EltenLink

Oppo jak włączyć ekran wszystkich aplikacji?

Wróć do android

#1 misiek

Jak w temacie, w Samsungu jest do tego gest 2 palce w Natalce, znaczy w górę, ale na Oppo to nie działa, w moim przypadku model Reno 4 Lite.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2025-03-09 01:56

#2 Numernabis

Nie wiem jaki jest gest, ale przejdź do ustawień TalkBacka i przejrzyj gesty, powinieneś znaleźć, a jeśli nie to przypisz sam.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
Edytowano 2025-03-09 07:44

#3 misiek

Ok zobaczymy.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2025-03-10 03:41

#4 Adasadula

Wgl nowych androidach to zazwyczaj standard, w oppo też to działało z tego co miałem okazję zobaczyć. A czy przeciągasz od dołu do góry, a nie np zaczynasz gdzieś ze środka? Niektóre fony mają z tym problem.

Jednakże, dzięki swojej odwadze i determinacji, Cicikowi udało się ostatecznie pokonać czarownika i uwolnić ciumbaki. Po powrocie do domu, Cicik z radością zaczął zbierać nowe ciumbaki i bawił się nimi przez długie godziny, wiedząc, że są one teraz bezpieczne i szczęśliwe.
Edytowano 2025-03-10 20:29

#5 misiek

Niestety nijak nie działa. W gestach też nic nie znalazłem w tym temacie. Jakby co Android 12.

2025-03-11 01:34

#6 balteam

któraś z elek od tego była, no i może masz przycisk na dole gdzieś, postaraj się trafić palcem, pukaj w całą dolną krawędź.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2025-03-11 08:39

#7 Numernabis

Wchodzisz w ustawienia TalkBack, np. gest puknięcie w ekran trzema palcami jeśli to nowszy android.jeśli nie to z poziomu ustawień.
Tutaj Dostosuj gesty, pukasz w jakiś nieprzypisany gest lub gest, którego nie używasz.
Teraz lecisz po liście i masz sekcję "Dzałania systemowe" i tutaj jest między innymi pozycja "Wszystkie aplikacjie"

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2025-03-11 17:56

#8 misiek

Balteam na dole przyciski standardowe wstecz, ekran główny, aplikacje otwarte. Numer to spróbuję jeszcze tak jak mówisz.

2025-03-11 19:27

#9 balteam

no to jak mówi Numerabis, ewentualnie zainstaluj np. nova launcher i sobie ustaw ikonkę aplikacje gdzieś na dół na dock, nie wiem czy da się wyżej.
Ja cię trochę źle zrozumiałem wcześniej, jak się jeszcze nie chesz bawić w nova, to porób gesty na pałe, albo spytaj się kogoś z okiem jak w te apki wchodzi.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2025-03-11 20:08

#10 Adasadula

Hm, moze głupie ale może wyłącz TB czy co tam za czytnik masz i przeciągnij jednym paluchem bez gadadła. Może to screenreader coś odpiernicza.

Jednakże, dzięki swojej odwadze i determinacji, Cicikowi udało się ostatecznie pokonać czarownika i uwolnić ciumbaki. Po powrocie do domu, Cicik z radością zaczął zbierać nowe ciumbaki i bawił się nimi przez długie godziny, wiedząc, że są one teraz bezpieczne i szczęśliwe.
2025-03-11 22:08

#11 misiek

To tak, przypisałem gest, ale wyświetla tylko wszystkie aplikacje i zarządzaj i w nic się nie da wejść. Myślałem jeszcze Csr zainstalować, ale wątpię, że tu tkwi problem. Adaś spróbuję jeszcze jak mówisz. Jeszcze Balteam, lki są do ostatnich aplikacji co najwyżej nie do wszystkich, przynajmniej w Oppo.

2025-03-12 04:57

#12 balteam

No to stań sobie na ekranie głównym i rób po każdym geście z wyłączonym talkbackiem, czyli np. raz palcem w góręprzesuń, włącz tb i sprawdź czy jesteśw tych wszystkich apkach, potem wyłącz tb i drugi gest, włącz tb i sprawdź.
No i pozostaje ci instalacja nova launcher i na dole w docku możesz mieć na bank ikonę wszystkie aplikacje, ale tak ci nie powiem jak to ustalić, bo sam nie wiem, mógł bym ci wysłać jakieś moje ustawienia.

2025-03-12 09:36

#13 misiek

Ok popatrzę.

2025-03-12 19:24

#14 misiek

No to jest jeszcze dziwniej niż myślałem, przelogowałem się na inne konto na konto gościa i gest działa. No to pytanie dlaczego nie działa na koncie administratora?

2025-03-13 03:54

#15 zywek

Może jst w ustawieniach telefonu wyłączony

2025-03-13 09:36

#16 Numernabis

W ustawieniach telefonu, w ustawieniach ekranu startowego jest coś takiego jak "Pokaż przycisk ekranu aplikacje na ekranie startowym" i to włączamy lub wyłączamy.
Przy włączonym masz koło paska DOC przycisk Aplikacje

2025-03-13 17:56

#17 misiek

Ok, nie byłem tam w sumie, ale zobaczę i dam znać.

2025-03-13 18:51

#18 misiek

No i lipa, w prawdzie w ustawieniach ekranu głównego są jakby dwie niemal identyczne opcje do gestu do włączenia, ale przy pierwszej z jakiegoś powodu jest wyłączony i nie idzie tego zmienić, a drugą włączyłem, ale dalej nie działa. Lepiej nie wytłumaczę, trzeba byłoby to nagrać co jutro może zrobię.

2025-03-14 02:38

#19 misiek

2025-03-15 03:39

#20 Numernabis

Na tej prezentacji słychać, że "Zablokuj układ ekranu głównego", tą opcję masz włączoną i dlatego ta druga bliźniacza opcja jest wyłączona, to jest opcja dodawania ikony aplikacji do ekranu startowego, tak sądzę.

Edytowano 2025-03-15 08:46