Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.

Stacje pod szyldem Radio Eska, wątek zarchiwizowany

Założony przez lukasz1993258 2726 wpisów ostatni wpis 1 rok temu Zamknięty Strona 37 z 137

Transkrypcja

Słuchajcie, niedługo w listopadzie, bo już mamy połowę października, a więc 1 listopada minie równiusieńkie dwa miesiące, odkąd w ESC weszła nowa oprawa dźwiękowa, a do dnia dzisiejszego, a mamy dzisiaj 16 października, w ESC Kraśnik do tej pory nikt nie zmienił dżingli lokalnych. Także, swoją drogą, ciekawe, kiedy wreszcie ktoś się połapie, że ESC Kraśnik, jak miała, tak ma od 1 września do dnia dzisiejszego, bo z starych dżingli lokalnych. To taka ciekawostka i jeszcze jedna taka wiadomość, ponieważ w moim poprzednim poście, w moim poprzednim poście wprowadziłem Was w lepki błąd, mianowicie urodzinowa akumulacja startuje od poniedziałku. To tyle jak na razie.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

A może nie chcą? Może chcą tak jak Plus z Legnicy się wyłamać i zrobić post.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Transkrypcja

Radio SK104 i 9FM. Przed nami trzy wasze ulubione piosenki dzisiaj na e-stop non-stop. Za 24 minuty będzie godzina 20. Przybój nam po raz ostatni nasze namiary. Czyli jeżeli chcecie jeszcze dzisiaj przed 20 otrzymać od nas podwójną pulę nagród, no to wyślijcie do nas smsa 600-099-111. SMS-y zacznijcie od słówka e-stop, a potem oczywiście zagłosujcie na swoją ulubioną piosenkę. Zapraszam również internautów www.sk.com.pl. Ukośnik i Wrocław pisany bez polskich znaków. SK104 i 9FM. Teraz czas zajrzeć do naszego muzycznego kalendarza. Dzisiaj 15 dzień stycznia. Cofamy się do roku 1959. Urodził się niejaki Pete Tewares. Był i wciąż jest gitarzystą basową bardzo popularnej w Polsce formacji Marillion. No to obiecuję, że jeszcze Marillion dzisiaj się pojawi. To jest moje słowo oddane wszystkim fanom tego zespołu. Marillion jeszcze dzisiaj przed 20, a teraz zaglądniemy do pierwszej trójki dzisiejszego notowania. E-stop. Non-stop. My mówimy tysiąc na godzinę. SK104 i 9FM. Już w przyszłym tygodniu powiemy Ci co zrobić, aby zdobyć co godzinę multikonto w multibanku z wkładem tysiąca złotych. Specjalny formularz znajdziesz na stronie www.multibank.pl i na lokalnych stronach Gazety Wyborczej. My mówimy tysiąc na godzinę. Tylko w Radliwskach. SK104 i 9FM. SK104 i 9FM. Poranne Espresso. Dyrektor naczelny nieco, ale tak odrobinkę tylko sfiksował. Ja przypomnę, że od godziny dziesiątej co godzinę na 104 i 9FM wyjazdy na narty do Czech, do Austrii i do Polski również. Miejmy nadzieję, że choroba będzie się pogłębiać. Na pewno się będzie pogłębiać, gdyż już w przyszłym tygodniu ruszy nowy konkurs Radia SK, w którym będzie można co godzinę wygrać tysiąc złotych na multikoncie w multibanku. A jeżeli choroba będzie postępowała, to rzeczywiście za miesiąc prawdopodobnie zdecydujemy nasze radio. Poranne Espresso. Codziennie od szóstej. Do dziesiątej. Rafał Bernasiński. Tomek Wołociko. Piękne u nas są piosenki. My jesteśmy też. Radio SK. Radio SK. SK. Najnowsze hity. Non stop. Fire on! Stop. Non stop. Od poniedziałku do piątku. Po osiemnastej przez dwie godziny. Non stop. Najnowsze hity. SK. Non stop. SK. SK. SK. SK. Wygrywasz. Espresso Igor Wórczyński. Przyj. SK.

Transkrypcja

No i kto by się tego spodziewał? Afro Man dzisiaj na miejscu pierwszym na Estop Non Stop z utworem Because I Got High po 41 dniach na Estop Non Stop z małą przerwą w powrociu na sam szczyt Waszej ulubionej listy przebojów na Dolnym Śląsku Dobry wieczór Dobry wieczór Cześć mam na imię Igor i chciałem rozmawiać chyba z Karoliną No i chyba przy telefonie I chyba jest przy telefonie No i bardzo dobrze, co u Ciebie słychać o tej porze? O tej porze siedzę i uczę się Uczysz się do czego? Uczę się to znaczy takiego, że powiem historii Niderlandów a dokładniej Holandii Holandii, to bardzo sympatyczny kraj Byłaś kiedyś w Holandii? Oczywiście Słuchaj, a wiesz jaka jest taka narodowa potrawa holenderska? Podpowiem Ci, że nazywa się Haar Haar? To jest taka ryba wyciągnięta z wody nie gotowana, nie smażona czyli na surowo z cebulą i z jogurtem A to mówię, że nie spotkałam się No to musisz kiedyś spróbować Zwłaszcza jest to dobre kiedy się kupuje taką rybę prosto z portu Słuchaj, no to co w takim razie Droga Karolino, nie będę Ci dłużej przeszkadzał w odrabianiu lekcji z historii Holandii No i od razu przychodzę do rzeczy najważniejszej czyli do losowania nagród Na pewno Ci się przyda zestaw kosmetyków firmy Manhattan Już możesz się cieszyć Jest Twój, co Ty na to? Hura, hura, hura, hura No to zobaczymy, co będzie jako drugie To będzie najnowszy kompakcik Cher na którym znajdziesz między innymi The Music Is No Good Without You The Music Is No Good Without You The Music Is No Good Without You The Music Is No Good Without You Taki komplecik nagród wędruje do Ciebie Odbierzesz sobie osobiście? Dobrze No to w takim razie życzę miłego wieczoru No i bądź z nami na 104.9 FM Pozdrawiam, pa pa Za 10 minut będzie godzina 20 Dzisiejsze 319 notowanie E-stop, no stop, dobiega końca Dziękuję Wam bardzo serdecznie Igor Nurczyński, do usłyszenia jutro przed 17 Ale już teraz zapraszam Was na 10 hitów, jeden po drugim To tuż po 20 A więc zostańcie z nami No i jeszcze jedna obietnica, którą dałem i muszę wypełnić Marylion się pojawi, mam nadzieję że wszystko pójdzie w porządku To oczywiście muzyka związana z dzisiejszą kartką, muzyczną kartką z kalendarza z okazji urodzin Basisty z zespołu Marylion Peter Terwosa

Transkrypcja

No fajne nagrania Daszku, fajne. Przy okazji dowiedziałem się, że tutaj nawet pojawił się lektor, który był w dżinglu reklamowym Eski Wrocław i Eski Poznań.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

No i słuchajcie, to była ASK, to była piękna ASK, teraz to już ani żadnych kartek z kalendarza, ani takich rzeczy, ani kiedyś mogli sobie na to pozwolić i to było piękne, a teraz, teraz mamy hit na czasie, 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu, tak to sobie trwa w najlepsze. Aż nie wiedziałem, że od 20 mieli 10 hitów jeden po drugim, a ciekawe kiedy oni mieli imprezkę, kiedy im weszła, a to były jakieś rok 2001 albo 2002, zapewne tak wnioskuję, bo tej Kalinach can't get you out of my head, pewnie pierwszy jakiś musiał to być. Więcej takich nagroń, Daszku, jak masz? Ciebie prosimy i wdzięczni będziemy.

Transkrypcja

A no to prawda akurat. A odnośnie Paweleca to pracuje teraz w Vox FM, prowadzi audycję do Ja Pawelec i prowadzi podobny program do Balu Czy Szmarów w Vox FM, Kochaj Albo Rzuć, jeśli dobrze pamiętam nazwę. Także tak to wygląda na chwilę obecną. Co do Eski to chyba podejrzewam, że w sobotę i niedzielę nawet się unormowała ramówka, bo od rana jest Adamczak, a po południu jest Mikołaj Kujawiński.

Transkrypcja

Tak, Łukaszu, dobrze, pan też kochaj albo rzuć. Tak to się nazywa i na przykład wczoraj było o 11, ale nie słuchałem. Dzisiaj sobie trochę więcej Pawełca posłucham, ale fajnie to prowadzi, słychać ten jego luz w głosie. No i mówi w takim samym stylu jak w S-ce. 14 minut po godzinie 9 na woksowych zegariach, coś tam. Tak dokładnie jak było w S-ce. Jakby tam Albert jeszcze był, kurde. A czy ramówka się unormowała? Nie, podejrzewam, że to jest przypadkowo, bo może ludzie nie mogli przyjść czy coś. A jakoś Bartka Końtocha teraz jest bardzo mało w tej S-ce, a mógłby przecież te weekendy robić tak jak Mikołaj, mogliby sobie na zmianę przychodzić. A teraz pewnie też będzie Kujawiński Mikołaj właśnie. Dziękuję.

Transkrypcja

No bo Kujawiński właśnie jest.

Transkrypcja

W sensie, że teraz Andrzej Kojabiński jest w SC do 16.

Transkrypcja

Teraz też by mogli sobie na to pozwolić, tylko... trzeba chcieć.

Transkrypcja

Słuchajcie, minęło prawie dwa lata odkąd Eska otrzymała koncesję w Braniewie, a niestety do tej pory ta częstotliwość nie jest uruchomiona i to jest trochę moim zdaniem dziwne. No ale cóż, tak czasami bywa. Koncesja była w marcu 2017 roku, a mamy teraz listopad 2019 rok i do tej pory Eska Braniewa nie działa. Tyle, pozdrawiam, do usłyszenia.

Transkrypcja

A tymczasem SK zmieniła podkłady. Zmieniła podkłady od SK Info i SK Music Info. Przy okazji zmienił nazwę na SK News i SK Music News. Plus podkład od Pogody i Trofika został lekko zmodyfikowany. Znaczy dokładnie to zmodyfikowali początek i koniec tego podkładu, bo tak to podkład jest ten sam. Jeszcze dzisiaj trzeba będzie sprawdzić czy SK City zmieniło podkład.

Transkrypcja

Puszcinie, dzięki za info, zaraz to sprawdzam.

Transkrypcja

No i faktycznie radio SK zmieniło podkład newsów. No nawet podoba mi się ten podkład, ale mogliby się bardziej postarać i zmienić w całkowicie podkład pogodowo-trafikowy. Takie jest moje zdanie. No bo faktycznie tylko początek i końcówkę samą zmienili. Ale tak, no to jakoś mało się postarali. Jeszcze zobaczę dzisiaj, czy zmienią w końcu podkład do SK City. Kto wie, może to będzie SK City News. Ciekawi o tego. Moim zdaniem. No to chyba... Jak na razie tyle, bo żadnych innych, że tak powiem, zmian jeszcze nie zauważyłem. Także jak na razie tyle i życzę Wam wszystkim miłego dnia.

Transkrypcja

I od poniedziałku rusza kultowa zabawa w Radio Eska, która nosi nazwę Kto jest Twoim Mikołajem?

Transkrypcja

Kto jest Twoim Mikołajem? Niech najbardziej ta zabawa na antenie radiacka trwa, ale niestety w przeciwieństwie do urodzinowej akumulacji na fejsie nie zamieszczają relacji z Kto jest Twoim Mikołajem, a szkoda bym tego akurat sobie posłuchał. O ile urodzinowa akumulacja mnie jakoś średnio interesowała, o tyle lubię posłuchać Kto jest Twoim Mikołajem, to czasami naprawdę fajne historie wzruchujące są i można posłuchać różnych ciekawych rzeczy. Czy ja w ogóle już jestem ciekaw, czy Christmassy w tym roku zostaną dodane do playlisty 6 grudnia, czy może później, jakieś dzinde świąteczne, jak będą wyglądać zarówno te, które zostaną wprowadzone tam od 6 grudnia, czy od któregoś jakiejś tej Wigilii, czy one na przykład pozmieniają Wigilię z rodu niemieckiego, czy będzie raczej to, co było od 2017 roku. Jestem bardzo ciekaw i będę to wszystko obserwował. Oczywiście do Ciebie, Łukaszu. Sprawiedliwie. Sprawy przy okazji mam, pewnie będę Ci przypominał, co byś nagrał Wigilię i Sylwestro. Jak dasz radę. I ewentualnie coś ze świąt, bo ciekawe, czy znowu będą jakieś voice tracki, które, które, które, znaczy czy w ogóle będą programy z voice tracków szły. Chociaż tam było także część na żywo, część z voice tracka, ale to było bardzo ciekawe, co się zadziało w święta 2000. No i ciekawe, czy tak będzie też, też tak będzie. Sorry, trochę się zakręciłem. Pytanie, czy też tak będzie w tym roku. Jak to będzie. I czy Sylwestrowa imprezkę będzie Kaśka Węcierska prowadziła. Jeżeli tak, to myślę, że będzie to zdecydowanie jedna z gorszych decyzji Eski. Według mnie, to Pani się średnio do imprezki nadaje, niestety. Bardzo ją lubię oczywiście, ale uważam, że niestety mogłabym prowadzić ją w tym roku. Nie wiem, czy to będzie. Nie wiem, czy to będzie. Nie wiem, czy to będzie. Nie wiem, czy to będzie. Nie wiem, czy to będzie. Zwykłe hity na czasie, a Hanczak mógłby prowadzić imprezkę. Jeżeli już koniecznie potrzebują względ programowy, chociaż Pijowskiego i Pawełka wyrzuć na luźcie słucha słabo.

Transkrypcja

No kto jest twoim Mikołajem? No to akurat też tą zabawę bardzo lubię. Ta zabawa chyba podejrzeć od 2014 roku, jeśli mi nie myli pamięć. Co do dżingli świątecznych, no zobaczymy czy w tym roku się wykażą czymś nowym. Czy te dżingle będą z powrotem takie jakie były od 2017 roku. Zobaczymy kto w tym roku też poprowadzi gorącą setkę, ale obstawiam, że Michuł Sobkowski i Rafał Adamczak. Co do imprezki, to moim zdaniem Jan Pirowski powinien dalej tą imprezkę prowadzić. No a Kasia Węsielska, tak jak mówiłeś, powinna być w hitach na czasie, a we wrzucce na luz to mógł być nawet już ten Albert po prostu sam. Kogoś mu jeszcze dodać do tej wrzutki na luz, skoro Pawelec odszedł. Tutaj też odnośnie, jeżeli chodzi o Pawła Paweleca, to nie wiadomo co się z nim stało, ale tak odbiegając na sekundę od tematów, to od ponad początku listopada nie ma programu Pawelec to ja Pawelec. Nie wiadomo dlaczego, czy jakieś tam problemy zdrowotne, czy coś innego. No a co do sylwestrowej imprezki, no to zobaczymy jak to będzie prowadzić, ale powiem w ten sposób, że moim skromnym zdaniem powinni szukać jakichś nowych prowadzących. Powinni jakąś tą imprezkę troszkę bardziej odświeżyć, jakieś nowe konkursy dać, czy coś w tym stylu. No cóż. Tyle. A, i nagram Ci to, o co prosiłeś, czyli te wejścia, te dżingle świąteczne i całą gorącą setkę łącznie z imprezką też Ci nagram, także to zrobię.

Transkrypcja

Spoko, spoko. Co do wszystkich swoich pytań też jestem ciekaw, a na jedno ci odpowiem. Pawelec ma złamaną nogę. Dlatego go nie ma w programie To Ja Pawelec. Noga się wzrasta tylko 4-6 tygodni, więc może jeszcze chwilę poczekamy na To Ja Pawelec.

Transkrypcja

Aha, no to ładnie, no to pięknie w takim razie, no bo nie ukrywam, że czasami lubię sobie Paweleca posłuchać, nawet jak jest w tym Voxie, no i z jednej strony szkoda, że on odszedł z RDS-ka, no bo Pawelec miał ten sposób prowadzenia, więc czasami nawet sobie w oknę, więc czasami sobie na tym Vox FM luknę, że tak powiem, i sobie posłucham, to ja, no, dlatego tak pytałem, po prostu, z ciekawości. Co z Pawelem, co się dzieje? No tak jak mówię, lubiłem go zawsze słuchać w ESC-e i czasami w Vox FM, jak leci. Ta audycja, to też lubię sobie go posłuchać, więc lubiłem sobie go posłuchać, dlatego właśnie się tak pytałem.