EltenLink

Galaxy Watch FE, niedziałająca funkcja mierzenia ciśnienia krwi.

Wróć do android

#1 markus1234

Witajcie. Kolejny problem z moim smartwatchem. Otóż chcę sobie ustawić, aby ten zegarek mierzył mi ciśnienie krwi, i gdy się wchodzi w aplikację Samsung Health Monitor, aby ten zegarek skalibrować, wyskakuje komunikat, że nie odnaleziono żadnego urządzenia, i odsyła mnie ta aplikacja do ustawień w celu poszukiwania urządzeń połączonych przez Bluetooth. Dodam, że zegarek cały czas jest połączony z telefonem, bo tworzą się na telefonie kopie zapasowe tego zegarka, żeby w razie jakiegoś wyresetowania zegarka mógł sobie przywrócić ustawienia z kopii zapasowej. Po zakupie tego zegarka udało mi się tą funkcję ciśnienia skalibrować, ale 22 grudnia coś mi się podziało z zegarkiem, że musiałem go zresetować do ustawień fabrycznych, i od tego resetu już funkcja mierzenia ciśnienia krwi nie chce działać. Aplikacja Samsung Health Monitor była odinstalowywana z telefonu i instalowana ponownie, ale to nic nie dało. Dodam, że telefon ma androida w wersji 11, a zegarek w wersji 14. Czy to ma jakiś wpływ na działanie tej funkcji? Nie chciałbym, żeby się okazało, że dla mierzenia ciśnienia krwi będę musiał zmieniać telefon na nowy. Czekam na odpowiedzi.

2025-02-02 15:23

#2 guliwer

Kup sobie ciśnieniomierz, bo ten pomiar z zegarka możesz wiesz gdzie wsadzić.

2025-02-02 16:37