to jest cos, ta strona zostala zoptimalizowana pod kontem czytnika ekranu chrome vox.
Wróć do Dostępność#1 adelcia
hejwam,
dzis zlapalam szok.
weszlam z mojego laptopa na kiedys dosc mocno niedostepna www:
https://www.easyjet.com/pl
i tam wyskoczyla na mnie info cituje:
ta strona zostala zoptimalizowana pod kontem czytnika ekranu chrome vox.
a to jeszcze niewiedzialam co to znaczy w praktice.
A co to znaczy? ciekawwscy niech sprawdza sobie sami, ale powiem tylko tyle, ze na ich www napewno kazdy z was kupi lot apsolutnie samodzielnie, bo bylam az przy kasie, i tam sie da poprostu wszystko, nawet lacznie z takimi szczegolami jak wybor siedzenia, czy zaznaczenie tudzies zamowienie asisty. i to jest poprostu ladnie wszystko czytane.
obi takich www bylo wiecej.
#2 balteam
heh fajnie, ale nie umiem wybrać na przykład aby pokazało mi wszystkie połączenia z Polski do jakiegoś kraju, tylko z lotniska a do lotniska b.
#3 adelcia
balteam zrob tak.
w pole z lotniska wpisz warszawe, i pod polem na jakie lotnisko wybierz link:
Kliknij, aby wybrać lotnisko docelowe
tak to jest czytatane, i tam mi pisze:
• Bazylea
• Berlin (Wszystkie lotniska)
• Berlin Tegel
• Genewa
• Londyn – port lotniczy Gatwick
• Londyn (Wszystkie lotniska)
#4 adelcia
jeszczejedno to co ci napisalam wyswietlilo mi, kiedy w oknie zaznaczylam ale jak sie to odznaczy to nagle z 6 pozycji robi nam sie ich 170.
#5 balteam
no jest ok, chodziło mi tylko oto aby zaznaczyć, że chcę lecieć no nie wiem, z Polski do Słowacji;P Nie obchodzą mnie lotniska.
No, ale ogólnie to nie jest jakimś problemem jak wiemy skąd do kąd chcemy lecieć. Szkoda, że ryanair i wizzair nie są dostępne, bo z nich korzystam. Trzeba się bawić apkami do kupowania biletów.
#6 adelcia
tak sie chyba nie da.ale jak sie dowiem to dam zanc.
#7 adelcia
nieda sie tak dokonca tzrobic,ale troche sie da.
niewpisujes nic ani w jedno ani v drugie lotnisko.
tylko wchodzis w Kliknij, aby wybrać lotnisko wylotu.
wtedy widzis 4 polskie miasta. wybieras ktores z nich i zamykas.
ptem wchodzis w Kliknij, aby wybrać lotnisko docelowe i tam wybieras przycisk Kraje.
#8 balteam
ok thx
#9 nuno69
Ryaner jest dostępny dobrze, ale albo trzeba się przyzwyczaić do zepsutego, móiąc delikatnie interfejsu albo korzystać z appki mobilnej.
#10 adelcia
taa ale tutaj to jest dostepne w 100 i to z www, dla tego to tu pokazalam.
#11 balteam
No nie, z ryanair ciężko kupićbilet, wybrać pomoc asysty, jeśli chodzi o stronę normalną na windowsy np.
No, ale dzisiaj albo jutro sprubóję kupić bilet, chociaż wontpię, że kupić się uda.
#12 nuno69
Ale akurat jak dla mnie Ryaner to najlepsze linie lotnicze, nie licząc Lot, ale na LOT to mnie nie stać xD.
#13 adelcia
najbardziej idiotyczna strona jakiej ja chyba wydszialam w liniach lotniczych to wizzair.
ale i ta mi sie w koncu udalo jakos rozgryszc, jednak ze musialam sie natrudzic.
#14 balteam
Problem jest taki, że te strony wizzairowe i ryanairowe są dostępne, a potem sięzmienią i już w ogule nie są, znaczy są małodostępne albo w ogule;D
#15 balteam
Heh, jak klikam na daty wylot powró to pojawia siękomunikat, w te dni nie lata nic, ale nie wiem czy odnosi się to do wylotu czy przylotu, jak pozmieniałem, to wkońcu przeszło dalej, pokazuje coś tam,ale nie powiedziałbym, że zachęcam kogoś dokupowania samemu na pierwszy raz.
#16 adelcia
a ja bym sama kupilam, bo bylam az w kasie.
i to mi sie gdzie indziej niezdarzalo
#17 adelcia
no to jasne. skoro klikas na date vylotu, to jest mowa o wylocie. a skoro na date odlotu to mowa o tym.
tam nie ma nic skomplikowanego.
#18 adelcia
no wiec skoro wam sie nie spodobalo to moge ten temat przestac sledzic. eeh az sie zaluje ze sie go w ogole zakladalo mno nic
#19 balteam
Chodzi mi o to, że między jednym a drugim wylotem mam komunikat nieznaleziono lotów, nie wiem doczego to się odnosi, ale ja mówię o ryanairze a nie o easyjet, bo tamta linia nie lata, tam gdze chcę, więc nie patrzyłem jej.