Gra powstała na bazie popularnej planszówki. Do zabawy potrzebujemy conajmniej dwóch osób. Każdy gracz odpowiada na uprzednio wylosowane pytanie, nie zastanawiając się nad nim. Na każde pytanie musimy w owe 5 sekund udzielić trzy odpowiedzi np: wymień trzy zwierzęta z rodziny kotowatych. W aplikacji tworzymy profile graczy i po każdym pytaniu odpowiada następny gracz. Grę wygrywa ten, kto w jak najkrótszym czasie odpowie na wszystkie pytania. Gra dostępna na Iphonea, jak i Androida.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
Cześć. A ja to wczoraj pobrałam i z tego, co rozumiem, to tak online grać się nie da, ponieważ mikrofon nie rejestruje moich odpowiedzi. Włącza się odliczanie, odpowiadam w ciągu tych 5s i potem sama ręcznie zaznaczam czy udało się czy nie i przekazuje kolejnej osobie telefon, z którą gram w to ale musi być na żywo. Albo ja jej czytam pytanie i uruchamiam odliczanie albo podaję telefon i robi to sama, ale nie odbywa się to online i przypuszczam, że dlatego, że odliczanie nie zaczyna się bezpośrednio po przeczytaniu pytania, ylko czytam pytanie i sama uruchamiam start. No chyba że u mnie działa jakoś inaczej niż u wszystkich :D
Zginęły wczoraj, pomiędzy wschodem i zachodem słońca, dwie złote godziny, każda wysadzana sześćdziesięcioma brylantowymi minutami. Nie oferuje się żadnej nagrody, albowiem przepadły na zawsze. Horace Mann
Ale ja nie napisałam, że chcę, tylko że nie jestem pewna czy dobrze zrozumiałam, bo ktoś wcześniej wspomniał, że trzeba mówić w mikrofon, a wiem, że mikrofon nie ma znaczenia, skoro i tak to w sieć nie leci.
Zginęły wczoraj, pomiędzy wschodem i zachodem słońca, dwie złote godziny, każda wysadzana sześćdziesięcioma brylantowymi minutami. Nie oferuje się żadnej nagrody, albowiem przepadły na zawsze. Horace Mann