iphone

Apple Watch.

Started by skrzypenka 418 posts last post 3 years ago Page 9 of 21

Słuchajcie, zadam wam teraz głupie strasznie pytanie, ale, skoro taki Apple Watch posiada GPSa to można też używać na nich tych wszystkich appek do nawigacji? Czy to tylko moje pobożne życzenie? No wiem, że pytanie głupie, ale mawiają, że nie ma głupich pytań, więc...
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("

Hmm. Na pewno jest seeing assistant move, ale jeszcze jak miałem watcha to coś było nie tak i nie chciało mi to wystartować. POza tym, zegarkowa wersja aplikacji steruje jedynie poleceniami, wykonywanymi na telefonie.

Rozumiem i dzięki. Szkoda, bo to by sporo ułatwiało.
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("

Mnie Seeing też nie działa, ale mapy od Apple już owszem. U mnie w mieście większość poruszania się polega na... Mniejsza z tym. W każdym razie z nawigacją ogólnie ciężko chodzić, ale w bardziej normalnych miejscach odpalasz sobie mapy i masz wskazówki wibracyjne nawet, jeśli chodzi o kierunki. Będę to testować jeszcze, ale idzie to zdecydowanie w stronę ułatwienia życia.

Kupiłem sobie Apple Watch7 i go powoli rozkminiam. Szkoda tylko, że kabel ma wttyk USB C. No cóż, boby jeszcze człowiek coś przyopszczędził, a tak musi ładowarkę kupować albo przejściówkę...

Ja adapter kupiłem za niecałe 10 zł i działa.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Ooo, do nich już też USB c? Do piątek jeszcze ze zwykłym USB dawali.

@Weronika od 6 i se dają usbc

To chyba mój 6 był wyjątkowy bo miałem zwykłe USB.
-- (pates):
@Weronika od 6 i se dają usbc

--

To i może ja się wypowiem. Pod względem modelu to jestem dinozaurem bo jest to stara poczciwa trójka::-). Ale jeszcze działa i chyba działać nie przestaje. Uważam że trochę wyolbrzymiona cena za ten sprzęt, ale taki już Apple. Moje ulubione funkcje to sprawdzanie godziny wibracją i pingój iPhonea. Zprawdzanie godziny wibracją jest bardzo przydatne gdy chcemy np.dyskretnie zprawdzić godzinę. Ostatnio słyszałem o wywoływania tej funkcji za pomocą zaciśnięcia pięści. Będe musiał to wyprubować. Pingowanie iPhonea to według mnie dość przydatna funkcja pozwalająca nam znaleść swojego iPhonea po dźwięku. Niby taki banał, ale dla osób wszystko zapominających może być to ciekawe ułatwienie. No i tyle ode mnie.

#171 3 likes

Adaś dinozaurem to byś był gdybyś używał 0 :D
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Może i masz rację. Ta 3 taka stara niejest, ale to trochę jak korzystać z iPhonea 3GS a na rynku już 7. Trójeczka już się czasem zawiesi, najszybsza też niejest.
-- (misiek):
Adaś dinozaurem to byś był gdybyś używał 0 :D

--

Też mam 3, ale mi się tak zawiesza, że szok, moze dlatego, że mam iPhone 12? Nie mam pojęcia, ale mam ochotę ten zegarek wywalić do kosza, tak wolno chodzi.

-- (Adasadula):
To i może ja się wypowiem. Pod względem modelu to jestem dinozaurem bo jest to stara poczciwa trójka::-). Ale jeszcze działa i chyba działać nie przestaje. Uważam że trochę wyolbrzymiona cena za ten sprzęt, ale taki już Apple. Moje ulubione funkcje to sprawdzanie godziny wibracją i pingój iPhonea. Zprawdzanie godziny wibracją jest bardzo przydatne gdy chcemy np.dyskretnie zprawdzić godzinę. Ostatnio słyszałem o wywoływania tej funkcji za pomocą zaciśnięcia pięści. Będe musiał to wyprubować. Pingowanie iPhonea to według mnie dość przydatna funkcja pozwalająca nam znaleść swojego iPhonea po dźwięku. Niby taki banał, ale dla osób wszystko zapominających może być to ciekawe ułatwienie. No i tyle ode mnie.

--
Große Operndiva?

Mi akurat też się wiesza, ale nie tak bardzo jak u ciebie.
-- (skrzypenka):
Też mam 3, ale mi się tak zawiesza, że szok, moze dlatego, że mam iPhone 12? Nie mam pojęcia, ale mam ochotę ten zegarek wywalić do kosza, tak wolno chodzi.

-- (Adasadula):

--

--

No ja jestem zmuszony do używania Iphone 5s na Ios 12, więc wiesz :D
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Kiedyś kolega miał podobną sytółację tylko że zamiast piątki plus miał piątkę zwykłą. To dopiero się cięło. Piątka odwalała takie sceny jak np.chcę zadzwonić do kontaktu x a dzwonię do kontaktu Y XD.
-- (misiek):
No ja jestem zmuszony do używania Iphone 5s na Ios 12, więc wiesz :D

--

Adam, żartujesz. Co do watchów ja mam se i gorąco polecam. Jak na apple tani i dobry.

Poczekaj poczekaj. Ja mówię o iPhonie 5 a nie AppleWatchu.
-- (pates):
Adam, żartujesz. Co do watchów ja mam se i gorąco polecam. Jak na apple tani i dobry.

--

A to dziwne, miałem zwykłą piątkę, która dostała aktualizację do Ios 10 max i działało to znośnie.

Wydaje mi się że ten jego telefon był na tyle zjechany że już rady niedawał. Miałem tak z jednym iPhonem.
-- (misiek):
A to dziwne, miałem zwykłą piątkę, która dostała aktualizację do Ios 10 max i działało to znośnie.

--