Będzie dodatek do renty...
Wróć do Wydarzenia i nowiny#61 tomecki
Ale zdaje się, że świadczenie nie jest dla wszystkich pobierających socjalną tylko tak mniej więcej dla tych, którzy teraz mają 500 plus dla niesamodzielnych, a z kolei o tym decydował sobie urzędnik, który mógł sobie uznać lub sobie nie uznać.
#62 Numernabis
Tak, nie jest dla wszystkich, tylko znaczny stopień z orzeczeniem o całkowitej niezdolności do samodzielnej egzystencji, ale grupy inwalidzkie również mają znaczny stopień i orzeczenie o całkowitej niezdolności do samodzielnej egzystencji i w tym cały właśnie szkopół, że ta sama grupa, ale inny papierek i jedni dostali, a drudzy nie.
#63 mustafa
No ale patrz. Byłeś u Krasonia, on wam coś obiecał w mojej opinii "na odwal się",, a wy teraz czekacie i nic nie robicie. Jaki w tym sens? Bierzcie śpiwory i na wiejską. Nawet jak was tam nie wpuszczą, to medialna zadyma się zrobi i pchniecie to do przodu. A teraz o tej obietnicy nikt nic nie wie, wy się nie przypominacie. Przekaz jest taki, że można wam obiecać co kol wiek i w sumie wystarczy, bo wy poczekacie nawet 10 lat, zanim znowu się komuś zachce upomnieć. Spiszcie listę postulatów i siećta tam nawet i do wielkiej nocy, do póki wszystko, absolutnie wszystko nie zostanie spełnione. Zróbcie stream na twitchu, żeby w razie zadym był zapis i żeby wszyscy widzieli i heja. No chyba, że wam nie potrzebny ten dodatek i pultacie się dla śmiechu. Jak nikt nie będzie się upominał to wam nie dadzą, bo poco. Wybory dopiero za trzy lata. xd
#64 Numernabis
A skąd wiesz, że nie robimy?
Jasnowidz czy co?
#65 djdenismusic
A ja mam pytanie z innej beczki. Co z osobami pobierającymi rentę socjalną bez dodatku 500+? Czy w przypadku braku dodatkowych 500 zł, wyrównanie do minimalnej krajowej nie będzie wypłacane?
#66 Numernabis
To nie dodatk 500 plus jest wyznacznikiem otrzymania dodatku dopełniającego, a orzeczenie o niezdolności do samodzielnej egzystencji, tylko ti niepełnosprawni, którzyposiadają znaczny stopień niepełnosprawności i orzeczenie o niezdolności do samodzielnejegzystencji otrzymają ten dodatek dopełniający i to z marszu, bez potrzeby składania jakichkolwiek wniosków, osoby nieposiadające tego orzeczenia o niezdolności do samodzielnej egzystencji najpierw muszą się starać o takie orzeczenie, a potem pisać o przyznanie dodatku dopełniającego, jeśli oczywiście otrzymają orzeczenie o niezdolności do samodzielnej egzystencji.ajepi
#67 mustafa
Wpis 36
-- (Numernabis):
A skąd wiesz, że nie robimy?
Jasnowidz czy co?
--
#68 Numernabis
I tam napisałem, że nic ni robimy?
Napisłem w kwesti organizowani wiecu, że nie mam zamiaru wszystkich wyręczać.
Kolejny paparazzi.
To raz, a dwa, sądzisz, że do Krasonia to tak idziesz i wchodzisz?
Życzę powoodzenia.
#69 mustafa
Pewnie nie, ale już tam byłeś, on nie wywiązuje się z obietnic to trzeba inaczej, nie.
-- (Numernabis):
I tam napisałem, że nic ni robimy?
Napisłem w kwesti organizowani wiecu, że nie mam zamiaru wszystkich wyręczać.
Kolejny paparazzi.
To raz, a dwa, sądzisz, że do Krasonia to tak idziesz i wchodzisz?
Życzę powoodzenia.
--