Kalendarz
Wróć do android#1 Numernabis
Poszukuję dobrego, najlepoiej darmowego, ewentualnie płatnego, ale nie subskrybcja kalendarza w którym działają powiadomienia, gdzie można ustawić własny dźwięk dla powiadomień.
Oczywiście dostępny, choć nie ejst to aż tak konieczne :)
Niby mam Acalendar i działają mi powiadomienia, ale np. znajoma zainstalowała, ma te same ustawienia i owszem, powiadamia dźwiękiem, ale jakimś innym niż sobie ustawia i cicho mimo, że ustawia poziom głośności wysoko.
Ja też mam ustawiony ten sam dźwięk dla urodzin i taki sam dla wydarzeń, a mimo to wydarzenia powiadamiają innym dźwiękiem.
Mam samsungowy kalendarz, ale tutaj ustawienie powiadomienia w kalendarzu to jakieś nieporozuminie, owszem, można w reminderze, ale tutaj z kolei nie można ustawć własnego dźwięku.
#2 djdenismusic
A kalendarz google nie styknie?
Dźwięki powiadomień ustawiasz teraz przecież w ustawieniach powiadomień dla konkretnej aplikacji.
#3 Numernabis
No nie do końca, bo na przykład w ustawieniach powiadomień są niektóre wygaszone, właśnie ustawienia dźwięków..
Oblukam co i jak.
#4 djdenismusic
@numernabis Coraz bardziej zaskakuje mnie ten android, bo ja na moim realme c55 normalnie mogłem zmieniać dźwięki dla nadchodzących wydarzeń xd
#5 Julitka
Polecałabym kalendarz od Google, chwaliłam sobie na moim Asusie, ale niestety ostatnio go zepsuli. I z Talkbackiem i z CSR nie umie ładnie chodzić po liście wydarzeń i zadań, zwłaszcza po harmonogramie. Skupia się na dwóch pozycjach i zmuszenie go, żeby się przesunął, jest praktycznie niemożliwe. Tryb ulepszonego focusa na CSRnie pomaga. Już od dawna ten problem występuje.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#6 Numernabis
Dzięki, patrzyłem na ten googlowski i wolę jednak ten samsungowy, to znaczy on się ładnie zespala z Reminderem od Samsunga i ten reminder jest prosty w obsłudze, bardzo intuicyjnie dodaje się przypomnienia, minimalizm w ustawieniach więc robi się to szybciutko, przypomnienie też jest ciekawe bo to jego wbudowana muzyczka i trzeba ją odrzucić lub zakończyć i ma drzemkę, trudno przegapić takie przypomnienie.
Jednak chciałbym mieć możliwość wyboru dźwięku.
Acalendar też mam bo ten z kolei świetnie przpomina o urodzinach czy imieninach, rocznicach, można sobie ustawić kiedy ma przypomiać, że np. pierwsze przypomnienie jest 7 dni przed, mamy czas na zakup prezentu :), drugie przpomnienie jest dzień przed i w końcu ostateczne jest w danym dniu, jest też opcja dzień po :)
Jest mocno rozbudowany, ale ma jakieś problemy z dźwiękiem, mimo ustawień własnych jest inny dźwięk.
Narazie póki co to pozostaję przy tym samsungowym i reminderze, ale z kalendarzami pod andkiem od kiedy pamiętam zawsze były problemy, wciąż w necie były zapytania o polecenie działającego kalendarza.