Forum

Teścik mobilny

Forum głosowe

1 / 2 Następna

Shel

#1 ·

1 likes
Transcription

Halo, halo, raz, dwa, trzy, dzień dobry, dzień dobry, nagrywam sobie testowego posta z aplikacji dla iOS-a i ja nie wiem, czy to działa, ja nie wiem, czy to się nagrywa, no ale sprawdzimy.

do or do not. there is no try :)

misiek

#2 ·

Transcription

Halo, halo, halo. Witam, witam, witam. Testuję apkę mobilną Meltena, konkretnie jak działają fora głosowe. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Jak coś w przyszłości, proszę wątek usunąć. Dziękuję.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

misiek

#3 ·

Transcription

Raz, raz, dwa, próba mikrofonu, raz, raz, dwa, próba mikrofonu, raz, raz, dwa, próba mikrofonu. Król Karol kupił królowej Karolinie korale koloru, koloru koralowego. Stół z powyłamywanymi nogami. Ogólnie mikrofon działa świetnie i póki co z forami głosowymi jest dużo, dużo, dużo lepiej niż na apce pecetowej. Stop.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

daszekmdn

#4 ·

1 likes
Transcription

Też bym sobie chciał potestować, wersję dla iPhone'a mieć.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

lukasz1993258

#5 ·

Transcription

Szczerze, to jak teraz tego słucham, to ja też. Ale cóż, no. Nie zgłosiłem się, może gdybym się zgłosił. Ale cóż, no. Daszku. Pozostaje nam tylko czekać na oficjalną wersję LTE na iOS. Ale naprawdę bym sobie potestował. No ale cóż. Trzeba czekać.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

dash

#6 ·

1 likes
Transcription

No to skoro Wszyscy się testują To czy ja sobie będę Szkędził Ja nie będę także dłużny I także to test mobilny Dzień dobry Ciekawy jestem czy na Androidzie się wyślę Bo na iPhone nie chcę

Ulotka, miouuuu!

dash

#7 ·

1 likes
Transcription

No i niby to się nagrywa, ale dlaczego w takiej jakości? Nie wiem, na poprzednim Androidzie ta jakość była trochę lepsza pomimo skopanego systemu dźwięku, a na Xperii to już w ogóle było całkiem spoko. Nie wiem jak niektórzy uzyskują to, że mają stereo na Androidzie w tych wpisach głosowych. Może jak bym innej przeglądarki użył, chyba zaraz to potestuję, tylko nie mam żadnej innej przeglądarki w sumie. I raczej nie będę jej instalować tylko dla LTE'a, ale w każdym razie z Huawei'a powinienem brzmieć ładnie stereofonicznie, a brzmię monofonicznie i...

Ulotka, miouuuu!

lukasz1993258

#8 ·

Transcription

Daszku, trochę taka dziwna jakość jest, gorsza niż w iPhone'ie.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

daszekmdn

#9 ·

1 likes
Transcription

Wiem, Android ma skopany system dźwięku, bo jak patrzyłem w iPhone, to na stronach internetowych, jak się z Safari nagrywam, to to jeszcze jakoś brzmi. A tu?

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

lukasz1993258

#10 ·

Transcription

No tutaj taka strasznie obniżona jakość jest niestety, ale na szczęście Daszku powiem Ci w ramach pocieszenia da się to zrozumieć, więc tak źle nie jest.

Syntezator

#11 ·

Transcription

No i więc ja teraz się nagrywam z Androida, z urządzenia One Plus 6, z prezentarki Chrome w wersji beta i zobaczymy jak to się nagra. Oczywiście by się przydało to zatrzymać, ale nie do końca. Zaraz, jestem, o dobra, mam to, mam to. Jestem jeszcze dość świeżym użytkownikiem Androida. I tak jeszcze nie znam, ale już znalazłem i koniec testu.

kazek5p

#12 ·

Transcription

To i jest, spróbuję się nagrać, to jest moje pierwsze nagranie audio na iOS-ie, no i sam jestem ciekaw jak to wyjdzie, a jak rzeczywiście słyszę tutaj nagrania z iOS-a, to powiem szczerze, jestem zachwycony. To tyle ode mnie, na pewno będę się tutaj częściej w takim razie udzielał, zresztą nie tylko na forach głosowych, bo i również na tych zwykłych, zresztą ostatnio mam tak właśnie, że jak sobie tam gdzieś jadę w autobusie czy coś, to tak praktycznie zawsze odpalam LTE-na i sobie coś tam przeglądam. Dobra, trzymajcie, pozdrawiam i do usłyszenia.

Syntezator

#13 ·

Transcription

No dobra, to teraz jeszcze na Firefoxie, jednak Chrome to jest chyba najdostępniejsza przeglądarka. Dla TokBP przynajmniej, jeśli chodzi o Androida. Z Firefoxem miałem ciekawe sytuacje, zalogowałem się co prawda bez problemu, ale gdy miałem przyznać uprawnienia do nagrywania, to prawda TokBek się zrestartował i później miałem problem z czytaniem. Na szczęście udało mi się opuścić ten obszar, gdzie właściwie nic nie czytał, gdy flikowałem w prawo, w lewo, ale to chodziło o to tylko, żeby sprawdzić jak nagrywa, czy dalej będzie ta sama jakość. Dalej to jest właśnie OnePlus 6. Dobra, mam te przyciski, no i to koniec testu.

kazek5p

#14 ·

Transcription

A jednak nagrał się ten post, tylko ciekawe dlaczego wcześniej go nie wiedziałem. Próbowałem odświeżać, wychodzić z wątku, wchodzić i nadal go nie było. Dopiero teraz po jakimś czasie się pojawił.

lukasz1993258

#15 ·

Transcription

No widzę, że odkąd wprowadzone zostały fora głosowe w Eltynie Beta dla iOS-a, widać, że nowe głosy tu się pojawiły. Bardzo dobrze. Oby tak dalej. Syntezatorze, muszę Ci powiedzieć tylko tyle, że jeżeli nagrywałeś swój ostatni wpis z Firefoxa z tego samego telefonu, z którego nagrywałeś, ale z Google Chrome, no to jednak jak nagrywasz przez Firefoxa, to jest inna jakość nagrywania, trochę lepsza jakość dźwięku. No chyba, że do tego użyłeś innego telefonu, no to w takim razie przepraszam.

Syntezator

#16 ·

Transcription

Witam Cię Łukaszu. Rzeczywiście jakość jest nieco inna w tym drugim poście w porównaniu do pierwszego. Nie wiem z czego to wynika. Na pewno zauważyłem to, że w tym drugim poście jest zdecydowanie więcej góry i jest mimo wszystko głośniejszy. Słychać również syntezę. Przy okazji, jak mówi, czego nie słychać w pierwszym nagrywanym na Chromie. Ale mimo wszystko wydaje mi się, że na Firefoxie trochę bardziej się gotuje, bo ten algorytm odpowiadający za odszumiacz mimo wszystko musi bardziej działać i redukować te wysokie częstotliwości, co mu tak średnio wychodzi. I to się tak gotuje i to brzmi jak dla mnie gorzej, paradoksalnie, niż ten pierwszy post z Chroma. Mam jeszcze Operę Mini. Też powinienem ją sprawdzić. Ale jakoś, nie wiem, na razie nie. Na razie nagrywam się z iPhona. No i oczywiście telefon, na którym nagrywałem, właściwie którym nagrywałem te posty. Demonstruje. Zresztą nagrywanie z Androida to był cały czas OnePlus 6. O którym spodziewam się nagrać jakąś audycję niedługo. Zadeklarowałem się zresztą na grupie Dostępny Android, że to zrobię. Więc myślę, że w przyszłym roku możecie się spodziewać audycji na temat tego telefonu. Gdyż uważam, że jest podpisywany. Pod pewnymi względami bardzo ciekawym urządzeniem.

lukasz1993258

#17 ·

Transcription

No, no to Jak będzie ten Tiflo Podcast Chyba sobie go posłucham No

pajper

#18 ·

1 likes
Transcription

Taki mały test

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

pajper

#19 ·

1 likes
Transcription

To jest troszkę dłuższy test, to znaczy dłuższy wpis do testu.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

midzi

#20 ·

1 likes
Transcription

No dobrze, to ja spróbuję teraz nagrać ten głosowy post, zobaczymy co mi z tego wyjdzie, jak to tu w ogóle działa, aha, jest przycisk stop recording i za jego pomocą chyba można to zatrzymać, zobaczymy.

1 / 2 Następna