Księga zażaleń
Wróć do Integracja Eltenowiczów#261 markus1234
Wczoraj odebrałem swojego Della z serwisu komputerowego w Puławach, bo był czyszczony układ chłodzenia. Wszystko fajnie pięknie, zapłaciłem za to 180 złotych, ale gdy wróciłem do domu, to zauważyłem, że głośniki wbudowane w laptopa nie grają, a na słuchawkach, czy to bluetooth, czy przewodowych, dźwięk normalnie jest. Niekompetentni ci serwisanci, przecież ja wyraźnie prosiłem o przeczyszczenie chłodzenia, a nie o pozbywanie mnie dźwięku z wbudowanych głośników laptopa. I teraz co? Pewnie znowu będę musiał iść do tego serwisu, i płacić nie wiadomo ile, aby ten laptop znowu rozkręcili i sprawdzili te głośniki wbudowane, bo może się już po prostu uszkodziły. Żeby nie było, głośniki nie są wyciszone, są normalnie widoczne w systemie, ale gdy się włącza w opcji dźwięk opcję testuj, to nic nie słychać. Nie wiem, czy nie dam sobie z tym już spokoju, i będę działał z samymi słuchawkami, bo w przyszłości wymieniam laptopa na nowy z Aktywnego Samorządu. Chociaż się jeszcze zastanawiam, co mam robić z tą sytuacją, bo trochę mnie to drażni, gdy uruchamiam laptopa, a tu cisza. 
#262 daszekmdn
Reklamacja, nie zapłacisz nic. Też tak raz miałem, że mi spieprzyli jedną rzecz w serwisie i od tej pory przestałem serwisować i zacząłem to robić ze szwagrem sam. Chociaż ostatnio oddałem lapka na serwis, bo już sami byśmy nie ogarnęli gniazda audio walniętego, bo to mikroelementy na płyfce, ale też się posypało po kilku mc ponownie xD. Teraz tak robią laptopy, że to jest jednorazowe wszystko.
#263 markus1234
Tak, ja to wiem, że to jest jednorazowe, ale tego Della mam od 2013 roku, i przed czyszczeniem układu chłodzenia głośniki wbudowane pięknie działały. A dlatego czyściłem ten układ chłodzenia, bo obudowa się nagrzewała, i się od czasu do czasu wyłączał. Ale na hałas generowany przez wiatrak nic to nie wpłynęło, nadal wiatrak szumi, co mnie już trochę denerwuje.
#264 DJGraco
Ja tam nie wiem jakie wy macie laptopy, w moim Hujaweiu, który był targany nie wiadomo gdzie to gniazdo słuchawkowe działało bez zażutu ponad 4 lata do puki go nie sprzedałem, bo teraz mam Elitebooka i zobaczymy ile on pociągnie.
Ale w Elitebooku mam niestety problem z głośnikami, ale to od nowości. Będę musiał go dać na gwarancję, bo jeszcze ma, ale tojak wrócę do domu na dłuższy czas.
#265 lwica
Ciągle i wiecznie słabo się czuje fizycznie, szlag mnie trafia!
#266 djsenter
Może jakieś badania zrób? To może być brak żelaza albo czegoś podobnego.
#267 zywek
Oczywiście człowiek również po prostu może być zwyczajnie zmęczony. dla przykładu. Jak się dużo robi i mało śpi, albo dużo robi i niewłaściwie odżywia... No to brak witamin i zmęczenie. :P Ale co ja tam wiem o życiu i o ludziach :D
#268 djdenismusic
A mnie mniejwięcej od miesiąca męczą pobódki z zatkanym uchem i zawalonym nosem.
A ostatnio to zarówno ucho, jak i nos kompletnie nie odpuszczają w ciągu dnia.
#269 midzi
@Denis, powitać w klubie. W prawdzie tylko nos a ucho przytkało się raz, no ale bez wizyty u alergologa się nie obyło, więc też polecam się tam udać. Pewnie i tak będziesz musiał zrobić sobie testy, no ale przynajmniej coś Ci przepisze, mnie pomogło.
#270 djdenismusic
No właśnie dzisiaj dostałem skierowanie na badania, tak więc może pójdzie to w końcu w dobrą stronę, i będę mógł mieć nadzieję, że moje uszy mi jeszcze długo posłużą.
#271 mustafa
Czy brak powodów do narzekania jest dobrym powodem, żeby tutaj ponarzekać?
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
#272 MarOlk
Zdecydowanie tak :D
#273 Monte
Nienawidzę igieł i pobierania krwi.
#274 DJGraco
Ja tak samo. Chociaż to też wiele zależy od osoby, która pobiera. Ja mam dość cienkie i delikatne żyłki to raz, dwa mam dość gęstą krew to dwa, po trzy nie każdy jest wprawiony w tego typu sprawach i niektórzy od razu wiedzą gdzie ukuć i wtedy cały proces pobierania przebiega gładko inni kombinują z różnymi igłami, miejscami i nie raz wychodziłem z podziabaną ręką, kiedy za którymś tam razem z kolei w końcu się udało. Niedobrze mi się wtedy robi jak tak mi tą rękę dziabają.
Generalnie z tego co wiem to na cienkie delikatne żyły lepsze są cienkie igły a tak mi przynajmniej mówiła jedna z pielęgniarek, która zrobiła mi to bardzo dobrze i bez większych problemów, gdzie nawet nie czułem aż tak mocno wbijanej igły.
#275 Monte
Ja byłam bardzo zdenerwowana. Jak pielęgniarka wbiła mi tę igłę raz, to nie poleciało. A jak wbiła w inne miejsce, to poleciało, ale bolało okropnie. Aż z tego wszystkiego wyrwało mi się: "Kurde" i "Ja pierniczę".
#276 MarOlk
Trzeba przed pobieraniem krwi szklankę wody wypić. Nie będzie miało to wpływu na wyniki, a przynajmniej krew będzie rzadsza.
#277 Monte
Tak właśnie zrobiłam.
#278 daszekmdn
Youtube i te ich nowe pojebane weryfikacje...
Raz się człowiek zweryfikował 10 lat temu, to nie, musi raz jeszcze i to albo dowodem albo nagraniem albo czekaj kilka miesięcy aż Cię sami zweryfikują xD
#279 mustafa
Jakie weryfikacje, o o czym ty gadasz. Nigdy nie robiłem weryfikacji na yt.
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
#280 djsenter
A mówi ci coś grafika kanał zweryfikowany?