Szukam dostępnej aplikacji do słuchania radia
Wróć do Dostępność#1 balteam
Bry, polecacie coś? Szukam apki na windowsa, w której można odtwarzać różne stacje radiowe, kluczowe, aby apka była prosta, darmowa i jeśli ktoś chce zerknąć czy posiada na liście radio boks, to z góry dzięki, ale sama nazwa styknie. Z tego co widzę, radio sure ktoś polecał, ale to już dawno nie rozwijane.
#2 djdenismusic
Szczerze? Foobar2000 i jego baza stacji radiowych. Choć ja osobiście częściej z przyzwyczajenia używam tapin radio.
#3 balteam
jak dostać się do jego bazy stacji?
#4 djdenismusic
Menu view, i tam internet radio. Domyślnie widok otwiera się na naszych ulubionych, ale ctrl tab przeniesie ciebie do zakładki wyszukiwania stacji.
#5 balteam
thx, działa.
#6 DJGraco
Dokładnie również polecam foobara, fajne jest to że sobie można przypisać skróty, ja ctrl+I na internet radio.
Są tam zakładki stacje Radiobrowser, oraz własny katalog, tj każdy strumień, który odtworzyliśmy zapisuje się w takim jakby katalogu.
Oczywiście można z niego też wywalić coś jak się nam nie podoba.
#7 RAFKIW
A Nagrywać potrafi według harmonogramu
?
#8 DJGraco
wg charmonogramu nie.
Ja do nagrywamia korzystam z wgeta z odpowiednio ustawionymi parametrami, ale ewentualnie jest jeszcze Streamwriter, nie testowałem. W nim da się harmonogram ustawić jak i nagrywać kilka stacji jednocześnie.
https://streamwriter.org/
#9 cinkciarzpl
Claude napisał mi takie właśnie nagrywadło do stacji rużnych na harmonogramie co nawet usypia kompa po końcu nagrania. Ciągle coś tam w nim grzebię, ale puki co działa stabilnie.
#10 DJGraco
Nagrywa to oryginalny strumien tj surowy zrzut tak jak wysyła stream?
#11 cinkciarzpl
O ile pamiętam, to wszystko przepierdziela do mp3 320, bo czasem lubię audycję wrzucić sobie gdzieś a tam niekiedy aac i inne wynalazki nie bardzo działają szczególnie jeśli trzeba długo przewijać. Ale to ogólnie nie jest problem żeby dodać tryb rav mode XD
#12 Adasadula
W sumie machnąć takie coś na linucha żeby skanowało piraty powiedzmy od 19 w weekendy i zaczynało nagrywanie tam, gdzie obecnie jest strumień xd? Fajne to by było nawet.
-- (cinkciarzpl):
Claude napisał mi takie właśnie nagrywadło do stacji rużnych na harmonogramie co nawet usypia kompa po końcu nagrania. Ciągle coś tam w nim grzebię, ale puki co działa stabilnie.
--