EltenLink

tws czyli transport world simulator

Wróć do Nowości

#41 LordKiller

W sensie trzy ścieżki do zrobienia zadania głównego. I nie tylko przecież to.

2024-04-01 21:35

#42 Zuza

On ma jakiś kanał gdzieś?

Boże, błogosław obsługę
klienta.
2024-04-01 23:38

#43 LordKiller

ma ma. Wpisz na youtube Rafał Węsierski. Jak chcesz to na priv mogę ci dać coś zabawnego z jego kanału związanego z eltenem.xd.

2024-04-02 10:11

#44 LordKiller

I właśnie z jego kanału wiem, o tych jego błędach w jeździe itd.

2024-04-02 10:12

#45 Zuza

Aa. Dobra, to nieważne.

Boże, błogosław obsługę
klienta.
2024-04-02 18:31

#46 lalar123

Ja nie chcę by gra prowadziła za rączkę, ale do cholery nie jestem wstanie wszystkiego na raz spamiętać z manualu tak? i przydał by się tutorial bo durzo jest pociągów i jaki gdzie ma pstryczek nie da się zapamiętać. Ale jak powiedział mój przyjaciel. Środowisko nie widomych, wśrót przyjaciół ma też takich, co ci nogę wraz podłożą z twego ciesząc się upatku gdy sami zbierają przysmaki.

Cholerne wstrętne sample w suno!
2024-04-04 20:36

#47 matius

Nie rub z tego niewiadomo jakiej dramy, Rafał. Chcesz grać to się ucz. Najpierw opanuj jeden pociąg, zapamiętaj. Jak jeszcze nie pamiętasz, to jeszcze raz, aż zapamiętaż i tak następny. Nie odrazu Kraków zbudowano. Wiele gier, nawet z tutorialem ma wiele rzeczy, których trzeba się nauczyć, np. Mortal Combat gdzie każdego ataku i kombinacji postaci trzeba się nauczyć, bo każda postać ma inną kombinacje. I jakoś nikt nie nażeka, żemusi się tego nauczyć jeśli chce grać i cieszyć się grą. Lepiej zrobisz jak po prostu powoli i sestematycznie będziesz się uczył. Więc przestań pisać i jęczeć, że ktoś ci nogę podkłada. Nikt tego nie robi, ale wiele osób ma dosyć, że wiele rzeczy, których ty oczekujeż już można zrobić po prostu cierpliwie i powoli, a ty już chcesz to umieć. I to zaczyna ludzi denerwować, że mówiż, że nie robi jak trzeba, że nie działa, że coś tam. A wystarczy czemuś poświęcić dłuższą chwilę i zacznie śmigać.
I teraz nie odbierz tego jako podkładanie nogi, lecz jako zachętę do roboty. Weś się do roboty i ucz się pociągów. Po jednym. Jak potrzebujesz miesiąca na jeden, to tak rób. Jeśli mniej, to mniej. Bież manuala do jednego i ciśniesz malina, markowy samochud. xd
Inni uią grać w coś od pierwszego odpalenia a inni potrzebują się nauczyć, aby cieszyć się grą. Cierpliwości więcej!, Cierpliwości! Każdy jest inny i to żadna chańba, że musisz się czegoś nauczyć i więcej w to włożyć wysiłku. Do roboty!
-- (lalar123):
Ja nie chcę by gra prowadziła za rączkę, ale do cholery nie jestem wstanie wszystkiego na raz spamiętać z manualu tak? i przydał by się tutorial bo durzo jest pociągów i jaki gdzie ma pstryczek nie da się zapamiętać. Ale jak powiedział mój przyjaciel. Środowisko nie widomych, wśrót przyjaciół ma też takich, co ci nogę wraz podłożą z twego ciesząc się upatku gdy sami zbierają przysmaki.

--

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2024-04-05 00:04

#48 lalar123

Aale mortal kombat to zupełnie inny pozom. I tam przynajmniej nie wali errorami. A tu chcę się Np. Spalinówi Na uczyć i co, Np. I brakes on. Daję i by sprawdzić czy hamulec jest zablokowany i co słyszę? Pusta pusta. Tak samo pod u. Ja chciał bym móc się z relaksować czasem tak, wyjechać takim pociągiem i powiedzmy jechać w jakąś długą trasę nie martwiąc się, że nagle ni z gróchy ni z pietróchy wywali mi errora z niczego. Ja rozumiem, że autor jeszcze to do pieszcza. Tylkozauważcie ile czekaliśmy na ten symulator. Poza tym Np. Taki hearthstone ogarnąłem wmiarę od razu. Bo tam był podstawowy tutorial. Jasne, że tutorial wszystkiego nie objaśni. Tylko dlaczego Np w grze brave of cloudia dało się umieścić idealny tutorial w którym jest aż 20 lekcji. I ty zaczynając grę, umiesz wszystko co ci potrzebne. Tak samo hearthstone uczy podstaw. Tutaj, jesteśmy jak kaczka co pływać nie umie wyrzuceni na głęboką wodę. Gdyby nie to, że człowiek ma rozum i pewnych żeczy się domyśla, a zresztą. W eu takich problemów nie ma.

2024-04-05 09:21

#49 lalar123

I tak ostatna żecz offtop. Ludzie tu śmieją się, że nie mogę pobrać sobie hearthstone bo ma 7 gb nie mówię tu o przyjaciołach ale są tacy co bóczą jak tylko się dowiedzą że mam problemy. A to kurna moja wina?

2024-04-05 09:23

#50 matius

Mortal Combat to przykład. Była gra np. New Horizon, gdzie nie było tutoriala. Były tylko manuale. Zrobiłem o tym odcinek na kanale. Więc ta gra tutejsza nie jest odosobnionym przypadkiem.
A co do błędów to będą się pojawiać, bo to normalne i mogą występowac wszędzie. Nie zależnie ile by się nie czekało na jaką grę i tak może jakiś błąd wyskoczyć. I tym bardziej, że gra jest darmowa to moim zdaniem nie ma co nażekać, że błędy są. Błędy były, są i będą. A może kiedyś tutorial będzie? Kto wie. Tyle, ze do każdego typu pociągu osobny musiałby być. Oraz co ważne nawet tu przez Ciebie przytaczany Eu07 takiego tutoriala nie posiada.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
Edytowano 2024-04-05 11:27

#51 mojsior

Ja podam przykład innej gry.
Crusader kings 3 jest grą o bardzo dobrze zbudowanym tutorialu, gdzie tak naprawdę uczysz się minimum podstaw, a reszta mechanik, która jest skomplikowana wymaga od gracza nauki.
Symulatory to są przykłady gier, które wymagają lat praktyki.
Obejrzyj sobie filmiki chociaż by z takich perełek jak flight simulator od microsoftu, factorio czy wspomniana tutaj maszyna.eu.
Ludzie latami w to grają a nie są w stanie wszystkiego zapamiętać.
Na tym to polega

2024-04-05 17:17

#52 lalar123

AAle new horizon miał prosty manial. Nie był tak skomplikowany. Ale zamiast niego wolę mudy kosmiczne typu prometheus. Po prostu dekoncentruje mnie coś takiego kiedy manul mówi ci u brakes released a ty wciszkasz u i słyszysz pusta pusta pusta. Naprawdę. @matius. W japońskiej grze fighting core też niebyło jako takiego tutoriala ale było to na tyle orginalnie załatwione, że nauczyłem się tego w mig. A tutaj chciałem zobaczyć jak wyglądają pociągi inne i nagle spotykam się z tym, że zwykłe procedury startowe nie działają. Nie darady włączyć baterii podnieść pantografu i tyle. Nie robię dramy z bylepowodu. Poprostu widać różnice. Eu 07 ma genialny manual gdzie ja w każdej chwili zajrzeć mogę a raczej mógł bym bo mam za słaby net by to uciągnąć i pobrać znaczy pobrać tylko ale widziałem readme u kolegi. że Ja nie muszę przewijać się przez jeden manual który ma tysiące stron tekstu. I co? Mówiłeś, że pod 5 czy tam kto inny mówił. że pod 5 sprawdza się światło. W maria syllerbahn czy jakoś tak i w vienna u v bachn też to nie działa. Jest cisza pod piątką.

2024-04-05 17:52

#53 LordKiller

To ja nie wiem co ty naciskasz, bo mi nie wali errorami. A co d
o niemiec, tam jest osobny system świateł. W manualu se przeczytaj. Tam zresztą wszystkie pociągi są opisane jak działają dokładnie.

Edytowano 2024-04-05 18:32

#54 mojsior

Pytanie jest takie czy ty w ogóle aktualizujesz gre, bo jak ty cały czas grasz na starej wersji, no to nic dziwnego.
Ja takich problemów, jakie opisujesz nie mam.

2024-04-06 13:54

#55 LordKiller

Ja też 0 errorów.

2024-04-06 13:57

#56 LordKiller

bo aktualizuję.

2024-04-06 13:58

#57 iwkan

A Jaka jest teraz najnowsza i czy jeśli mam włączoną aktualizację w ustawieniach to też muszę aktualizować?

Слава Україні! Sława Ukraini!
2024-05-19 15:39

#58 Ryba

witam kiedy będzię język Polski?

2024-05-21 20:45

#59 LordKiller

niewiem.

2024-05-21 20:59

#60 iwkan

A ja ponawiam pytanie: gdzie pobierać aktualizację i jaka jest najnowsza wersja?

Слава Україні! Sława Ukraini!
2024-05-23 11:31