EltenLink

Szukam dostępnej aplikacji do słuchania radia

Wróć do Dostępność

#1 balteam

Bry, polecacie coś? Szukam apki na windowsa, w której można odtwarzać różne stacje radiowe, kluczowe, aby apka była prosta, darmowa i jeśli ktoś chce zerknąć czy posiada na liście radio boks, to z góry dzięki, ale sama nazwa styknie. Z tego co widzę, radio sure ktoś polecał, ale to już dawno nie rozwijane.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2025-10-01 06:10

#2 djdenismusic

Szczerze? Foobar2000 i jego baza stacji radiowych. Choć ja osobiście częściej z przyzwyczajenia używam tapin radio.

2025-10-01 09:42

#3 balteam

jak dostać się do jego bazy stacji?

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2025-10-01 11:13

#4 djdenismusic

Menu view, i tam internet radio. Domyślnie widok otwiera się na naszych ulubionych, ale ctrl tab przeniesie ciebie do zakładki wyszukiwania stacji.

2025-10-01 11:14

#5 balteam

thx, działa.

2025-10-01 18:12

#6 DJGraco

Dokładnie również polecam foobara, fajne jest to że sobie można przypisać skróty, ja ctrl+I na internet radio.
Są tam zakładki stacje Radiobrowser, oraz własny katalog, tj każdy strumień, który odtworzyliśmy zapisuje się w takim jakby katalogu.
Oczywiście można z niego też wywalić coś jak się nam nie podoba.

2025-10-19 16:44

#7 RAFKIW

A Nagrywać potrafi według harmonogramu
?

2025-10-19 18:54

#8 DJGraco

wg charmonogramu nie.
Ja do nagrywamia korzystam z wgeta z odpowiednio ustawionymi parametrami, ale ewentualnie jest jeszcze Streamwriter, nie testowałem. W nim da się harmonogram ustawić jak i nagrywać kilka stacji jednocześnie.
https://streamwriter.org/

2025-10-20 08:53

#9 cinkciarzpl

Claude napisał mi takie właśnie nagrywadło do stacji rużnych na harmonogramie co nawet usypia kompa po końcu nagrania. Ciągle coś tam w nim grzebię, ale puki co działa stabilnie.

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2025-10-27 19:25

#10 DJGraco

Nagrywa to oryginalny strumien tj surowy zrzut tak jak wysyła stream?

2025-10-27 22:30

#11 cinkciarzpl

O ile pamiętam, to wszystko przepierdziela do mp3 320, bo czasem lubię audycję wrzucić sobie gdzieś a tam niekiedy aac i inne wynalazki nie bardzo działają szczególnie jeśli trzeba długo przewijać. Ale to ogólnie nie jest problem żeby dodać tryb rav mode XD

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2025-10-27 22:41

#12 Adasadula

W sumie machnąć takie coś na linucha żeby skanowało piraty powiedzmy od 19 w weekendy i zaczynało nagrywanie tam, gdzie obecnie jest strumień xd? Fajne to by było nawet.

-- (cinkciarzpl):
Claude napisał mi takie właśnie nagrywadło do stacji rużnych na harmonogramie co nawet usypia kompa po końcu nagrania. Ciągle coś tam w nim grzebię, ale puki co działa stabilnie.

--

2025-10-31 10:21