EltenLink

Nie mogę dodać karty do płatności zbliżeniowych

Wróć do android

#1 misiek

Czy to Samsung, czy Oppo. Bank roskłada ręce i twierdzi, że u nich wszystko w porządku, lub że awaria po stronie Google. Ktoś coś wie? Komunikat taki, nie udało się dodać karty pod kontem płatności zbliżeniowych. Nie będzie można płacić. Skontaktuj się ze swoim bankiem.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2025-03-25 19:36

#2 Adasadula

A w sumie trza ci dokładnie apki googlowskiej? Niektóre banki mają płatności NFC bezpośrednio w swoich apkach.

Jednakże, dzięki swojej odwadze i determinacji, Cicikowi udało się ostatecznie pokonać czarownika i uwolnić ciumbaki. Po powrocie do domu, Cicik z radością zaczął zbierać nowe ciumbaki i bawił się nimi przez długie godziny, wiedząc, że są one teraz bezpieczne i szczęśliwe.
2025-03-25 23:21

#3 misiek

No jest, ale tylko blikiem chyba. Z resztą ja tu się nie znam i jeśli nawet jest to nie wiem jak ustawić. Zawsze płaciłem przez Gpay.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2025-03-26 02:30

#4 zywek

Może masz rootowany telefon albo cokolwiek.

2025-03-26 17:38

#5 misiek

A gdzie tam, jeden mój od nowości, drugi od pierwszego właściciela, który napewno tego nie robił.

2025-03-26 19:40

#6 Pitef

A co wyskakuje? Masz blokadę odciskiem albo gębą?

Sygnatura? A co to jest i do czego :D
2025-03-26 19:58

#7 misiek

po standardowym dodaniu karty wyskakuje nie udało się skonfigurować karty pod kontem płatności zbliżeniowych. Nie będzie można płacić w sklepach zbliżeniowo. Skontaktuj się ze swoim bankiem. No może nie dokładnie w taki sposób, ale dokładnie w tym sensie. Mam blokadę kciukiem, ale napewno nie tu tkwi problem, bo nawet o to nie prosi.

2025-03-26 20:13

#8 Pitef

proponował bym sprawdzić dobrze datę karty, CVC/CVV i sam jej nr.

Sygnatura? A co to jest i do czego :D
2025-03-28 10:51

#9 misiek

Wszystko było jak trzeba i finalnie udało się z pomocą osoby widzącej ehh. Ale przecież nie o to w tym chodzi.

2025-03-28 19:44

#10 cinkciarzpl

Tak na przyszłość, blik też ma płatności zblirzeniowe. Nie trzeba żadnej karty, a działa to jak GooglePay, więc jeśli wasz bank to ma, to polecam. Tyle, że jak robicie na prawdę dużą transakcję typu kilka tyś, to raczej nie przejdzie nawet gdy limity są ok i trzeba plastiku.

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
Edytowano 2025-03-31 10:49

#11 Julitka

A co tam szło nie tak?
-- (misiek):
Wszystko było jak trzeba i finalnie udało się z pomocą osoby widzącej ehh. Ale przecież nie o to w tym chodzi.

--

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2025-04-06 13:23

#12 misiek

Jak pisałem na początku i co ciekawe wczoraj dodałem kartę na Samsunga sam z danymi jak trzeba i poszło jak trzeba.

2025-04-06 20:18