EltenLink

factorio access mod dostępnościowy do factorio

Wróć do Nowości

#21 Adasadula

jakoś mnie to nie działa

Jednakże, dzięki swojej odwadze i determinacji, Cicikowi udało się ostatecznie pokonać czarownika i uwolnić ciumbaki. Po powrocie do domu, Cicik z radością zaczął zbierać nowe ciumbaki i bawił się nimi przez długie godziny, wiedząc, że są one teraz bezpieczne i szczęśliwe.
2024-10-30 21:09

#22 matius

Powinna gra powiedzieć po jakimś czasie powiedzieć co wcisnąć.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2024-10-30 22:05

#23 matius

Dzięki taśmociągom udało mi się zautomatyzować wydobycie miedzi i przerabianie ich na płytki miedziane. Zrobiłem tak, że wydobycie węgla jest zautomatyzowane, że wengiel powraca z taśmociongu do wiertnicy wydobywającej wengiel. Reszta leci taśmą do pieców i wiertnic oraz podajników spalinowych pracujących przy wydobyciu miedzi i przerabianiu ich na płytki.
Narazie problem jest z automatyzacją żelaza, bo jest urwisko. A urwisko nie umożliwia przeprowadzania przez nie taśmociągów.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
Edytowano 2024-10-31 17:23

#24 matius

Teraz zautomatyzowałem wydobycie kamienia i przerabianie ich na płyty kamienne. Niestety problem jest z wodą i żelazem, bo w obu przypadkach muszę pokonać urwisko.

Edytowano 2024-10-31 23:32

#25 matius

Jest sukces. Udało mi się doprowadzić wodę do węgla i zbudować kocioł parowy i silnik parowy. Będzieprąd. xd

2024-11-01 15:27

#26 mojsior

a na jakiej mapie grasz, compas valley czy jakiejś innej? Najlepiej zaczać właśnie na compas valley.

2024-11-02 11:47

#27 martinus

A ja zrobiłem tak jak napisałeś @mojsior w poście 1. I u mnie to nie działa. Pod strzałkami mam tylko press enter to exit.

May the force be with you!
2024-11-02 17:47

#28 Adasadula

a jakiego aby błędu ci nie wysypało? numeryczne 7 i 9 obacz

Jednakże, dzięki swojej odwadze i determinacji, Cicikowi udało się ostatecznie pokonać czarownika i uwolnić ciumbaki. Po powrocie do domu, Cicik z radością zaczął zbierać nowe ciumbaki i bawił się nimi przez długie godziny, wiedząc, że są one teraz bezpieczne i szczęśliwe.
2024-11-02 18:58

#29 martinus

orders or launch factorio executable patch as an argument, . Takie coś mam pod strzałkami po odpaleniu launchera. Już po uruchomieniu pliku exe we folderze z grą i launchera rzecz jasna.

2024-11-02 19:26

#30 mojsior

to ja nie wiem, a masz martinusie prawa administratora w windowsie, bo wiem że u niektórych sypało błędami a jak odpalili launchera jako admin to wszystko poszło.

2024-11-02 20:37

#31 martinus

Praw admina w windowsie nie mam @mojsior. AAle już mod hyba działa. Bo jak go odpalam, to mi mówi hello factorio! Czyli chyba wszystko jest dobrze. Nie umiem tylko odczytywać na tej konsoli.

2024-11-03 11:33

#32 martinus

i mam teraz inny błąd. can't createlog file D:\ factorio. 32. Is another instance already running? A mam otwarte tylko okno factorio i launcher. Do folderu factorio, który się utworzył w %appdata% przekopiowałem wszystkie pliki które były we folderze factorio access beta content. Chyba czegoś jeszcze nie mamw takim razie w tym folderze.

2024-11-03 12:07

#33 matius

Gram na mapie bez przeciwników. Chce obczaić grę.
-- (mojsior):
a na jakiej mapie grasz, compas valley czy jakiejś innej? Najlepiej zaczać właśnie na compas valley.

--

2024-11-03 20:38

#34 Mk242

Ja też mam ten sam problem co Martinus, prubowałem też uruchamiać launcher jako admin, i też nie pomogło.

2024-11-03 20:46

#35 Adasadula

bo na crackach pewnie grocie xd, i to jakichś z dobrych programów czy innego pobierz to nie wirus .ir

2024-11-03 21:39

#36 matius

No to doszedłem do maszyn, które mogą produkować inne maszyny. I nareszcie wszystko mam zautomatyzowane. Wiertnice wydobywają wengiel, podajniki uzupełniają węgiel w wiertnicach a reszta taśmociągami jedzie do wiertnic od żelaza i miedzi i reszty. Teraz mogę powiększac swoje elektryczne imperium. xd

2024-11-04 01:39

#37 matius

~Pewna ciekawostka i myślę, że to móże komuś pomuc. Gra w samouczku o tym nic nie mówi. Kiedy w samouczku jest mowa o budowie rur, warto zbudować kilka też podziemnych rurociongów. Dlaczego? Dlatego, że podziemny rurociąg może się połączyć ze sobą do 10 kafelków z drugim pod ziemią. A co to nam daje? A no to, że dzięki temu możemy połączyć oban np. między którymi jest urwisko. Normalny rurociąg nie jest w stanie pokonać urwiska, a podziemny już tak. Kolejna rzecz to jeśli urzyjemy podziemnego to potem możemy nad nim przeciągnąć, np. taśmociąg. Inaczej rury będą blokować drogę.

Edytowano 2024-11-04 13:09

#38 kacper10

jaką wersję gry należy pobrać, żeby mod zagrał?

2024-11-04 20:34

#39 matius

Wersja 1.10. Ta, która jest najbliżej 2.

2024-11-04 23:10

#40 martinus

Gra już mi działa. Musiałem poprostu inną mapę załadować odpalając sam launcher.

2024-11-06 19:30