Poszukuję dozownika
Wróć do Inne#1 Numernabis
Poszukuję dozownika do alkoholu.
Chodzi o taki co to odmierza ilość lanego płynu za jednym przechyleniem, taki dozownik jak mają barmani, przechylam i leje się tylko 50 ml, albo 25 ml, w zależności od dozownika.
Najlepiej, aby to był uniwersalny czyli taki co pasuje do różnych rodzajów butelek, chodzi o rozmiar szyjki butelki.
#2 Zuzler
No i tu się pojawia problem. Już mi ktoś sprzedał info, że to dobry patent dla niewidomego polewacza, problem w tym, że na głupim Allegro ofert tego produktu były setki, a każdy jeden za 5 maks do 20 zł, więc się nie opłacało kupować, żeby wyprbować, bo skąd mam właściwie wiedzieć, który byłby najlepszy, a gdzie to można dostać stacjonarnie, nie wiem do dnia dzisiejszego.
#3 Numernabis
No właśnie, w tym problem, dlatego tu zapytałem bo może ktoś zakupił i ma jakieś namiary na pewnika
#4 mustafa
Ja bym dobrał jakieś pierdoły po 5 zł, może się uzbiera. Abo jakiś syrop barmański.
#5 Zuzler
I tak mam robić z pięcioma, a niech tam, nawet trzema nalewaczami, które wydadzą się obiecujące? Czasem tak robię, ale tutaj byłoby to dla mnie sporym naciąganiem.
#6 mustafa
Może wszystkie trzy znajdziesz u jednego sprzedającego.
#7 tomecki
Kusi mnie to. Spróbuję znaleźć ofertę z różnymi i dam znać.
#8 Numernabis
Ja miałem taki dozownik z E.C.E. ale już tam nie ma, był tylko jeden, dozował 50 ml i miał taką uszczelkę do stożka, że im szersza szyjka butelki tym głębiej trzeba było to wcisnąć w butelkę, pasowało do półlitrówek, 0,75 i litrówek, poasowało również do butelek coca-coli itp, ale spadł i się rozleciał :)
Nawet bym kupił kilka gdyby nie było uniwersalnego, do różnych butelek, jak dla mnie to najlepszym, najbardziej uniwersalnym to 25 ml, bo mamy większą kontrolę, chcemy 50 ml to po prostu dwukrotnie przechylamy butelkę i mamy 50 ml.
#9 Julitka
Zawsze jest opcja Allegro Pay.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#10 tomecki
Widzę jakieś cosie na allegrze, ale nie wiem, czy to to. podrzuci ktoś jakiś przykładowy link, nazwę, numer, cokolwiek?
#11 Zuzler
No właśnie to kolejna kwestia, że tki dozownik ma kilka nazw - dozownik, nalewak barmański, nakładka na butelkę... Kiedyś znajomy chciał kupić osłonki na rogi mebli. Kupił ochraniacze na rogi dla bydła. :D
I nie mam pojęcia, co w tej kwestii miałby pomóc Allegro pay..
#12 MarOlk
Szukałem na Allegro i nie jestem pewien właśnie. W cenie koło 5-6 złociszy jest nalewak barmański, co mi wygląda na zwykłą rurkę. W cenie około 24 złote jest coś co ma w opisie kulkę i pojemność 50 ml. Są też kieliszki i miarki barmańskie czyli podwójne miarki o pojemności 25 i 50 ml, ale tu chodzi raczej nie o to.
#13 Zuzler
Nie, chodzi o taki dzyndzel, który nałożony na butelkę, nie przepuszcza więcej niż konkretna ilość płynu naraz. :(
#14 Julitka
Allegro Pay pozwala nie płacić za zakupy do określonego limitu, a więc jeśli nam się coś nie spodoba i zwrócimy, to nie musimy płacić w żadnym momencie. Co zaś do kształtu takiego nalewaka, to proponuję skorzystać z opcji "Zadaj pytanie sprzedającemu" i po prostu zapytać, czy to to. Ja tak pytałam o inne rzeczy.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#15 tomecki
Tu raczej chodzi o to aby nie płacić za dostawę. jeśli taki nalewak to 15 zł, dostawa stanowi spory procent ceny towaru.
#16 Zuzler
jeśli kupię 3 z różnych sklepów, każdy po 5 czy 15 zł, to 5 razy tyle wydam na same przesyłki co na nie. :D