PSE Forum mieszane

Dźwięki

Założony przez daszekmdn 68 wpisów ostatni wpis 6 lat temu Strona 1 z 4

#1 1 polubienie

Transkrypcja

Dzień dobry wszystkim. Generalnie na kręgo był podobny temat, który nazywał się bodajże pokrytówki dźwiękowe. W nim ludzie wrzucali jakieś dźwięki tła, jakieś dźwięki po prostu, które u nich słychać. To było jakby w jakimś ciekawym miejscu robili nagrania owych rzeczy, które było tam można usłyszeć. Generalnie wątek myślę ciekawy, bo można zaprezentować coś oryginalnego z własnej okolicy lub coś w tym rodzaju. No i to chyba tyle.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Transkrypcja

Odświeżam temat, on od bardzo dawno był nieaktywny i był niemal na końcu listy, no ale odświeżam ten temat. Jeżeli chodzi o jakieś pocztówki dźwiękowe, to bądź tak, że my pod naszym mieszkaniem mamy taką kawalerkę, którą wynajmujemy i kiedy tata robił remont, to pod moim pokojem jest ta kawalerka i jak wiercił coś tam, to było to tak wyraźnie słychać i ja mogę nawet to nagranie podesłać. O, właśnie teraz wstaję, biorę kartę pamięci, w której jest to nagranie i będę wrzucał. Tak więc za chwilę się to nagranie pojawi.

Transkrypcja

Teksting av Nicolai Winther

Transkrypcja

Witajcie, to ja postanowiłem się też dorzucić tutaj do tego wątku portretu i dźwięki. Bibliotekę mam dosyć pokaźną, która się cały czas odnawia, bo codziennie coś tam się nagrywa. No i tak, nagrywałem różnymi dyktafonami, różnymi kombinacjami, począwszy od Milestone'a, skończywszy na LS14. Pierwsze takie dwa dźwięki to będą dworzec kolejowy z 2014 roku Zoom H2 z mikrofonami binauralnymi. A drugi dźwięk to będą, to już dorzuciłem na bloga, ale jeszcze raz dorzucę, ptaki i rój pszczół nagrywane z bliska Olympus LS14. To jak na razie na początek.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Transkrypcja

Pociąg region do stacji Sędziszów, przez stację Złomnikienia u Kozłom, stoi na torze 12, przy peronie 5. Pociąg region do stacji Sędziszów, stoi na torze 12, przy peronie 5. Stara opór pociągu, ok. 17.40. Stara opór pociąg, ok. 17.40. Stara opór pociąg, ok. 17.40. Stara opór pociąg, ok. 17.40. Stara opór pociąg, ok. 17.40. Stara opór pociąg, ok. 17.40. Stara opór pociąg, ok. 17.40. Stara opór pociąg, ok. 17.40. Stara opór pociąg, ok. 17.40. Stara opór pociąg, ok. 17.40. Stara opór pociąg, ok. 17.40. Stara opór pociąg, ok. 17.40.

Transkrypcja

Sampai jumpa di video selanjutnya. Terima kasih telah menonton.

#7 2 polubienia

Transkrypcja

Baa! Ha, ha, ha, ha, ha. Oh, oh, oh, oh, ha, ha, ha, ha.

Happy hacking

Transkrypcja

Ja przepraszam, że ja wcześniej nie powiadomiłam, ale ja w ogóle wiem, że realnie chodzi o to, że to jest mój dźwiękowy sposób na poprawienie humoru, po prostu jak o coś się u mnie nie układa, to sobie poruszam wszystkie śmiechy, które mam w priorytetu mojej dźwiękowej i się rozważam jakoś bardziej.

Happy hacking

Transkrypcja

Thank you for watching this video. Please subscribe to my channel if you like this video. Thank you for watching this video.

Transkrypcja

Witam proszę Państwa, ja tu jestem na moim ogródku, siedzę na świeżym powietrzu, korzystam z pięknej pogody, o, tu gołąb grucha nam, takie dźwięki u mnie słychać, jeśli chodzi o ogródek, a się jeszcze proszę Państwa, proszę się tutaj przesłuchać, o, tu mam klucze w ręce, o, klucze chowam do kieszeni, chyba teraz proszę się przesłuchać, może to nie jest jakiś super mikrofon stereo, ale proszę się przesłuchać ptaszkom jak ćwierkają. Dziękuje za oglądanie, do zobaczenia w kolejnych odcinkach.

Transkrypcja

No to co do dźwięków, no to to jest dźwięk purzenia mojego mikrofonu w laptopie firmy Samsung, nie wiem dlaczego on tak purzy, ale może ktoś ma jakieś teorie spiskowe na ten temat, to słucham, ale nie wiem naprawdę.

#12 1 polubienie

Transkrypcja

Ja nie wiem, czy to jest tutaj dobre na ten wątek, ale co do tego wpisu z ogródkiem, to ja chciałam powiedzieć, że mam taką samą huśtawkę tam w jednym miejscu.

Transkrypcja

Dzień dobry. A ja mam takie pytanie. Czy zna ktoś z Was taką stronkę, gdzie są prezentowane różne efekty akustyczne? Bardzo bym chciała sobie posłuchać, zwłaszcza czegoś w D3. Pozdrawiam.

Transkrypcja

Witam, co do stranki nie pamiętam adresu, ale wiem, że gdzieś taka stronka jest, tylko szczerze teraz sobie przypomnieć tego nie mogę, ale można sobie na YouTubie też posłuchać różnych dźwięków 3D, na przykład wpisać sobie pociąg 3D, czy coś takiego, dźwięk pociągu 3D, o, będzie lepiej. I się nam wyświetla piękna, fajna lista różnych takich dźwięków.

#15 1 polubienie

Transkrypcja

Co do stronki freesounds.org, jeśli dobrze pamiętam.

#16 1 polubienie

Transkrypcja

strona daszku o której mówisz to zapewne freesound.org czyli f-r-e-e-s-o-u-n-d.o-r-g natomiast jeśli chodzi o freesounds na którą weszłam sobie tak dla hecy w sumie to ta domena jest na sprzedaż, no może ją ktoś kupi

Happy hacking

#17 1 polubienie

Transkrypcja

No dziękuję bardzo za wszystkie podpowiedzi, jakie dostałam. Mam bardzo dobre słuchawki z tak zwanym bluetoothem, czy jak to się tam mówi. Więc sobie poszukam tych różnych dźwięków, a ktoś to z was powiedział, że ma swoją bibliotekę dźwięków, to może bym sobie stamtąd coś posłuchała. No zaraz sprawdzę, kto to mówił. Jeszcze raz dzięki i pójdę szukać tych dźwięków.

Transkrypcja

Dzień dobry, ja się przyznaję, ja to mówiłam, zaraz muszę coś zarobić, o, okej, ja to mówiłam, z tym, że jeśli chodzi o te dźwięki, które ja lubię i o te, które ja mam, to ja zazwyczaj pobieram z takich stron, w których te dźwięki się pobiera po prostu rozaporządnie, czyli pobieram po prostu sobie zipy, albo tam jakieś 7z, czy inne formaty archiwów, więc to u mnie tak wygląda, bo mi się nie chce po prostu dźwięk po dźwięku pobierać. Pozdrawiam.

Happy hacking

Transkrypcja

Bibliotekę dźwięków na blogu miał Matit25 Ja także dźwięków dużo nagrywam, ale jakoś ostatnio mało się nimi dzielę. Ale jeśli coś, mogę gdzieś wystawić zipa z jakimiś swoimi nagraniami, które są typowo amatorskie, bo jakość ich często pozostawia bardzo wiele do życzenia.

Transkrypcja

Witam, zostałem wywołany, więc się zgłaszam, posiadam bibliotekę dźwiękową, aktualizuję ją dosyć często, no i staram się jakieś takie ciekawe dźwięki wrzucać, po prostu takie, żeby ktoś kogoś zaciekawiło, a no nie na przykład cały czas ruch uliczny. O wiele więcej nagrywam różnych dźwięków, no tylko, że wrzucam jakieś takie najbardziej ciekawsze, które po prostu są warte posłuchania, udostępnienia. Dzisiaj miała być podróż pociągiem plus przejazd kolejowy. Tam wrzuciłem wcześniej przejazd, ale dzisiaj miał być lepszy przejazd, dlatego, że koło mojego domu gdzieś kluczowe. Kilometr, dwa, jest raz, że ciszej, bo nie jeżdżą samochody, dwa, że te pociągi, można stanąć bliżej, no i więcej pociągów jakieś tam sygnały wydają, to jest w ogóle taka mała stacyjka. Niestety tych dźwięków dzisiaj nie będzie, dlatego, że pewna po prostu osoba umówiła się ze mną na drugim końcu miasta, gdzie po prostu pociąg nie dojeżdża. Tu czasami, jak nagrywam wpisy, to właśnie słychać te pociągi, jak trąbią. Jeszcze taka zapowiedź, jest planowany wyjazd do lasu, do takiego domku w lesie. Tam będą różne dźwięki z różnych jakby pór dnia lasu, rano, w południe, wieczorem, nawet też coś w nocy będzie. Też będę robił nagrań. Wygranie całej nocy w lesie, ale tego na bloga nie wrzucę, dlatego, że to jest jakby za duży plik i on w ogóle tutaj nie przejdzie. Znaczy w ogóle noc i dzień w lesie chcę zrobić, tak. Zostawić rejestrator na cały dzień czy coś i niech on po prostu sobie nagrywa. Tak samo zrobić w nocy. No te dźwięki niestety jakby na bloga nie pójdą, bo z tego co słyszałem, muszę wrzucić pół godziny wpisu, ale jak ktoś będzie chciał takie długie nagrania dnia lub nocy w lesie to jak najbardziej mogę podesłać w wiadomości prywatnej. To jak na razie tyle i zapraszam do słuchania.