android

Jaki telefon aktualnie posiadasz?

Started by adelcia 227 posts last post 4 days ago Page 11 of 12

Ale ja nie wyjeżdżam, tylko się zdziwiłem, i to bardzo.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

snapy co do samsungów miały też s23 i s 24

S24? No gdzie.

ups mój błąd byłem przekonany że jak s23 miał to dopiero w s25 zniknął snapik i nie mówię tutaj o ultra

Umysłu.
-- (misiek):
Na Stany

--

Różne Samsungi miały Snapy, zależy na jaki region ja miałem S21 ze Snapem.

Chyba nawet z micro sd.

#210 Edited

Od wczoraj tj 28 sierpnia jestem w posiadaniu Pixel 11 pro.
I tak, teraz to wygląda troszeczkę tak, jak typowy boomer, wychodzi nowy telefon od razu go kupuję. U mnie jednak tu kilka rzeczy się nałożyło na raz i miałem konkretny powód aby przejść na następną generację. Po 1 zdecydowanie lepszy modem, co prawda testów jest jeszcze mało, ale wszystko wskazuje na to że Mediatek M90 jest pod pewnymi względami lepszy od poprzedniego Exynosa 5400i.
Przede wszystkim jeśli chodzi o oszczędzanie bakterii.
Jest w Media expert program odkupu telefonu i akurat była promka na Pixela to byłem w sklepie zapytać się o ile by mojego wycenili no i wycena była dla mnie na tyle atrakcyjna że postanowiłem wymienić telefon.
Co dalej? No, ciężko powiedzieć cokolwiek od wczoraj, jeśli chodzi o bakterię to mam wrażenie jest niebo lepiej w porównaniu do 10, nawet na czuwaniu. A co w ogóle jest dla mnie lepsze to głośniki. W 10-tce dźwięk był bardzo mocno skompresowany i nie naturalny, chociażby ludzka mowa brzmiała na tym tragicznie jak np słuchałem jakieś głosówki od znajomych albo oglądałem cośna yt. Też jeśli zakończyłem połączenie telefoniczne to dźwięk tak śmiesznie się gotował przez chwilę. Tutaj tego problemu na 11 nie ma, dźwięk jest o wiele bardziej naturalny, dynamiczny i ogólnie brzmi to niebo lepiej. Jeśli okaże się że jeszcze bakteria będzie lepsza to nie będę mieć absolutnie żadnego powodu aby zmieniać na 12 w przyszłym roku XD. W każdym razi e moim zdaniem google odrobiło pracę domową pod każdym względem.

A jeśli chodzi o przenoszenie danych to tu poszło gładko, bezpośrednie przenoszenie z telefonu na telefon. Tu mogłem sobie tak pozwolić bo to nie xiaomi i żaden syf mi się nie przeniósł.

A jak kwestia latencji? bo w starszych ta responsywność Talkbacka i Jeshuo to tak sobie z tym było.

Nieee no od 10-tki w górę to już na prawdę nie ma się do czego przyczepić, jak na TB to jest szybciutko wiadomo że ja korzystam z CSR.
Wcześniejszych generacji nigdy nie miałem, więc się nie wypowiem

Sory, może w Androidzie 17 coś poprawili, bo czysty 16 to nadal gniot.

A co masz na myśli przez gniot? Jeśli masz na myśli np optymalizację baterii to potwierdzam jest lkepiej, nawet na 10-tce zauważyłem różnice względem i to nie placebo bo pytałem się innych posiadaczy Pixela i mówili to samo

Móœię o reakcje na dostępność. Klawiatura sbk się laguje, talkback się laguje.

Eeee, ja tu nie widzę żadnego lagowania @Zywek. SBK nie używam jeszcze. Więc tu faktycznie się nie wypowiem. Ale tyle co korzystam z TB to jest dobrze. Wiadomo, jak naa TB oczywiście XD.
A @Misiek jeśli chodzi o dynamikę to tak, nie musi być przecież dynamika z wieży czy innego sprzętu hi-fi już nie przesadzajmy. Dynamika to jest różnica między najcichszym a najgłośniejszym fragmentem nagrania tak na prawdę., im bardziej agresywna kompresja tym mniejsza dynamika. I po tym słyszę właśnie że pixel 11 ma lepszą dynamikę bo nie ma agresywnej kompresji.

No i włąśnie dlatego, że jest dobrze jak na tb to niekoniecznie po prostu pewnie wiesz, o czym móœisz. Mi na samsungu np. TB reaguje szybciej na cokolwiek niż csr.

Na Samsungach to ten TB był zawsze lepiej zoptymalizowany więc tutaj nie porównujmy Samsungowskiego do googlowskiego bo to troszkę 2 inne TB choć się co raz bardziej zacierają różnice teraz.

Na Moto g82 też jest szybszy TB niż Jeshuo.