Forum

O telefonach

inne

Oli12345

#1 ·

Transcription

Witajcie. Na tym wątku będziemy się dzielić jakie mamy telefony, ogólnie jeżeli chodzi o telefony. Ja ogólnie jestem zadowolony z telefonów, które posiadam, bo mam Realme GT2 Pro, z którego jestem najbardziej zadowolony, z którego korzystam. Mam jeszcze Samsunga A34, z którego wcześniej korzystałam przed Realme. Mam HTC One M8, dwa Samsungi Galaxy A5 2011 i iPhone'a 4S. 8 GB.

lukasz1993258

#2 ·

Transcription

A ja powiem krótko, ja mam iPhone'a SE 3 w 128 GB oraz Classic Shell 2.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Numernabis

#3 ·

Jeeezuuu, na co Ci tyle telefonów?
Jeden ma całe ręce w zegarkach, a drugi wypchane kieszenie telefonami :D
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

Oli12345

#4 ·

daszekmdn

#5 ·

Transcription

Akurat kolekcjonowanie telefonów to jest dość powszechna praktyka nawet u widzących, więc na co komu tyle. Testy software'u, testy różności. Sam znam gościa, który ma tego masę, całe pudło i prowadzi bloga o tym, więc Imperium Telefonów polecam, bo całkiem dobre wpisy.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

lukasz1993258

#6 ·

Transcription

Coś w tym jest, co mówi Daszek, ponieważ ja na ten przykład póki co na dzień dzisiejszy, tak jak wspomniałem w moim pierwszym wpisie w tym wątku, mam iPhone'a SE3 i Classic Shell'a 2 i na przykład niektóre aplikacje, które są dostępne na Classic Shell'u czy na iOS'a sobie testuję. Na tym przykładzie Telegrama sobie testuję i tu i tu, no i okazuje się, że Telegram jest bardziej dostępny na Classic Shell'u niż na iOS'ie i to tak wygląda, zaś na przykład inne aplikacje to różnie z nimi to bywa, ale jak mam taką okazję to testuję sobie, no nie? Ale żeby być zwolennikiem takich telefonów, żeby mieć pełno ich to raczej za tym nie jestem, aczkolwiek kiedyś miałem pełno Nokii różnego rodzaju, w tym Nokii N9. N95, ale już jej nie mam. C5 też miałem parę, ale też już ich nie mam. No i tak jak wspomniałem, tylko te dwa telefony mi zostały, z których sobie po prostu, które mam, używam i testuję sobie aplikacje, tak jak wspomniałem, które są i na iOS'ie i na Classic Shell'u 2. A wiadomo Wam jest, że Classic Shell 2 tam jest system Android. Tylko, że troszkę, a raczej moim zdaniem bardzo ograniczony, więc tak to wygląda.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

matid25

#7 ·

Transcription

Witajcie, jeżeli chodzi u mnie o telefony, to mój codzienny telefon to jest iPhone 15 128GB. Jeżeli chodzi o telefony do testowania, do pracy, to jest Motorola Moto E 22, Android 12, Motorola Moto G7 Power, Android 10 i Asus Zenfone 8, Android 13. Gdyż pracuję jako beta tester aplikacji i generalnie czasami dosyć na Androidach zdarza się tak, że na danym systemie Android, nawet czasami na danej nakładce generalnie coś działa, a na już innej nakładce bądź systemie coś generalnie nie działa. Generalnie to jest po to, żeby sprawdzać na przykład jak działa dana funkcja na 3 czy 4 dostępnych Androidach i generalnie potem z tego zrobić raport deweloperowi i wtedy deweloper jest w stanie zobaczyć generalnie co gdzie nie działa i funkcję daną naprawić. Jeszcze przyjdzie mi jakiś Xiaomi, nie pamiętam dokładnie typu, z Androidem 4.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Oli12345

#8 ·

Transcription

No, ale jeżeli chodzi o telefony, no na przykład ja, jeżeli chodzi się o to testowanie i o to, jeżeli chodzi o samo po prostu kolekcjonowanie, to ja swego czasu, jak miałem 6 lat albo 5, tak, 6 albo 5 lat, to kolekcjonowałam atrapy. Po prostu chodziłem do salonu Pleja i po prostu dawali mi atrapy. W szczytowym momencie to miałem około 25 atrapek telefonów i tabletów. No, ale ogólnie teraz po prostu niedawno jesteśmy wyrzucili te atrapy, bo zajęło miejsce i teraz nie mam atrapek, teraz mam prawdziwe telefony.

lukasz1993258

#9 ·

Transcription

Ale tak z ciekawości wam powiem, że jeżeli chodzi o mój pierwszy telefon komórkowy, jaki miałem w ogóle styczność z jakimkolwiek telefonem komórkowym, to była Nokia z podwójną klawiaturą. I to był gdzieś 2006 albo 2007 rok, już tak do końca nie pamiętam, ale był to telefon właśnie z tą klawiaturą taką podwójną i to była jakaś Nokia. I szczerze wam powiem, modelu tego telefonu nie pamiętam, a szkoda. Pamiętam tylko, że ten telefon miał w sobie radio FM, możliwość nagrywania chyba do godziny muzyki. Czy coś takiego? Jakby nie myli pamięć. Chyba godzinę się nagrywało i w sumie generalnie to tyle. Potem jak jeszcze się jeździło na zielone szkoły, to... Korzystało się z Siemensów, nie Siemensów i dopiero w 2013 roku, jakby nie myli pamięć, miałem po raz pierwszy styczność właśnie z Nokiem, z oprogramowaniem mówiącym. I to był telefon Nokia C5. I to był mój tak naprawdę pierwszy telefon, który miał... ...oprogramowanie mówiące. W ogóle po raz pierwszy, gdzie wtedy dowiedziałem, że jest coś takiego jak Nokia Scheme Leader. No i tak to wszystko stopniowo się zaczęło. Zaczęło się z tego korzystać. Jak na początku byłem na anty, przeciwko, iPhone'om, nie iPhone'om i dotykołowym rzeczom, tak teraz szczerze powiedziawszy... ...nie umiem sobie bez tego wyobrazić, bo wiadomo, że... ...no, umówmy się. Także, że tu są duże udogodnienia i tak naprawdę nie ma się co tutaj z tym jakby po prostu kryć. To są bardzo duże udogodnienia. No i tak jak wspominałem, już też mam Classic Shell'a, który mi służy też, ale on tylko raczej w ramach testów jest bardziej... ...nie jest tak jakoś nadminnie używany. Tak jak wspomniałem, tutaj wielkie znaczenie, moim zdaniem, mają te niektóre aplikacje, które są dostępne bardziej tutaj, niż w wspomnianym iPhone'ie. Tak jak wspominałem na temat Telegrama na przykład. To raczej tyle, jeżeli chodzi o mój telefon, jaki miałem. Jeszcze kiedyś mi się przewinął taki telefon, który nosił nazwę MyPhone, ale... ...on chyba tylko mówił cyfry i de facto... ...tak wygląda. Także tyle.

Kuba12565

#10 ·

Transcription

Witajcie, witajcie, witajcie z telefonów tu mam iPhone'a 12, iPhone'a 16 Pro jako mój główny telefon następnie jest Samsung Galaxy J3 miałem jeszcze Tom i Sony Xperia, są to jeden cztery mam jeszcze Lenovo A2016 mam jeszcze Realme Note 50 Samsung Galaxy A10 Samsung Galaxy S10 Plus no i jeszcze tam mam jakieś tablety Lenovo Tab M10, jakiegoś Huawei'a tak no i jeszcze mam prądowe zegarki, bo Apple Watch w razie jest Samsung Samsung jest w domu, ale używany przez członek rodziny a zresztą telefona mi to wygląda tak jak powiedziałem

matid25

#11 ·

Transcription

A więc tak, u mnie u telefonów lekki update, gdyż tamte telefony motorowe zostały, doszedł Xiaomi Redmi 12C, Realme C55 i Samsung Galaxy A53 5G, więc ludzie śmieją się, że mogą otworzyć Lombard. Asus Zenfone 8 poszedł, gdyż to był telefon służbowy, Redmi C55 też poszedł do kolegi, pożyczył mu dla testów, no a Xiaomi i te dwie motory to używam testowo dla jakichś aplikacji, bo to są telefony, które gdzieś tam mogę użyć, gdy się coś tam zepsuje, ucedli, no to trudno, a na co dzień teraz używam iPhona i Samsunga Galaxy A53 5G. A, no i jeszcze odkopałem iPhona 7, więc... Więc tam też coś do aplikacji używam, chociaż on już na iOS-ie 15.8 i widzę, że niektóre aplikacje już nie są wspierane, a na niektórych się potrafi chamsko wysypać.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

roomba

#12 ·

Transcription

A teraz mój update, ponieważ piszę z innego konta, bo do tamtego nie pamiętam hasła już od dawna. No to tak, główny telefon to jest Xiaomi 15 Ultra, 16 GB RAM-u plus 512 GB pamięci. Drugi to jest Samsung Galaxy S23 Plus, 512 GB, który jest ok, ale bateria już mu na 2 godziny tylko starcza. W szafkach mam gdzieś jeszcze te telefony, które na początku mówiłem, iPhone już sprzedany, miałem przez czas jakiś Poco F7 Ultra, to jest 16 plus 512 sprzedany i Realme GT2 Pro, tak jak mówiłem, też został sprzedany.

gadulec15

#13 ·

Transcription

Jeżeli chodzi o telefon, to ja tylko planszę dwójkę, bo ze względu na problemy z motoryką i potrzebuję telefon z klawiaturą. I jestem z niego zadowolony. Wszystko to, co ma, posiada, czyli Messengera, Whatsappa, tylko telegrama włączy, czyli no, szkoda, ale coś zawsze. I to jest to, co ma.