android

Asystent google po polsku

Założony przez Lowca_Androidow 207 wpisów ostatni wpis 7 lat temu Strona 7 z 11

przeczytaj ekran hmm
czyta mi jakieś rzeczy automatycznie, jakby wiadomości coś o czytaniu i nietylko. ogólnie bezużyteczne, chyba, że ktoś ma włączanie komendą ok googe włączone i jest w jakijeś aplikacji i może powiedzieć
ok google przeczytaj ekran, no to może fajne.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

A jak przyznać dostęp assistant do ekranu?

Śpieszę uprzejmie donieść, iż Asystent Google również dostępny po polsku dla posiadaczy urządzeń z iOS. Do pobrania oczywiście w App Store. :)
Potestujemy, działanie w praktyce zobaczymy, rozwój pośledzimy i być może opinią się tutaj podzielimy.
Pozdrawiam życząc jednak lepszych i ciekawszych chwil z asystentem również i posiadaczom jabłuszek, w tym i sobie. :)
Czyńmy wokół siebie Dobro, aby i nam w tym życiu lepiej było. :)

#125 1 polubienie

Czy da się jakoś wykorzystać interpunkcję podczas dyktowania wiadomości? Jak mówię przecinek albo kropka to zapisuje to słownie.

Obecnie w j. polskim niestety tak głupio działa.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

to prawda ale tak też się dzieje kiedy normalnie mu dyktujesz.
Prawda jest okruchem lodu.

Rylotku. Szybkie pytanie: Czy do asystenta jest osobna aplikacja? Czy to zostało wprowadzone w aplikację google?

#129 1 polubienie

Jest osobna aplikacja
🇺🇦 🇵🇱

Oo. Dzięki. To muszę się zainteresować w takim razie.

a jak ta aplikacja się nazywa?
nie pomagam czusiom mięsnym, julitka i lalar to czusie mięsne.

ja naprzykład żadnej aplikacji nie pobierałem

bo masz androida, na ios trzeba pobrać.

Czy komuś się udało wmusić pogodę, ale dokladniejszą niż podanie tylko temperatury i zachmurzenia?
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

Niestety. Co ciekawsze w angielskiej wersji podaje jeszce info na później. W razie czego wyświetlane informacje są bardziej szczegułowe.

a to podręcznik jak zrobić, aby asystent reagował na ok google
1 wejść w ustawienia
krok 2 kliknąć Google
krok 3 kliknąć wyszukiwarka asystent i voice
krok 4 kliknąć w zakładkę asystent
krok 5 kliknąć poniżej napisu użądzenia zasystentem.
krok 6 zaznaczyć funkcję voice match
krok 7 postępój zgodnie z wskazuwkami wyświetlonymi na ekranie.

#137 1 polubienie

@Denis: Z tego co słyszałem na grupie na Whats app, aby Asystent działał na iPhone, trzeba mieć telefon z Androidem :D
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

hhhhhhhhhhhhhh jeszcze takich żeczy nie słyszałam co ma wspólnego telefon z androidem z asystentem google na ios?

Chyba to, że łączy je Google w postaci asystenta i nie tylko.:D
Dokładnie. Apkę trzeba sobie z App Store zaciągnąć. Następnie jak się można domyślić, apka działa jedynie gdy jest otwarta. Działa fraza "OK Google", tapanie w przycisk mikrofonu jak i uwaga; standardowy dwutap dwoma palcami. Można również na odblokowanym ekranie wywołać go za pomocą Siri dodając go do jej skrótów, jednak tu drobna uwaga. Jeżeli nagraną frazą dla Siri jest "OK Google" a porozumiewamy się z Siri w innym języku niż angielski, daną frazę należy wypowiadać z prawidłowym akcentem, właściwym dla danego języka, gdyż w przeciwnym razie nie zadziała - Siri będzie się z nami standardowo droczyła jak to w wypadku, gdy chcemy wywołać innego asystenta niż ona sama, czy raczej on sam, bo Siri z założenia miał być facetem.
Czyńmy wokół siebie Dobro, aby i nam w tym życiu lepiej było. :)

no to pięknie wiadomo że te systemy się gryzą