Transcription
Czemu masz takie wrażenie, że dżingli nie zmienią
Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.
Czemu masz takie wrażenie, że dżingli nie zmienią
Tak, myślę, Łukasz, dlatego, że jest mundial. W związku z powyższym myślę, że jeżeli coś zmienią w Dżinglach, to tylko dadzą jakieś morze i ewentualnie hit na czasie na wakacje albo coś w tym stylu się pojawi.
Ale ja bym chciał, żeby radio SK czy mi zaskoczyło jednak w te wakacje, ale jakieś takie mam obawy przykre, smutne, że nic się nie wydarzy w tym radiu, że tak sobie oprócz szumu morza w Dżinilach to nic nie będzie, o ile w ogóle dadzą jakieś szumy morza, może stwierdzą, że do Mondialu nic nie dadzą. SK Music Awards też nie wiadomo kiedy będzie, może kurczę podgonić sierpnia coś, bo to niepokojące jest, naprawdę źle się dzieje w tej SC.
Czasami się zastanawiam, czy oni jakichś problemów nie mają, bo zobacz, minął rok i prawie cztery miesiące odkąd dostała eska koncyzję w Braniewie i do tej pory cisza. Nic się nie dzieje. Patrz, ile osób poodchodziło w tak krótkim czasie, więc ja nie wiem, czy jakieś problemów nie mają. A może jest coś w planach?
I teraz też ubiegają się o częstotliwość w Ciechanowie. Są jednymi z tych, którzy się zgłosili obok Radia Wawa, obok Radia 7 i jeszcze coś tam było, ale teraz nie pamiętam dokładnie co.
Wczoraj we wrzucie na luz pojawiły się jakieś nowe dżingle typu, czyż chyba SK na latach i te na czasie czy coś takiego, więc coś tam jednak nowego jest. No ale po prostu wygląda na to, że cała oprawa nie będzie odświeżona, może to i lepiej.
Przepraszam, że tak post pod postem, trzeci mój post z rzędu, ale tak sobie teraz właśnie słucham radia, obserwuję i chyba jednak jakieś zmiany mogą w poniedziałek w oprawie być. Dlaczego? Tak sądzę. Może błędne mam założenie, ale nie ma tych mówionych takich dżingli, hity na czasie. Tych tam SK, SK, hity na czasie. I nie ma też dzisiaj tych dżingli, które się wczoraj pojawiły, SK na latach, hity na czasie. A na miejscu albo przejściówki są, albo te inne mówione, typu radio SK. Dlatego twierdzę, że może coś tam jednak zmienią w tej oprawie, ale oczywiście to będziemy wiedzieli w poniedziałek, mam nadzieję.
Radio SK niestety nie za specjalnie podpisało się w tym roku zmianem dżingli, poza tym, że niektóre zmieniła, no nawet są fajne te dżingle, nie zaprzeczam, ale uważam jednak, że powinni się bardziej do tego przykładać, natomiast słuchajcie, posłuchajcie sobie lektora, który mówi SK Summer City. Jak dla mnie to on to mówi od niechcenia i z tego, co tutaj wywnioskowałem SK Summer City jest nadawane co 3 godziny, nie tak jak było za przed co godzinę, co też uważam, że to jest jakieś trochę dziwne, ale zobaczymy jak sytuacja potoczy się wieczorkiem. Czy jakieś jeszcze zmiany? Raczej jest tak jak w tamtym roku, czyli pogoda, newsy i hity na lato, ale te wejścia są teraz konieczne. Teraz krótsze, bardzo krótsze, więc kto wie, czy od września już ich w ogóle nie zdemontują, że tak powiem. No i cóż, patrzymy dalej.
Też mam takie wrażenie, że ten lektor to mówi od niechcenia. Ale jedna rzecz została z tamtego roku. Ten sponsor eski samo City Mentos. Zdaje się, że to na starym lektorze jest. Na tym, który sobie w tamte wakacje był. W sumie on mi się bardziej podobał, jego głos, niż ten, co jest teraz. Może we wrześniu zmienią tego lektora. W sumie bym się cieszył. Tamten lektor jeszcze czasem się zdarza w jakichś reklamach, ale raczej w reklamach typu tam SK GO włączała zrywkę, czy coś w tym stylu. Tak, no ja się nie spodziewałem, że w tym roku SK dużo zmieni. Wejścia są krótsze, na początek godziny. Od 10 do 16. Zobaczymy, co będzie dalej. I też mnie dziwi, że eska samej City jest co 3 godziny nadawane. Zobaczymy, jak będzie wieczorem. No ale chyba wieczorem to będzie normalnie co godzinę. Wszak SK City też było co godzinę. Pierwsze było po 17, ostatnie po 21. A ze starych czasów przed 18 pierwsza, a przed 22 ostatni.
No, właśnie. Pamiętam. Ale wesse Warszawa dalej lecą stare dżingre po reklamach, w loginkach lejch lokalnych.
Otóż akurat po reklamach ten stary jingle poleciał zarówno w Warszawie jak i w Żarach, więc widocznie tak to zostało ustawione w systemie emisyjnym.
Tak, a zaraz zobaczymy, gdzie wśród kary na luz jest, a gdzie jej nie będzie.
Być to na pewno wszędzie będzie, tylko może gdzieś na jakimś śląsku albo w innym mieście będą po prostu Pawelis i Albert, natomiast za chwileczkę zobaczymy.
No i jest brzutko na luz. Wszędzie jest tak, jak powinno być.
Mi się w ogóle generalnie wydaje, że kiedyś te audycje w SC były fajniejsze, po prostu takie były no śmieszniejsze nawet, bo ja pamiętam jak kiedyś był Balczysz Mal z Wiktorem Brzozowskim i Kamilą tą jakąś tam, która nigdy nie podała swojego nazwiska chyba. I one były fajniejsze, były śmieszniejsze, były no takie bardziej ubarwione, a teraz są po prostu takie no takie nudne i jakoś średnie, ale ja jako SK jak już mówimy to lubię wkrętarkę, bo to jest naprawdę czasem można nieźle się bawić z tym.
A powiedz mi Łukaszu, jak to teraz w nocy wygląda, czy ty słychałeś, bo ja szczerze mówiąc nie, w nocy są jakieś nowe dżingle, czy w nocy są stare tylko, a z tego co wiem, to chyba na początek godziny jest nowe, ale później nie wiem jak jest, bo niestety ostatnio mi się tak sen wyregulował, że śpię od 23, także nie wiem jak jest w nocy, a mnie interesuje, czy warto w ogóle nie spać w nocy i słuchać nowych dżingli. A tak w ogóle jak ktoś bardzo chce się zaznajomić z nowymi dżinglami, to polecam Eskę Poznań, bo tam od 16 do 19 chyba tylko te ma wypuszczają.
No cóż, dzisiaj sobie tak znowu słucham, słucham i na przykład takie jest cała Warszawa, relacje z Summer City są chyba co godzinę, a teraz o 13 była, więc sądzę, że co godzinę i zdaje się, że Hanczak jeździ po Warszawie z samochodem SK Summer City.
Ja się teraz tutaj odniosę co do Eski w inny sposób. Mianowicie powiem tak, że Eska w tym roku moim zdaniem się już kompletnie nie popisała. Powiem tak, Eska, Summer City co trzy godziny emitować to jest przegięcie zupełnie, pojechanie po całości. Ja nie wiem kto jest powiedziany za rozporządzanie jaki dyrektor, czy kto jest dyrektorem teraz w Esce ogólnym, ale no nie wiem. Ten ktoś ma chyba siekę w mózgu. Poza tym wygląda na to, że na bank nie będzie Eski Music Awards w tym roku. I to już jest poważne zaniedbanie. A po trzecie ludzie, ja nie wiem co się dzieje, ale jeszcze raz to powtórzę któryś raz z rzędu Eska moim zdaniem zaczyna upadać. I to nieważne czy Krytała te kolejne 10 lat na nadawanie Esce, czy nie. Ale Eska zaczyna upadać. Widać po tym co się dzieje. Co to ma być, że w ogóle mało takiego klimatu wakacyjnego jest. To co teraz zrobili te dżingle, hity na lato, czy jakoś tak, to było zrobione moim zdaniem na odpiernicz się. Po prostu. Ten lektor, który mówi Eska z Sabercity. Przecież tego się słuchać nie da. Z całym szacunkiem, nie wiem kto jest tym lektorem, ale ten ktoś, to w ogóle nie powinien jako lektor pracować. Obudź się na Jankesa z Eska. Z Eską Kraków. Z Eską Kraków. Co to ma w ogóle być? Albo reklama. To tak jakby miał knybel w ustach, za przeproszeniem. Rekla... Reklama. Ludzie, no błagam was, kurczę. Ja nie wiem kto w tej Esce pracuje i kto jest za to wszystko odpowiedzialny, ale ten ktoś, no naprawdę przesadził i to po całości. No i coś jeszcze tutaj miałem powiedzieć, ale szczerze powiedziawszy, nie wiem co dokładnie. A, no i chyba to na razie tyle. Jak ktoś mi się jeszcze przypomni, to dam tutaj znać. Ale jedno wiem na pewno. SK była kiedyś 100 razy lepszą stacją. Teraz to już z tego klimatu, moim zdaniem, aż tak nie czuję. Nie wiem z czego to wynika. Słucham tej stacji bardzo często jeszcze, ale to już nie jest to, co było kiedyś. To nie jest to na przykład Hity na czasie numer jeden w mieście. To to miało klimat. Przecież wiadomo. A, już mi się przypomniało. Co tutaj chciałem powiedzieć? Mam zastrzeżenie co do SK Wrocław. Ponieważ jest SK Wrocław i SK WrocławJG, czyli Jelenia Góra. I może mi ktoś waskawie wyjaśnić, czym te SK są? SK się różnią poza tym, że są osobne reklamy i osobne piosenki przed wypełniaczami. Poza tym Summer City jest takie same. News Radu są takie same. Wszystko jest takie same. Nic nie ma, co byłoby z Jeleniej Góry. A niby jest SK Wrocław, ale reklamy są inne. Między tą SK zwykłą wrocławską, a Jelenia Górską. Czy nie lepiej byłoby zmienić SK Jelenia Góra tam w Jeleniej Górze, zamiast tworzyć SK WrocławJG? Co to w ogóle ma być? Co to w ogóle ma, ja się pytam, być? Kto w ogóle nad tym wszystkim czuwa? Bo ten kto czuwa to chyba jest jakiś, nie wiem, upośledzony albo ma coś z, o przeproszeniu, z mózgiem nie tak. ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... i co? I na jeden dzień i co? I to wszystko? W 2008 roku było Sopot Hit Festival. To było trzy dni. To jeszcze było coś. Albo i dwa dni. A teraz to co? Nic klubowego w ogóle nie organizują. Zero. Ja rozumiem, że odszedł Płotek, ale no mogliby coś wymyśleć. Powiedziałem, max jaki jest, taki jest. Ale jednak stara się w jakiś sposób podejść chyba do słuchaczów jeszcze w jakiś w miarę normalny sposób i co roku są organizowane te Sunrise, jakieś imprezy i to wszystko, co najważniejsze jest nadawane na żywo, na maxie. Przez cały czas. W miarę możliwości. I w tym roku będzie to samo. I to jest ta różnica. Poza tym z maxa na razie jeszcze nikt nie odchodzi. A S-ka? No właśnie. Lubię tą stację. Naprawdę. Bo ja z S-ką mam bardzo dobrze, znaczy bardzo dużo dobrych wspomnień. Ale no nie podoba mi się to co ostatnio się dzieje. I nie będę tego zaprzeczał. Bo to wcale nie jest śmieszne. Teraz ostatnio był ten była ta zabawa cała z tym jak to się nazywa? No z tym mundialem chyba, czy coś takiego. Chociaż to było tylko dwa tygodnie. Czy nawet tydzień. Organizowane. I tego lektora na pewno mogli zmienić. To chyba. To chyba tyle.
W radiu SK zaczął jakiś Mateusz prowadzić audycję, nie wiem kto to jest, ale ktoś taki jest obecnie w SC.
No i już Mateusz zaliczył wpadkę, ponieważ nie w okienku lokalnym w SC Warszawa, ale w okienku sieciowanym wspomniał o SC Summer City i oznajmił, że w tej godzinie będzie hamczak. Co dzięki temu dowodziła się cała sieć eski, że hamczak jest w SC Summer City Warszawa. Dziękuję za uwagę.