EltenLink

Wołanie o pomoc do twórcy Elten poprzez angielską społeczność Elten

Wróć do EltenLink

#1 karmien

Dobry wieczór. Proszę wybaczyć, że muszę pisać na tym forum.
Dodatkowo korzystam ze sztucznej inteligencji do tłumaczenia, więc tekst może zawierać błędy.
Nie wiem jednak, jak inaczej sobie poradzić, niż pisząc tutaj, ponieważ mam podejrzenie, że twórca Elten nie śledzi już forum angielskiego, co całkowicie mogę zrozumieć.
Nie znam też idealnego rozwiązania, jak to naprawić, ale jeszcze nigdy sytuacja nie była tak zła jak teraz, a tak dalej być nie może. Obecny zespół administracyjny działa całkowicie arbitralnie.
Moim zdaniem celowo wdają się w konflikty ze społecznością. To sprawiło, że cała społeczność stała się toksyczna i w dużej mierze zamieszkana przez trolli, którzy dodatkowo wykorzystują luki w samym Elten, aby omijać lub uniemożliwiać blokady.
Główny administrator, Alex Chapman, znany jako Alchappers, ma problemy z temperamentem.
Zwrócił na siebie uwagę, gdy w jednym (już usuniętym) wątku nazwał kilku użytkowników idiotami lub idiotycznymi, co narusza zasady jego własnej społeczności.
Kiedy inni użytkownicy zwrócili mu na to uwagę, odpowiedział w tym sensie, że jest tylko szczery i idiotów trzeba tak właśnie nazywać.
Obecnie przeszedł do zamykania wszystkich wątków forum, w których porusza się temat administracji.
Dzieje się to całkowicie bez podstaw w regulaminie — zamknął nawet temat stworzony przez samego twórcę Elten, Pajpera.
Uzasadnienie było takie, cytuję: ludzie mieli „rozpowszechniać bzdury o administracji”.
Zespół najwyraźniej popiera te działania i nie rozumie, że w ten sposób tylko podsyca gwałtownie rosnącą toksyczność.
W tym momencie praktycznie nikt nie traktuje tej administracji poważnie.
Niektórzy krytykują, inni tylko trollują i spamują. Potrzebny jest całkowity restart.
Jednakże trzeba również rozwiązać luki w Elten, gdyż są one stale wykorzystywane także w innych grupach.
Trzy z nich szczególnie zwróciły moją uwagę, ale tutaj ich nie opiszę, ponieważ ryzykowałbym tym samym udostępnienie instrukcji ich wykorzystania.
Jeśli jednak twórca lub ktoś z zespołu chciałby je poznać, może skontaktować się ze mną przez prywatną wiadomość, a wtedy mogę je wyjaśnić lub zademonstrować.
Na tym etapie uważam, że naprawdę tylko całkowity restart jest jedyną opcją, ponieważ nazwa i reputacja starej grupy są tak spalane, że trudno będzie je odzyskać.
Mój pomysł byłby taki, aby obecną grupę całkowicie zarchiwizować i otworzyć nową — z nową administracją.
W kolejnym kroku można by później przenieść sensowne wątki forumowe, które bez wątpienia nadal tam istnieją, do nowej grupy.
Do tego jednak potrzebna byłaby wystarczająca liczba osób, które się tego podejmą, ponieważ przy ogromnej liczbie wątków jest to bardzo pracochłonne i czasem wymaga porządkowania również wewnątrz samych wątków.
Dziękuję wam wszystkim za przeczytanie i życzę miłego wieczoru.

Put all your trust into the dragonlord. He knows the only way to the altschauerberg8
2025-09-16 22:12

#2 djsenter

Ja dodam od siebie tylko tyle, że znam admina osobiście i mogę potwierdzić narrację o jego usposobieniu do ludzi.

Senter San
2025-09-18 07:39

#3 djdenismusic

Elten is tott. Dot.

2025-09-18 09:28

#4 djsenter

Kurde, czasami szkoda mi tego Eltena. Wchodzę z przyzwyczajenia i ubolewam nad tym, że wszystko tak zwolniło.

Senter San
2025-09-18 18:57

#5 patricus

Pl też ma w dupie więc pisz sę do ściany.

an error occurred, please press the meow button to continue.
2025-09-29 11:31