jak ustawić autoprzewijanie w braille extender?
Wróć do Dyskusja ogólna#1 balteam
Bry, w zakładce autoprzewijanie w braille extenderze pod tabem mam 2 pola, w nich ustawiam jak ma się przewijać szybko tekst, no ale dalej mi nie działa automatyczne przewijanie, coś jeszcze muszę ustawić?
#2 Monia01
To się włącza jakimś skrótem na linijce. Pewnie to wiesz, ale na wszelki wypadek piszę. :) Jest w zdarzeniach wejścia, więc możesz przypisać do tej opcji dowolny skrót. Opcja nazywa się "Automatyczne czytanie."
🇺🇦 🇵🇱
#3 balteam
a dzięki, nie wiedziałem, dawno temu używałem tego przez sekundę. teraz będę znowu testować.
#4 Monia01
Możesz też regulować tempo automatycznego czytania w locie. Do tego też powinnny byćskróty.
🇺🇦 🇵🇱
#5 balteam
a dasię jakoś przyspieszyć przewijanie jak jest połowa linijki pusta? Czytam sobie i co 3,5 sekundy mi się przewija dalej, ale jest to bez sensu jeśli czasami jest 20% linijki puste albo i więcej. Mogę niby wyłączyć zakaz dzielenia wyrazów, no ale da się samo to autoprzewijanie jakoś poprawić?
#6 balteam
a dobra, jest opcja dostosuj opóźnienia do treści, ale jak ktoś jeszcze ma pomysły do ustawienia żeby przyspieszyć czytanie, to dajcie znać, skrócony brajl oczywiście wiem, że jest tym przyspieszaczem czytania.