Galaxy Watch FE, niedziałająca funkcja mierzenia ciśnienia krwi.
Wróć do android#1 markus1234
Witajcie. Kolejny problem z moim smartwatchem. Otóż chcę sobie ustawić, aby ten zegarek mierzył mi ciśnienie krwi, i gdy się wchodzi w aplikację Samsung Health Monitor, aby ten zegarek skalibrować, wyskakuje komunikat, że nie odnaleziono żadnego urządzenia, i odsyła mnie ta aplikacja do ustawień w celu poszukiwania urządzeń połączonych przez Bluetooth. Dodam, że zegarek cały czas jest połączony z telefonem, bo tworzą się na telefonie kopie zapasowe tego zegarka, żeby w razie jakiegoś wyresetowania zegarka mógł sobie przywrócić ustawienia z kopii zapasowej. Po zakupie tego zegarka udało mi się tą funkcję ciśnienia skalibrować, ale 22 grudnia coś mi się podziało z zegarkiem, że musiałem go zresetować do ustawień fabrycznych, i od tego resetu już funkcja mierzenia ciśnienia krwi nie chce działać. Aplikacja Samsung Health Monitor była odinstalowywana z telefonu i instalowana ponownie, ale to nic nie dało. Dodam, że telefon ma androida w wersji 11, a zegarek w wersji 14. Czy to ma jakiś wpływ na działanie tej funkcji? Nie chciałbym, żeby się okazało, że dla mierzenia ciśnienia krwi będę musiał zmieniać telefon na nowy. Czekam na odpowiedzi.
#2 guliwer
Kup sobie ciśnieniomierz, bo ten pomiar z zegarka możesz wiesz gdzie wsadzić.