Hej, hej. Czy mógłby ktoś w miarę możliwości podzielić się pr.ogramikiem do słuchania radia przez kompusia? Przed naprawą miałam którw program ale nie zrobiłam backupu szlak, to trafił. Będę wdzięczna za pomoc.
Coś i się będzie dało, jak znajdę w zasobach u siebie. Tapin Radio oczywiście można pobrać z internetu, ale zdaje się, że więcej ma już funkcji płatnych niż niepłatnych
Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT
A ja polecam radiosure. W winamp trzeba znać adresy stacji,a to chyba nie o to chodzi, bo tak to sobie można w prawie każdym odtwarzaczu słuchać. Daję link do wyboru mirroru http://www.radiosure.com/downloadz/downloadz-select/
A ja nie rozumiem podejścia typu nie używam bo nie umiem. Trzeba się uczyć wszystkiego, co nowe i co nam daje konkretne możliwości. Bo potem wychodzi na to, że jeden z drugą robią hurr durr na listach dyskusyjnych pisząc, że im stare oprogramowanie nie działa. A w przypadku starszych rozwiązań to jest niestety bardzo prawdopodobne. Na przykładzie tapina w obecnej wersji podczas używania tego za free nie mamy możliwości aktualizowania bazy stacji radiowych.
Denis trzysta coś tam Bardzo mi miło że większość niewidomych błyskawicznie łapie obsługęobsługi cyfrowej programów. Jest jednak mniejszość, tych którzy nie ogarniają nie ogarniali i nie ogarną wszystkiego tak jak min jak ty. @daszek Dziękuję za możliwość skożystania z linków wysytawionych przez ciebie. Pobrałam i okazuje się że wszystko działa. Pozdrawiam kn
O tak, dokładnie Denis! Święta racja. --Cytat (denis333): A ja nie rozumiem podejścia typu nie używam bo nie umiem. Trzeba się uczyć wszystkiego, co nowe i co nam daje konkretne możliwości. Bo potem wychodzi na to, że jeden z drugą robią hurr durr na listach dyskusyjnych pisząc, że im stare oprogramowanie nie działa. A w przypadku starszych rozwiązań to jest niestety bardzo prawdopodobne. Na przykładzie tapina w obecnej wersji podczas używania tego za free nie mamy możliwości aktualizowania bazy stacji radiowych.
--Koniec cytatu
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
a ja dołożę swoich pięciu groszy, i powiem, że tapin stał się jednym wielkim ....... A dlaczego? ano dlatego, że autor jest typowym amerykańskim kapitalistą, i nawet nie aktualizuje bazę. Wersja free, tak naprawdę nie istnieje, a ja mam klucz jako tłumacz, bo kiedyś robiłem poprawki w tłumaczeniu polskim.
Dziękuję dzwonimirku za twoje grosze. U mnie wersja fre działa, nagrywa, więc, jako założycielka wątku, uznaję temat wyczerpany. I żeby była jasność, nie pisałam chyba prośby podania alternatyw działających w pełnej wersji, dla tapin? a tylko: tapinradio prośba