EltenLink

#161 tajan1991

w każdym razie, jak teraz dla próby zapodałem moje pysio z 3 dniowym zarostem do golarki elektrycznej to wymiękła w przedbiegach. Mam philipsa 3 głowicowego, no ale jak mówiłem okazało się to obecnie totalnie nie przydatne.
żyletka weźmie wszystko.

Prawda jest okruchem lodu.
2021-02-08 08:50

#162 Lowca_Androidow

@tajan1991... to, że ty się nie zaciąłeś nie oznacza, że kto inny się nie zatnie, poza tym nie napisałem, że każdy się zatnie, ale, że gilette jest bezpieczniejszy, nikt Cię nie zmusza do używania Gilette, wątek dotyczy opini i każdy ma prawo do takowej i własnej i nie koniecznie spójnej z Twoją.

Misiek, Fusion to 5 ostrzy, Mach 3 to 3 ostrza i Fusion bardziej ruchoma choć bardzo zbliżona do mach 3.

Co do Phillipsa to, że ma 3 głowice nie oznacza, że jest już to najlepszy wybór, wszystko zależy od seri, seria 5 nie goli zbyt dokładnie, 7 rónież podobnie do piątki, ale seria 9 to zupełnie inna bajka, ale maszynki elektryczne należy porównywać z elektrycznymi i nie ma co tu deliberować, nad wyższością jednych nad drugimi, są tacy co muszą używać elektrycznych ze względu na podrażnienia skóry i odwrotnie.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
Edytowano 2021-02-08 15:23

#163 tajan1991

mnie zawsze po elektrycznej skóra swędziała.. O dziwo te jednorazówki właśnie mnie zacinały notorycznie. Znowu mogę podwarzyć, to nie jest regułą że się jednorazówką nie zatniesz bo bespieczna jak djabli. Ze mnie właśnie jednorazówki krew spuszczały.

2021-02-08 16:41

#164 Lowca_Androidow

A kto tu mówi o jednorazówkach, sprawdź najpirw co to jest Gilette fusion, to raz, a dwa, napisałem również, że jedni muszą używać elektrycznych i tu też trzeba dzielić na tych co muszą folię, bo łagodniejsza i tych co muszą głowice bo inny sposób golenia, a jeszcze inni ręczne maszynki, a porównywanie jednorazówek do Gillette fusion to tak jak porównywać elektryczną z maszynkę ręczną.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2021-02-08 17:12

#165 tajan1991

Ok. inaczej.
korzystałem i z jednorazówek i z maszynek systemowych. wiesz łowco co to maszynka systemowa?

2021-02-08 17:18

#166 alex77

piszę dlamnie , a dlamnie znaczy dlamnie, mnie żadne fuziony i inne nie ogolą tak dokladnie jak żyletka no to co ja zrobie tak jest i tyle
a pendzel to pendzel masarz dla skury sama przyjemność to jest jak już wcześniej pisałem poświęcenie czasu samemu sobie i mi to odpowiada w 100 procentach
każdy ma swoją jasną stronę mocy a moja jest żyletkowa i to będe propagował, tyle.

2021-02-08 17:35

#167 tajan1991

like button pressed

2021-02-08 17:36

#168 alex77

no systemowa to właśnie drapichrust fuzion 5 ostrzy przeje żdżających przez to samo miejsce w przeciwieństwie do żylety która jedzie raz i jak sie wprawisz to ani włoseczka nie będzie

2021-02-08 17:47

#169 tajan1991

no jak mówiłem, dla mnie działanie systemowej nie różni się od działania nie wymiennej jednorazowej. dla mnie jedno i drugie do chszanu. Za lekkie są. kolejna sprawa. golić ma ciężar maszynki a nie siła.

2021-02-08 17:49

#170 Lowca_Androidow

Rozmowa gołejdupy z jeżem.
Żyd swoje, chłop swoje.
Wciąż piszesz z poziomu atakującego jakbym to ja próbował przekonać cię do innej formy golenia, możesz nawet pencetą sobie wyrywać pojedynczo, mnie to nie obchodzi, wyraziłęm swoją opinię, goliłem się każdym z wyżej wymienionych sposobów łącznie z brzytwą, wyraziłem swoje zdanie i problemy jakie miewają ludzie, a których również doświadczyłem, podałem również rozwiazania jakich się imają ludzie z problemami podczas golenia, a ty wciąż o swojej żyletce jako jedynym słusznymrozwiązaniu, dla ciebie tak, dla mnie i nie tylko dla mnie, to nieporozumienie.
Masznki Gillette Mach 3 czy Fusion nie są lekkimi maszynkami, o wystarczającym ciężarze do swoich ostrzy, te nie potrzebują ciężaru aby ogolić bo wystarczy muskać skórę, ale jeśli ktoś jest przyzwyczajony do kilofa to dłutkiem niepopracuje.

2021-02-08 19:19

#171 alex77

no toż mowie, tyle opini ile ludzi, dlamnie i ni etylko dlamnie a inny powie dlamnie i jeszcze dla dwuch innych cośtam, nie atakujta się tylko argumentujta dlamnie żyleta to naturalizm brak chemii fajny obrządek, zero śmieci to wiadomo, dbanie o środowisko, ekonomicznie wychodzi lepiej, no i oczywiście efekt golenia na koniec dlamnie nie porównywalny z żadną żaluzją :)

2021-02-08 19:34

#172 misiek

To super, żeś taki precyzyjny barber i gosposia domowa w jednym. W czym jeszcze jesteś taki mega? Może my malutcy czegoś od ciebie się nauczymy.
-- (tajan1991):
koś golę się już trochę żyletką i ani razu się nie pociąłem.
to nie obierajcie ważyw bo też się potniecie. a wogule to nic nie róbcie w domu bo anuż sobie ziazi zrobicie.

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2021-02-08 20:20

#173 papierek

Panowie, paks.

po co mi sygnatura?
2021-02-08 20:34

#174 alex77

ano dokładnie

2021-02-08 21:14

#175 Lowca_Androidow

@alex77... to nie było do Ciebie to co napisałem, gdybym odpowiadał Tobie to bym albo z nicka się zwrócił, albo zacytował, skoro tak nie jest to odpowiedź tyczy się posta poprzedzającego.

Edytowano 2021-02-09 00:20

#176 tajan1991

jeśli dla ciebie podzielenie się swoimi doświadczeniami jest pozycją atakującego to coś masz nie tak z czytaniem z zrozumieniem.

2021-02-09 09:34

#177 alex77

no ja wyczułem że nie domnie, pare argumentów mi się przypomniało to jeszcze podałem tak poprostu

2021-02-09 12:58

#178 siwy4don

Dzisiaj przzyszła mi golarka, którą polecał Tomecki i faktycznie jest lepsza od Brauna serii 3. Z minusów to jest głośniejsza, ale za to lepiej goli. Tak, jak Braunem dociskałem, a i tak słabo łapało, to tutaj musiałem zmienić sposób golenia, bo jest pazur.

2021-03-19 22:26

#179 Piotr

Ja cały czas się nad tą barberską zastanawiam.
Golę się obecnie braunem s3 właśnie i poprawiam gilette pro glide power, ale to od pewnego czasu, bo nie mogłem się przekonać do ostrzy, nie lubię tego efektu ścinania. Na szczęście wersja power ma taki mały silniczek, który troszkę ten nieprzyjemny efekt niweluje.
Aaa, no i minus barberskich, nie można się golić z pianką, a to mi w Braunie, jak i we wcześniej posiadanym philipsie hq 7310 bardzo odpowiada.

2021-04-03 09:34

#180 pates

W mojej też się da.

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2021-04-03 13:40