popmundo.
2019-03-02 15:41

#39 misiek

Ja na niej mam Talksa i Mobilespeaka. Co ciekawe- Anka ta nowsza na n95 działa źle. Jest jakiś przester.

2019-03-02 16:13

#40 pates

ale do testów można nie?
--Cytat (daszekmdn):
Jeśli masz tam np Talksa nie zmieniaj raczej. NSC to taki bardziej czytnik podstawowy jak Narrator w windowsach z tego co pamiętam.

--Koniec cytatu

2019-03-02 17:55