Earcons and Speech Rules
Wróć do Powiadomienia o dodatkach i nie tylko#1 balteam
Dodatek Earcons and Speech Rules
Pozwala ustawić dźwięk na, aby zamiast synteza czytała znak mową, albo możemy ustawić aby pojawił się jakiś dźwięk na przykład na pogrubiony tekst.
Dodatek jest w sklepie. Pytanie do was, jak go ogarnąć.
wchodzę w ustawienia/earcon
potem tab i wybieram np. rules, dalej tab i strzałkami ne mogę nic wybrać na rules.
#2 Paulinux
O, idę testować!
#3 Paulinux
Ale to musisz jakąś kategorię dać w której coś jest, np text formatting i potem pod tabem masz przyciski z akcjami
#4 balteam
stoję strzałką na text formatting, daję tab na rules i pod strzałkami nic, nie wiem jak wejść w text formatting czyco, testowałem spacje i takie tam
#5 balteam
Miałem poprzednią wersjędodatku, musiałem wywalićplik z %appdata%/nvda i działa wtyczka, szkoda tylko, że zmiana tempa i wysokości nie działa na rh voice
Wtyczka mega ułatwi ogarnianie pogrubionego tekstu i podkreślonego
#6 balteam
no jednak na rh voice działa, tylko jak siękliknie test przycisk, to tam nie działa. natomiast chya z espeakiem zmiana wysokości nie działa. Serio jak ktoś się tym pobawi, to jest w stanie szybko sobie przeglądać tekst na pewno z 2 parametrami, typu pogrubiony tekst czyta wolniej, podkreślony tekst wyżej itd. Doda kilka dźwięków i zrobione.
#7 balteam
jak wyłączyć ten durny dźwięk jak się wychodzi z pola edycji? przynajmniej tak to brzmi np. na messengerze jak jestem w polu edycji i dajęstrzałkę w górę. Powyłączałem chyba wszystko i dalej jest
#8 balteam
a dobra, jeszcze została mi kategoria na dole, to jest out of contener w zakładce inne jak by ktoś szukał.
#9 balteam
tak przy okazji, da się chodzić jakoś klawiszami np. tylko po pogrubionych albo po podkreślonych elementach?
#10 balteam
działa wam dodawanie ekstra pauzy po dźwięku? Wpisywałem -500 albo 500 albo +500 w milisekundach i żadnej różnicy jak klikam test, nie widzę.
#11 balteam
a dobra, zapomniałem, że rh voice nie ogarnia pauz. No, ale słabo się z tej wtyczki korzysta jeśli używamy kilku syntez, każda trochę inaczej je interpretuje.
#12 balteam
i czy da się ustawić żeby dźwiękiem informował ear o poziomie nagłówka? Widzę tylko zmianę rytmu, szybkości mowy lub głośności, albo za pomocą tekstu zamiast nagłówek poziomu 1, powie h1.