EltenLink

#21 szarka

mojsior, no ja tez w pracy mam ms office i bardzo sobie chwalę. ale przydałoby się coś doprywatnego użytku. Mirek, a to nie wiedziałam. Paręlat minęło odkąd się spotkałam z lotussymfony. Trzeba więc jakoś ogarnąć Libre office

U łysego działa to i u nas jakoś trzeba ustawić. Wtyczki nvda do libre chyba nie ma.

2018-12-02 16:01

#22 misiek

Co to jest ten Lotus?

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2018-12-02 16:06

#23 szarka

Łysy, symfony to darmowy pakiet biurowy, co ś takiego jak libre office. ale chyba już nie aktualny.

2018-12-02 16:09

#24 misiek

Akurat dla mnie jeśli chodzi o pakiety biórowe to nieważne czy aktualny, ważne że ma działać i to dobrze działać. Jeśli coś znajdziesz to odezwij się do mnie na prv.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2018-12-02 16:13

#25 szarka

okej

2018-12-02 16:14

#26 misiek

Aha- u mnie Libreoffice faktycznie działa, ale nie do końca jest dostępny tak jak bym tegochciał, a w szczegulności arkusz kalkulacyjny, z którego najczęściej korzystam i przez jego dostępność dyskwalifikuje go.

2018-12-02 16:21

#27 Paulinux

Ostatnia wersja z 2012 roku, mówię o symphony

Happy hacking
2018-12-02 16:52

#28 johnson

Oczywiście byliście w opcjach i w dostępności zmieniliście?

2018-12-02 18:37

#29 denis333

A ja tam używam office i nie moge się do niczego przyczepic.

2018-12-02 22:26

#30 Paulinux

A ja mam. Do tego że jest zamkniętym oprogramowaniem, zaraz mnie zabijesz, ale nic mnie to nie obchodzi :D

Happy hacking
2018-12-02 22:27

#31 denis333

No i co z tego? Ma działac. A póki co to najdostępniejsze rozwiązanie. Libre office świetnie się nadaje na linuxa. Na windowsie spooro brakuje do ideału.

2018-12-02 23:10

#32 balteam

Mi strasznie zamulał przy otwieraniu i jeszcze jakieś problemy miał, nie czytał czegoś, ale już nie pamiętam teraz.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2018-12-02 23:20

#33 denis333

Otwiera się to to długo, ale tak to działa płynnie.
No i chyba jako jedyny wspiera tryb przeglądania dokumentów podobny do ogarniania stron internetowych w nvda.

2018-12-02 23:22

#34 mojsior

z tego co widziałem to najnowszy master z gałęzi beta ma jakieś ulepszenia dla libre office

2018-12-03 10:15

#35 zvonimirek222

ma ale tylko do libreoffice calc, i to jedno, ze juz nie bedzie mowil niezaznaczone
--Cytat (mojsior):
z tego co widziałem to najnowszy master z gałęzi beta ma jakieś ulepszenia dla libre office

--Koniec cytatu

Student studentowi wszystko
2018-12-04 09:53

#36 kazek5p

Muszę powiedzieć, że jeśli chodzi o darmowe rozwiązania, chodź nie jest już rozwijany, to w domu i w pracy używam open office. To jest stabilne, dostępne i serio dobrze się na tym pracuje. Fakt, może i program ten nie posiada tak mnogiej funkcjonalności jak office od Microsoftu, ale mimo wszystko spełnia moje oczekiwania i wymagania.

2018-12-06 18:32

#37 Lowca_Androidow

Nie wypisujcie, że nie jest rozwijany skoro ostatnia aktualizacja Open Office to11 listopad 2018 roku Poza tym z Open Office jest dokładnie tak samo jak i z Libre Office, u jednych działa poprawnie , u innych nie, ja należę do tych u których nie działa poprawnie ani Libre Office, ani Open Office. Libre Office nie chce mi czytać całego dokumentu, tylko po linijkach, albo po akapitach, a Open Office zamiast czytać treść gada wciąż puste, puste, puste..., ale jak zaznaczę tekst to mogę go skopiować do notatnika.

--Cytat (kazek5p):
Muszę powiedzieć, że jeśli chodzi o darmowe rozwiązania, chodź nie jest już rozwijany, to w domu i w pracy używam open office. To jest stabilne, dostępne i serio dobrze się na tym pracuje. Fakt, może i program ten nie posiada tak mnogiej funkcjonalności jak office od Microsoftu, ale mimo wszystko spełnia moje oczekiwania i wymagania.

--Koniec cytatu

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-12-06 21:44

#38 wesolek

A znacie jakieś skróty klawiszowe do libre?

2021-12-10 08:32

#39 zywek

A jaki e konkretnie CIę interesują?

2021-12-10 11:01

#40 balteam

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-12-10 11:03