mojsior — Wpis 1 z 103
Czekaliśmy i się doczekaliśmy.
Tws czyli transport world simulator jest to jak autor twierdzi symulator pojazdów szynowych są to pociągi i metro.
Podkreślam to, że autor mówi, że jest to symulacja, dlatego, że ktoś rzekomo mi zarzucił, że testowałem grę tube sim nie znając się na kolejach.
Więc mówię, że nie znam się na kolejach, dlatego nie mnie jest oceniać, czy jest to symulacja czy nie.
W każdym razie w grze mamy dość sporo linii, po których możemy jeździć jak i pojazdów.
Gra jest darmowa no i też nie jest wolna od błędów, które autor będzie naprawiał, więc proszę się nie czepiać tego, co darmowe, bo darowanemu koniowi się w zemby nie zagląda.
Z tego co się chwile pobawiłem, to wygląda to całkiem sensownie, mamy tam co robić w porównaniu chociaż by z tubesimem, gdzie mieliśmy tylko jeden londyn i jedną linię metra.
Tutaj mamy pewne elementy, które w pociągach widnieją i dźwiękowo jest to na dość niezłym poziomie.
Gra jest wpisana w bgt, więc jeżeli komuś coś się nie rozpakuje to radzę to dodać do usług defendera.
U mnie na win 11 obeszło się bez tych sztuczek i wszystko poszło gładko, ale win 10 z tego co wiem ma tego defendera bardziej agresywnego.
Jest pewien błąd, którego doświadczycie jak będziecie odpalać tws, a mianowicie, pojawiać się będzie puste okienko z przyciskami tak albo nie.
Jest to pytanie czy chcemy grać z czytnikiem ekranu, więc zawsze musimy odpowiadać twierdząco.
Gra używa universal speech platform jako bibliotekę więc z jawsem powinno to też działać.
Grę można pobrać zz tąd
https://taurus-fan.itch.io/transport-world-simulator/
Polecam, bawcie się, a przede wszystkim zgłaszajcie autorowi błędy.
Autor ma swojego discorda, więc warto być na bierząco z tym co się tam dzieje.
Jest do tej gry bardzo obszerna dokumentacja, z którą warto się zapoznać.
Ubolewam nad tym, że nie ma ta gra żadnego samouczka, chociaż z drugiej strony, to nawet maszyna eu nie ma żadnego tutoriala z tego co wiem.