Taxi na zamówienie
Wróć do Inne#21 iwkan
Wszystko zależy od firmy. Z reguły nie mam problemu. U nas tylko nie wszystkie korporacje pracują 24 godziny i dlatego czasem, gdy się wraca późno pociągiem to może być problem z zamówieniem taksuwki. Na ulicy możesz znaleźć, ale oni zdzierają z ludzi, lub sobie wybierają klientów, tego weźmie, a innego nie weźmie.
#22 bratczyk96
Witam serdecznie! Ja u siebie w Białymstoku zamawiam normalnie zrzeszoną korporację i nigdy mnie nie zdarzyło się, iż mi na wieży odmówili przyjęcia mego zamówienia. Jedynie raz zdarzyło się jak tuż przed wyjściem do cerkwi będąc już ubranym odpowiednio do pogody i miejsca do którego podążam raz zadzwonił do mnie kierowca gdzie ja jestem, lecz akurat nie miałem wtedy ze sobą możliwośco zabrania telefonu. Właśnie sobie przypomniałem, iż jak miałem z giełdy do dowiezienia do domu ze 3 pełne zgrzewki coli to po zamówieniu taksówki okazało się, iż po pierwszej próbie mnie nie znalazł. Dopiero po kolejnej próbie zamówienia jak pewna pani powiedziała mi inne miejsce to przyjechał trochę wkurzony, aż nie chciało mnie się co kolwiek mówić do niego i odpowiadać na jego pytania. Dopiero jak dowiózł mnie do domu to już spuścił z tonu. Kiedyś było tak, iż chciałem zamówić taksówkę pod cerkiew na wzgórzu koło opery to jedna pani nie wiedziała o co mi chodzi i musiałem zadzwonić na inną korporację i tam odrazu zrozumieli i przyjechała bez żadnego problemu, a jest to jedyna cerkiew w białymstoku koło opery. Nawet opisywanie nazwami ulic nic wtedy nie dało. W bielsku podlaskim jeden taksówkarz odmówił przyjęcia ze względu na godzinę, ale już inny jak mnie zawiózł i zamiast po zakończonym kursie zapłacić to poprosił mnie o postawienie w cerkwi za niego świeczkę i będzie dobrze, a była to ubiegłoroczna wielka sobota. W hajnówce też jak zamówiłem taksówkę to przyjechał bez problemu. Będąc w siedlcach jeden gościu mnie oszukał w taki sposób, iż wziął więcej pieniędzy niż zazwyczaj wychodziło przy innych kierowcach.