Mieszamy

Poszukiwania X-Touch do obmacania

Założony przez tomecki 12 wpisów ostatni wpis 2 lata temu

Dobry.
Może ktoś z tu obecnych posiada to coś? najlepiej to nieokrojone w żaden sposób i mógłby gościć mnie parę godzin? Chcę kupić takie ustrojstwo, które w przyszłości trzeba będzie zintegrować z X-touchem, ale nie dam rady obu na raz zanabyć.

Na Tynieckiej w studiu jest.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

No ja posiadam, ale do mnie to prawie wwszyscy mają daleko, hie, hie.

No właśnie ja już też. Swoją drogą u ciebie Mac czy win?

Win. Ale nie udało mi się poprawnie skonfigurować tego z reaperem. Znaczy nie próbowałem jeszcze, bo ostatnio mnie więcej w domu nie ma niż jestem, ale generalnie problem był taki, że jak ruszałem jakimś suwakiem z poziomu osary to poziom nie zmieniał się na kontrolerze, tj motor nie poruszał tego suwaka. I nie, nie mam uszkodzonych motorków. Sam jak ruszam suwakami to wszystko się elegancko zmienia.

U mnie nie bardzo chce w ogóle zatrybić po sieci z kompem. Z mikserkiem śmiga. Mam to RTP MIDI od pana Tobiasa i jakoś nie może się połączyc.

Po sieci? Co ty wpinasz go po ethernet? Nie rozumiem?
No i jak w końcu masz tego XToucha czy nie?

Już mam i wpinam po ethernecie coby sterować mikserkiem, który tak samo jest do routera wpięty. Chodzi o to aby sterować Reaperem i mikserem. Wg instrukcji tak się da, ale u mnie cosik nie działa.

Aaa no to ja nie mam miksera, więc tym bardziej nie potrafię w tym pomóc. Ale masz też problem z połączeniem go z samym reaperem po protokole mackie kontrol?
Jak wrócę do domu spróbuję się tym pobawić jeszcze, bo dawno tego nie robiłem, ale tam była wtyczka, bodajże Mackie Kontrol Klinke się nazywała.

Nie. Mam problem z wykryciem X-Touch po rtp MIDI. Chodzi o to, że to jest standard Apple. na win jest do tego sterownik, który teoretycznie powinien działać. U mnie z jakiegoś powodu jednak nie chce się z tym połączyć i nie bardzo wiem, gdzie szukać problemu. Napisane jest, że nie otrzymuje oczekiwanej odpowiedzi i koniec. Będę się starał mimo wszystko znaleźć rozwiązanie, bo na taką okoliczność przewidziane jest, że jednym z przycisków zmieniam urządzenie, którym steruję. Czyli wciskam raz, steruję mikserem. Wciskam drugi raz, steruję Reaperem.

A aktualizowałeś oprogramowanie samego X-Toucha?

mam dość nowe.