EltenLink

jak ustawić autoprzewijanie w braille extender?

Wróć do Dyskusja ogólna

#1 balteam

Bry, w zakładce autoprzewijanie w braille extenderze pod tabem mam 2 pola, w nich ustawiam jak ma się przewijać szybko tekst, no ale dalej mi nie działa automatyczne przewijanie, coś jeszcze muszę ustawić?

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2025-03-04 12:33

#2 Monia01

To się włącza jakimś skrótem na linijce. Pewnie to wiesz, ale na wszelki wypadek piszę. :) Jest w zdarzeniach wejścia, więc możesz przypisać do tej opcji dowolny skrót. Opcja nazywa się "Automatyczne czytanie."

🇺🇦 🇵🇱
2025-03-04 12:59

#3 balteam

a dzięki, nie wiedziałem, dawno temu używałem tego przez sekundę. teraz będę znowu testować.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2025-03-04 15:23

#4 Monia01

Możesz też regulować tempo automatycznego czytania w locie. Do tego też powinnny byćskróty.

🇺🇦 🇵🇱
2025-03-04 18:04

#5 balteam

a dasię jakoś przyspieszyć przewijanie jak jest połowa linijki pusta? Czytam sobie i co 3,5 sekundy mi się przewija dalej, ale jest to bez sensu jeśli czasami jest 20% linijki puste albo i więcej. Mogę niby wyłączyć zakaz dzielenia wyrazów, no ale da się samo to autoprzewijanie jakoś poprawić?

2025-03-05 17:40

#6 balteam

a dobra, jest opcja dostosuj opóźnienia do treści, ale jak ktoś jeszcze ma pomysły do ustawienia żeby przyspieszyć czytanie, to dajcie znać, skrócony brajl oczywiście wiem, że jest tym przyspieszaczem czytania.

2025-03-05 17:47