#21 Kasia
Ja mam czytaka dwa. Dostałam go w roku 2011. Jest wielkości czytaka 4, też ma wyłącznik i dyktafon i dodatkowo funkcję czytania tekstów. Także jedyne co mogli mu zabrać w czwórce, to czytanie tekstów i dodali zapewne lepszą baterię i głośnik. A tego dwa to już chyba w internetach się nie dostanie.
#22 magmar Konto zarchiwizowane
Czytak 4 informuje o dacie i godzinie ma dyktafon, a także format czytak i audio no i jakże skomplikowaną funkcję włączania i wyłączania urządzenia.
Ma duuużo lepszą baterię i głośnik od czytaka plus.
Tak więc coś za coś, albo synteza, albo solidniejsze wykonanie.
#23 pates
Ile za niego dałaś i gdzie?
#24 magmar Konto zarchiwizowane
To nie był portal aukcyjny typu Allegro. WIedziałam co i od kogo kupuję, wiedziałam za ile cena też była odpowiednio niska i znałam wszystkie wady tego sprzętu.
#25 pates
A wiesz jakby co gdzie można go jeszcze dostać?
#26 magmar Konto zarchiwizowane
Nie wiem. Mój przyjaciel miał jeden egzemplarz.
#27 magmar Konto zarchiwizowane
Uściślam, posiadam czytaka 3, tego bez dyktafonu i zegarka.
Jednak głośnik, baterię i funkcjonalność ma taką samą jak czytak 4.
#28 Lowca_Androidow
W pamięci wewnętrznej, pomimo jej sporej pojemności bo 16GB, nie można trzymać plików mp3, pamięć ta jest przeznaczona jedynie na dyktafon,, zupełnie nie rozumiem takiej polityki.
To samo karta pamięci, obsługuje do 128 GB, ale tylko FAT32, no i taki biedak mając windows 10 będzie się zastanawiał jak takąkartę sformatować w systemie plików FAT32, bo kupując w sklepie będzie ona miała system plików exFAT32
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#29 misiek
I właśnie dlatego nie lubię tyflosprzętu, bo nie dość że to holernie drogie to jeszcze robią z nas kretynów.
--Cytat (Łowca_Androidów):
W pamięci wewnętrznej, pomimo jej sporej pojemności bo 16GB, nie można trzymać plików mp3, pamięć ta jest przeznaczona jedynie na dyktafon,, zupełnie nie rozumiem takiej polityki.
To samo karta pamięci, obsługuje do 128 GB, ale tylko FAT32, no i taki biedak mając windows 10 będzie się zastanawiał jak takąkartę sformatować w systemie plików FAT32, bo kupując w sklepie będzie ona miała system plików exFAT32
--Koniec cytatu
#30 mucha
dla mnie zakup czytaka ani tego całego sprzętu nie ma sensu nie jest to warte swojej ceny jeszcze booksense było czymś sensownym a reszta to nic ciekawego
#31 magmar Konto zarchiwizowane
Book sense to badziewie.
Bardzo często się zacinał. Rozumiem jednak opinię przedmówcy.
#32 mucha
co do milestone 312 to fajny sprzęt ale psujące się badziewie
#33 magmar Konto zarchiwizowane
Co tam bylo fajnego.
Bateria słaba, charczący głośnik.
#34 mucha
całkiem fajnie to się obsługiwało i nic po za tym nie warte swojej ceny
#35 pates
Bateria nie była taka zła
#36 Lowca_Androidow
Co wy z tą baterią, bateria nie jest najistotniejszym elementem.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#37 magmar Konto zarchiwizowane
Łowco, jak dla kogo.
W mojej opinii lepsza jest długożywotna bateria niż funkcja ściągania podcastów.
Wszak sprzęt się z wiekiem eksploatuje, bateria także.
Szczególnie jak się dużo jej używa.
#38 Lowca_Androidow
Dlatego należy kupować urządzenia z wymienną baterią, poza tym nie napisałem nic o podcastach, dla mnie najistotniejsza jest jakość dźwięku i jakość czytania plikó tekstowych. Oczywiście zwracam również uwagę na wykonanie., bateria jest istotnym elementem, ale nie najistotniejszym, przynajmniej dla mnie, bo co mi z bateryjki, która wytrzyma 30 godzin jak w czytaku 4 skoro nie mogę sobie posłuchać książek txt lub jakość dźwięku będzie na poziomie dźwięku ze słuchawek za 5 zł
#39 magmar Konto zarchiwizowane
O nie, czytak 4 ma dość dobry głośnik.
Znam też wady tego sprzętu, rozumiem wybór, Łowco.
.
Urządzenia z wymienną baterią mogą być ciekawym rozwiązaniem.
Jakoś wolę głośniejsze źródło dźwięku od czytania tekstówek, mam odpowiednie oprogramowanie więc książka może być przeczytana wg fantazji.
Jedyne co mnie drażni to brak literowania szczególnie w tekstach angielskich.
Kupiłam czytaka za cenę bardzo okazyjną z pewnego źródła i jestem zadowolona.
#40 Lowca_Androidow
Dla mnie głośnik nie jest najistotniejszy, zawsze można podpiąć zewnętrzny, istotny jest przetwornik muzyczny, ma to znaczenie zwłaszcza przy superprodukcjach.