Dzień dobry. Wcześniej działało, ostatnio miałem kilka aktualizacji i teraz kiedy wpinam słuchawki to nic się nie dzieje, dźwięk się nie przełącza na słuchawki. System Windows 10, laptop Dell Co może być przyczyną, może trzeba coś w ustawieniach zmienić?
Z Dellami jest spory problem pod tym względem. Spróbuj pobrać najnowszy sterownik do dźwięku ze strony producenta, albo zainstaluj support assist i pozwól mu zaktualizować wszystko jak leci
Niebardzo wiem jak się do tego zabrać, możesz mi podesłać link do tego support assist? Bo chyba to najlepsze rozwiązanie, nie będę musiał szukać sterowników.
No i sobie poradziłem, ale nic nie mogę zrobić. Zainstalowałem, zarejestrowałem się nawet na stronie Dell'a i mam, że: Wykryliśmy Latitude 7400 2-in-1 ale nie mogę w nic kliknąć, a poniżej mam informację: Nie znaleźliśmy takiego kodu serwisowego No to o co chodzi, wykryli model, a nie znaleźli kodu serwisowego? Jak mam przejrzeć sterowniki i inne?
No i tutaj to już w ogóle nie wiem o co chodzi. Pobrałem pliczek exe ze strony Dell i uruchomiłem, coś się pojawiło, zbieranie informacji itp i okienko zgasło, nie mam żadnej ikonki na pulpicie, w Program files mam Dell i tu jest folder SupportAssistAgent, a w nim kilka folderów, ale nie znalazłem żadnej apki, nie wiem jak to uruchomić.
Udało się! Ale tylko uruchomić tego asystenta, okazało się, że jest w programach, pod klawiszem windowsa, ale na pulpicie nie ma nadal, przypiąłem do paska zadań. Dziwne to narzędzie. Trochę trwała aktualizacja, ale nadal mi nie przełącza na słuchawki :( No chyba, że padło wejście, ale tego nie wiem jak sprawdzić.
a jak byś zmienił urządzenie domyślne na słuchawki? gdzieś w ustawieniach panelu sterowania i dźwięku chyba to było, ale nie wiem czy wtedy będzie na głośnikach działać, ztestuj, jak nie, to najwyżej podłączysz słuchawki i ustawisz jak było, bom oże się nie przełączać.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Problem może być taki, że po wtyknięciu gniazda jack tworzy się dodatkowa wirtualna karta dźwiękowa oznaczona jako słuchawki albo headphones. Poszukaj czegoś takiego w panelu dźwięk. Aby go otworzyć najpierw naciskamy wndows+R a potem w otwartym okienkuwpisujemy mmsys.cpl W zakładce odtwarzanie masz aktywne urządzenia. Przejrzyj listę i daj nam znać co tam jest.
No niestety, w centrum akcji nic się nie pojawia. W panelu sterowania i wpisując mmsys.cpl jako urządzenie odtwarzające do wyboru mam listę rozwijaną i jest tylko Głośniki/Słuchawki; Realtek(R) Audio; Urządzenie domyślne Nie ma czegoś takiego jak same słuchawki, to jest jedyna pozycja na liście.
a możliwe jest , że w klawiszach funkcyjnych można to wyłączyć, ostatnio klikałem w te klawisze F z wciśniętym Fn jak miałem włączony tryb pomoc klawiatury w NVDA, ale chyba z Fn mimo włączonej pomocy to się te funkcje przełączają i mogłem coś kliknąć.
Raczej nie. W Dellach najczęściej pojawia się okienko Maxx audio pro jack, jak wciśniesz escape na nim to wtedy się przełącza. Ale nie wiem, czemu nagle jest u Ciebie inaczej niż było. Najgorzej że ciężko będzie sprawdzić czy wejście jest zepsute czy programowo jest problem, jeśli nie możesz zaktualizować sterownika.
Nie ma u mnie tego Max pro, mam gotową aktualizację do jedenastki, jutro jak znajdę chwilkę to ją zainstaluję i może tu coś się rozwiąże. Jak nie to pozostanie mi karta na USB, mam taką, ona działa i wówczas słuchawki działają, rzadko ze słuchawek korzstam to będę korzystał z tej karty Fajnie by było gdyby można było mieć tą kartę na stałe podpiętą i przełączać się między kartami.
Dziękuję wszystkim za pomoc. Udało mi się odszukać strony Dell ze sterownikami do mojego laptopa, pobrałem sterownik dźwięku, zainstalowałem i teraz jest dobrze, gniazdo słuchawkowe działa i się przełącza. Nawet ulepszenia dały fajny efekt bo teraz dźwięk z głośniczków nie jest taki puszkowy.
Zapomniałem dodać, że zaktualizowałem wcześniej do jedenastki. Jedno pytanie, jak teraz w windows 11 zmienić tryb pracy na bateri, w windows 10 wchodziłem do obszaru powiadomieeń, strzałką do bateri i tutaj enter i rozwijała się lista i były 3 tryby pracy, wysoka wydajność, wyższa wydajność i oszczędzanie bateri, teraz ustawiam się na bateri i klikam enter, a otwiera mi się szybkie ustawienia, w jakąkolwiek ikonkę w obszarze powiadomień kliknę otwiera się okienko szybkich ustawień.
This site uses cookies to enhance your experience.