Commentary screen reader

Commentary Screenreader: czyżby nowy król?

Started by violinist 1090 posts last post 6 years ago Closed Page 48 of 55

Tak Ma ESpeak. Wyślę Mailem.
NACJONALIZM UCZY BYCIA DUMNYM Z RZECZY, KTÓRYCH SIĘ NIE ZROBIŁO I
NIENAWIŚCI DO LUDZI, KTÓRYCH SIĘ NIE SPOTKAŁo

jest na mojej stronce chyba ostatnia stabilna

Słuchajcie. Ja mam totalnie amatorskie pytanie. Czy warto przesiadać się na ten program, skoro cały czas słyszę, że są jakieś bugi i problemy ze stabilnością?

#944 Edited

Warto, ja sobie siedzę na wersji z przed 2 miesięcy, jak chcesz to bawisz sie w testera jak nie to nie.
Ja teraz już nie potrafiłbym korzystać z talkbacka, bo strasznie laguje na moim telefonie.
Po prostu zapisz się do grupy na telegramie i jak wrzucona będzie beta to poczekaj z 24 godziny czy nikt nie skarży sięna błędy.
teraz chyba nawet najnowsza wersja już jest ok, ale po prostu mi się nie chce jej aktualizować, bo jakieś zmiany są, ale mało istotne.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

A czy działa po polsku? Angielski generalnie mi nie przeszkadza, ale na normalnym głosie (syntalk):). Te wszystkie przeinaczajki doprowadzają mnie do furii.

tak, ustawienia masz po polsku, polska synteza mowy np. syntezator google czy co tam chcesz wybierasz i jest.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Gdzie można pobrać najbardziej stabilną wersję?

pobierz z linku Wiolinista i też będzie ok, jakdla mnie możesz pobrać i aktualnie najnowszą z telegrama, przez ostatni tydzień nikt nie narzekał.
jak zaistalujesz to wejdź najpierw w aplikacje i w comentary i nadaj mu wszystkie uprawnienia.

Generalnie wersje wychodzą co 2, 3 dni. Wersje niestabilne oznaczamy jako "Beta". Brak przedrostka oznacza stabilkę.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

mamy nową wersję stabilną! :)
wersja:
2.0.191215
co w niej? dodadki w virtualnej nawigacji...

oczywiście link się nie zmienił i się nie zmieni nigdy...
Pzdr..

wersja:
2.0.191216
optymalizacja przeglądania automatycznego..

experymentalnie spróbuję tu wrzucić najnowszą werdję :)

acha... żałosne... plik jest zbyt duży, no to nici z tego a szkoda..

Jak zbyt duży. Nie masz kurwa 30 mb miejsca na serwerze?

nieee, tu chciałem wrzucić po przez załącz plik

Jest sobie odtwarzacz mp4 FIIO M11, jest pod androidem, ładne cacko za ładną kasę bo 2000zł, ale do rzeczy, zainstalowałem w tym urządzonku Commentary oraz eSpeak, tą wersję darmową i wszystko pięknie gada, można go obsłużyć, nawet apka FIIO Music jest dostępna, no prawie, nie wszystkie przyciski zaetykietowane i teraz klu...
Jak w Commentary etykietujemy przyciski?
To raz, a dwa, pokrętło podgłaśniania, podczas podgłaśniania po chińsku gada mi informując o podgłaśnianiu i ściszaniu, czy w commentary można to gdzieś wyłączyć?
Nie wiem też do końca czy to jest od commentary bo gada po chińsku, a reszta gada po angielku eSpeak, a podgłaśnianie to coś od tego FIIO, ale może coś w commentary steruje informacjami o podgłaśnianiu.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

#958 Edited

gdzieś informowanie o głośności się na bank da wyłączyć, ale nie wiem teraz gdzie, jak znajde to napiszę.
jak jesteś na przycisku do etykiety, to zrób gest dół prawo i na koncu na dole powinno ci powiedzieć po prostu przycisk, jak w to likniesz to będziepoleedycji, w którym wpszesz nazwe tego przycisku jakma ci czytać csr.

OK, dzięki, będzie mi to potrzebne, bo wprawdzie nie mam jeszcze tego urządzonka, ale wszystko wskazuje na to, że będę je miał.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

żeby wyłączyć informowanie o głośności wchodzimy:
ustawienia prezentacji treści, potem ustawienia wskazówek, potem odznaczamy czytaj monit głośności.