factorio access mod dostępnościowy do factorio
Wróć do Nowości#21 Adasadula
jakoś mnie to nie działa
#22 matius
Powinna gra powiedzieć po jakimś czasie powiedzieć co wcisnąć.
#23 matius
Dzięki taśmociągom udało mi się zautomatyzować wydobycie miedzi i przerabianie ich na płytki miedziane. Zrobiłem tak, że wydobycie węgla jest zautomatyzowane, że wengiel powraca z taśmociongu do wiertnicy wydobywającej wengiel. Reszta leci taśmą do pieców i wiertnic oraz podajników spalinowych pracujących przy wydobyciu miedzi i przerabianiu ich na płytki.
Narazie problem jest z automatyzacją żelaza, bo jest urwisko. A urwisko nie umożliwia przeprowadzania przez nie taśmociągów.
#24 matius
Teraz zautomatyzowałem wydobycie kamienia i przerabianie ich na płyty kamienne. Niestety problem jest z wodą i żelazem, bo w obu przypadkach muszę pokonać urwisko.
#25 matius
Jest sukces. Udało mi się doprowadzić wodę do węgla i zbudować kocioł parowy i silnik parowy. Będzieprąd. xd
#26 mojsior
a na jakiej mapie grasz, compas valley czy jakiejś innej? Najlepiej zaczać właśnie na compas valley.
#27 martinus
A ja zrobiłem tak jak napisałeś @mojsior w poście 1. I u mnie to nie działa. Pod strzałkami mam tylko press enter to exit.
#28 Adasadula
a jakiego aby błędu ci nie wysypało? numeryczne 7 i 9 obacz
#29 martinus
orders or launch factorio executable patch as an argument, . Takie coś mam pod strzałkami po odpaleniu launchera. Już po uruchomieniu pliku exe we folderze z grą i launchera rzecz jasna.
#30 mojsior
to ja nie wiem, a masz martinusie prawa administratora w windowsie, bo wiem że u niektórych sypało błędami a jak odpalili launchera jako admin to wszystko poszło.
#31 martinus
Praw admina w windowsie nie mam @mojsior. AAle już mod hyba działa. Bo jak go odpalam, to mi mówi hello factorio! Czyli chyba wszystko jest dobrze. Nie umiem tylko odczytywać na tej konsoli.
#32 martinus
i mam teraz inny błąd. can't createlog file D:\ factorio. 32. Is another instance already running? A mam otwarte tylko okno factorio i launcher. Do folderu factorio, który się utworzył w %appdata% przekopiowałem wszystkie pliki które były we folderze factorio access beta content. Chyba czegoś jeszcze nie mamw takim razie w tym folderze.
#33 matius
Gram na mapie bez przeciwników. Chce obczaić grę.
-- (mojsior):
a na jakiej mapie grasz, compas valley czy jakiejś innej? Najlepiej zaczać właśnie na compas valley.
--
#34 Mk242
Ja też mam ten sam problem co Martinus, prubowałem też uruchamiać launcher jako admin, i też nie pomogło.
#35 Adasadula
bo na crackach pewnie grocie xd, i to jakichś z dobrych programów czy innego pobierz to nie wirus .ir
#36 matius
No to doszedłem do maszyn, które mogą produkować inne maszyny. I nareszcie wszystko mam zautomatyzowane. Wiertnice wydobywają wengiel, podajniki uzupełniają węgiel w wiertnicach a reszta taśmociągami jedzie do wiertnic od żelaza i miedzi i reszty. Teraz mogę powiększac swoje elektryczne imperium. xd
#37 matius
~Pewna ciekawostka i myślę, że to móże komuś pomuc. Gra w samouczku o tym nic nie mówi. Kiedy w samouczku jest mowa o budowie rur, warto zbudować kilka też podziemnych rurociongów. Dlaczego? Dlatego, że podziemny rurociąg może się połączyć ze sobą do 10 kafelków z drugim pod ziemią. A co to nam daje? A no to, że dzięki temu możemy połączyć oban np. między którymi jest urwisko. Normalny rurociąg nie jest w stanie pokonać urwiska, a podziemny już tak. Kolejna rzecz to jeśli urzyjemy podziemnego to potem możemy nad nim przeciągnąć, np. taśmociąg. Inaczej rury będą blokować drogę.
#38 kacper10
jaką wersję gry należy pobrać, żeby mod zagrał?
#39 matius
Wersja 1.10. Ta, która jest najbliżej 2.
#40 martinus
Gra już mi działa. Musiałem poprostu inną mapę załadować odpalając sam launcher.