Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.

Stacje pod szyldem Radio Eska, wątek zarchiwizowany

Założony przez lukasz1993258 2726 wpisów ostatni wpis 1 rok temu Zamknięty Strona 30 z 137

Transkrypcja

Szakira, underneath your clothes, od sześciu tygodni z nami ze swojej płyty Laundry Service. Teraz jest z nami Dagmara, witaj. No cześć. Dagmara, czy Brian Adams spodoba Ci się bardziej niż Szakira? No szczerze mówiąc, ciężko powiedzieć, bo głosowałam i na niego i na nią. Ale w najbliższą sobotę i niedzielę po szesnastej będziecie mogli w M1 obserwować najciekawsze wydarzenia mundialu i słuchać komentarza specjalistów z dziedziny piłkarskiej. Dagmara, kogo byś chciała pozdrowić przy tej okazji? No przede wszystkim moje kochane chóryski, Pani Przeciekowską i Justyna Lewińską i wszystkich ludzi z pierwszego liceum i no w ogóle wszystkich sprawianic i oczywiście Was, Radio S. Bardzo Ci dziękujemy i zachęcamy do kolejnych głosowań, bo przecież nagród jest właściwie niezmierzona i nieskończona liczba. No a teraz już Brian Adams i jego liczba to trzy, bo na trzecim właśnie dzisiaj, osiemset pięćdziesiątym ustawionym na dowaniu gorącej dwudziestki i co więcej awansuje o cztery miejsca z siódmego. Od dwóch tygodni z nami, a właściwie rozpoczyna się drugi...

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Transkrypcja

Witam bardzo serdecznie. Już spieszę z informacjami dla tych, którzy jeszcze nie zauważyli, że od tego tygodnia jest znowu slogan na lato hity na czasie. Nie wiem jeszcze jak to jest z reklamami między X20, czy one dalej są czy nie. Dzisiaj to zobaczę. Co tu jeszcze miałem powiedzieć? Od przyszłego tygodnia będzie SK Summer City. SK Music Info prawdopodobnie nie ma w ogóle wcale.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

Więc tak jak rano mówiłem, nie ma Eski Music Info, definitywnie, nie ma lokalnych newsów od godziny 10 i znowu wycofali reklamy po X20. Swoją drogą ciekawe, czy wycofali te reklamy, bo są wakacje, czy po wakacjach to się znowu pojawi. Pozostaje tylko czekać. Jeszcze jedna taka mała ciekawostka to taka, że po X40, kiedy się kończą reklamy, nie ma dżingli na NATO, hity na czasie. Także tak to wygląda.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

Cóż Łukaszu, ja się spodziewałem, że nic tam nie będzie takiego ciekawego, fajnego, natomiast co do Jimjina Latohity na czasie po reklamach, to zdaje się, że się kolego mylisz, bo ja jej w poniedziałek słyszałem, a że ostatnio trochę mniej słucham, bo dla mnie to za bardzo nie ma co tam słuchać, to na razie nie mogę się za bardzo wypowiedzieć, ale i tak się wypowiadam, bo lubię. No, także o reklamach o X20 wiedziałem, że ich nie ma, jeżeli ich nie będzie, przewidziałem to, bo jestem elegancki, no i tyle co ja tu mogę, co tu można mówić o radiu SK, nic fajnego nie zrobili, nie wymyślili, wniosek, no kukle ich swędzą, nie mają pomysłu na siebie i tyle.

Transkrypcja

I tak mi się wydaje, że zaczęło się wszystko psuć od momentu jak Płotek odszedł i Celeda, bo tak to tu jeszcze coś się działo, a teraz to już tak wszystko jest moim zdaniem robione na odpierdziel. No praktycznie nic się nie zmieniło. Nic. A co do tych dżingli po reklamach, to w niektórych eskach jest, w niektórych nie ma.

Transkrypcja

No i dzisiaj mamy 1 lipca 2019 roku, SK Seven City ruszyło, niestety żadnych zmian nie ma, jest tak samo jak w tamtym roku, czyli ten sam czyngier i też jest co 3 godziny, także kompletnie nic nowego nie ma.

Transkrypcja

Od wczoraj, podczas imprezki, S-ka nie łączy się po X40, tylko jest tak jak było dawniej. Czyli po reklamach po X40 leci sobie muzyka z lokalnego komputera, a dopiero łączą się o pełnej godzinie.

Transcription

A to w tamtej wakacji też było pytanie, czy po wakacjach to wróci do stanu poprzedniego, czy sobie zostanie tak jak jest. A to radio lubi kombinować, ja już nie chcę tego komentować, bo to dronat jest.

Transcription

No tak, bo oni wiecznie co chwilę coś kombinują i tak naprawdę tutaj teraz nie wiadomo o co im chodzi.

Transcription

A ja dodam inną rzecz, bo dzisiaj sobie włączyłem eskę po dłuższym czasie na godzinkę. Sprawdziłem później playlisty sobie potwierdzić. To co zauważyłem niestety z przykrością stwierdzam, informuję, że radia eska zrezygnowało z klasyka w godzinie. Ja się pytam dlaczego? To była jedna z fajniejszych rzeczy, którą eska mogła zrobić. Dodatkowo kombinują coś z playlistą o 5, bo zagraniczne były mieszane z polskimi jakoś o 5. Pierwsze 10 było polskich, później mieszali. Także ciekawie jest jak chodzi o to. Czy coś jeszcze? Muszę potwierdzić to co Łukaszu powiedziałeś a propos dżingli. Te hity na czasie i na lato hity na czasie. Faktycznie. O X40 w ogieńku lokalnym faktycznie czasami zdarzają się dżingle radio eska hity na czasie. Ten śpiewany pierwszy, który jest. To czasami są na lato hity na czasie. Te nowe, a czasami są radio eska po prostu hity na czasie. Także tak to sobie kombinują. Nie wiem o co im chodzi w życiu. Liczę na jakąś wymianę bazy. Mogliby coś powymieniać trochę, bo już nudne się to robi.

Transcription

Ja podejrzewam, że od czasu kiedy szefem muzycznym został Paweł Karbiński, zaczęły się problemy z bazą muzyczną. Nie wiem kto tam jest odpowiedzialny za całą strukturę Radia S. Czy chodzi mi o to, kto jest odpowiedzialny za to, żeby tych reklam nie było, albo te reklamy były po X20, ale prawda jest taka, że ktokolwiek to nie jest, to ta osoba jest niezdecydowana. Natomiast co do playlisty o 5 rano czy po 5, to ona zawsze się różniła, ta playlista od godzin poprzednich. Dzisiaj akurat nie słuchałem, ale może jutro zobaczę, co tam tym razem wymyślili. A na pytanie, dlaczego odeszli od klasyków, właśnie nie mam pojęcia. Coś kombinują, jak zwykle im to nie wypali za to. Zresztą ja swojego stanowiska w tej sprawie nie zmienię, w pewnym momencie w tej sprawie nie zmienię. Odkąd odeszły znaczące osoby z Eski, czyli Płotyk i Celeda, wszystko zaczęło się chrzacić.

Transcription

Nie no, Pawełek jest tylko zastępcą do spraw muzyki, Wojtkowiak jest głównym muzycznym i programowym także. Więc może jemu się ludzi wprowadza te wszystkie reklamy o X-20 itd. Tego nie wiem, natomiast wiem, że jest godzina 15.30 i radio SK lubi bardzo kombinować.

Transcription

Momentami aż za bardzo lubi kombinować, także tak to wygląda w tym momencie, że tak powiem. Swoją drogą, ciekawe co wyobraźnią we wrześniu, jeżeli w ogóle coś wymyślą.

Transcription

Co będzie we wrześniu? Nic nie będzie, wakacje się skończą i tyle.

Transcription

Jedynie co zostało dobrze wprowadzone to powiadomienie o ostatniej reklamie.

Transcription

No i w piątki od 23.00 do 2.00 w nocy będzie nadawany program, coś podobny do Eskalaj Remix, który będzie nosił nazwę Impreska in the Mix. Niczym tu się nie różni, bo są tylko normalne utwory grana, tylko bardziej imprezowe. Dodatkowo nie wiem, czy tak jest w całej sieci, ale w nocy w ESCE Starachowice zauważyłem, że co pół godziny i co godzinę są nadawane te dżingle z przełomu 2021. Z 2016 do wakacji 2017, których nie słyszałem w zeszłym roku. Oczywiście w nich jest liner na lato, hity na czasie.

Transcription

I wygląda, proszę Państwa, na to, że Eska Live Remix definitywnie przeszło do historii. A dlaczego? A no dlatego, że dzisiaj znowu został nadany program, który nazywał się Impresska in the Mix. Ale jeżeli mam być szczery, naprawdę szczery, to wolałem już tamto Eska Live Remix, bo przynajmniej tam co jakiś czas coś zremiksowanego leciało. A to, to praktycznie jest nic nie różniące się od zwykłej imprezki. Z tą tylko różnicą, że nie ma prowadzących. No i tyle. O różnych ciekawych nowościach oczywiście będę wszystkich informował. Na bieżąco.

Transcription

Cześć, witajcie, po długim czasie odpowiadam. No, tak jakoś czasami bywa. Łukaszu, a propos tego, co ty powiedziałeś, a propos dżingli, tych, które są emitowane w nocy, one chyba nie są emitowane tylko w nocy, w dzień również, i one jak najbardziej są emitowane w całej sieci. To jest logiczne, skoro emitują je starachowice, to musi je emitować cała sieć. Co innego, gdyby na przykład były emitowane w Warszawie, ale też by było małe prawdopodobieństwo, że one byłyby emitowane tylko w Warszawie. Także one są emitowane jak najbardziej. I tak, w tamtym roku ich nie było, w tym roku one są, a czy to są takie szczególiki drobne. Mamy imprezkę Indemix. Powinien trochę inaczej to pasmo nazwać, nie wiem, imprezka. Może kontynuować po prostu to jako imprezka, bo umówmy się, że to w ogóle nic nie ma wspólnego z Indemix. Indemix to znaczy, że utwory, powinny być jakoś zmiksowane, nachodzić na siebie z przejściami i tak dalej, a nie to, co oni robią, to eskalę w Remixie od wakacji 2017. Już w ogóle to nie było to. A dobra, czasami się fajne perełki muzyczne zdarzały i mam nadzieję, że się będą zdarzać, ale nazwa w ogóle nie jest adekwatna do tego, co jest emitowane. Więcej jakichś zmian w ESC nie pamiętam, nie ma chyba na razie, więc trzeba czekać pewnie do września, o ile w ogóle coś we wrześniu się wydarzy w tym radiu, bo ostatnio to jest bardzo wątpliwe, czy tam coś się zmieni.

Transcription

A, jeszcze o jednej rzeczy zapomniałem. Łukaszu, ty nie odnotowałeś, ja odnotowuję. W niedzielę od 12 do 16 można było usłyszeć Pawła Karpińskiego, czyli znanego nam z imprezki wszystkim Pawełka. Pawełku, jak ty tak mogłeś bez Pirowskiego? Pawełku, no co ty?

Transcription

Napisy by Jacek Makarewicz