Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.

Stacje pod szyldem Radio Eska, wątek zarchiwizowany

Założony przez lukasz1993258 2726 wpisów ostatni wpis 1 rok temu Zamknięty Strona 117 z 137

Transkrypcja

To ja zacznę od końca, czyli od Alberta. Nie było żadnego komunikatu w mediach, jakoby on miał odejść. Więc nie wiem, może odszedł po cichu i postanowili już o tym nie mówić. Choć wkrętarek mi nie brakuje, ale... W sumie szkoda, szkoda, że nie ma ani Księg Przypraw, ani Albercie Nie Denerwuj się, ani takich rzeczy. Chociaż ostatnio to chyba się nie nazywało Księga Przypraw, tylko jakoś inaczej, ale to na tyle krótko było, że... Jak to się nazywało? W 2022 roku jakoś. Jak to na chwilę wróciło po tym... Bo nie było na okres wojny w Ukrainie jakoś od lutego. Wróciło chyba w czerwcu pod koniec, albo w lipcu na początku. I to było na różnych podkładach. Pamiętam, że coś takiego było. Wkrętarki też jeszcze autopromocję przecież miały. Jakoś później, chyba w marcu, kwietniu, nawet maju. I faktycznie Albert przepadł. A co do tej eski ogólnej, ja to nazywam eską wypełniacz, bo lubię, to myślę, że za czas jakiś pogoda się pojawi. Może poszukują ludzi do tego, albo już jakiś plan mają, tylko chcą to wdrożyć jakoś później. Trzeba niestety poczekać. Ale grupa ZPR to chyba nie ma co próbować zrozumieć.

Transkrypcja

Więc teraz ja sobie tutaj pozwolę poruszyć pewne kwestie. Co do Alberta, no to w sumie ja nie zauważyłem, żeby podczas porannej audycji od dłuższego czasu były jakieś wkętarki. W sumie nawet nie mogę sobie przypomnieć kiedy po raz ostatni słyszałem Alberta w SC. To mogło być dawno temu, wcale by mnie to nie zdziwiło. Więc tak naprawdę nikt nie wie co się z nim stało, to jest zastanawiające tak naprawdę. No ale cóż, zobaczymy co będzie dalej. Mam tylko nadzieję, żeby się nie okazało, że dojdzie do tej samej sytuacji co z panem Sylwią śp. Nawiasem mówiąc niedługo będzie dalej. Będzie rocznica. No i też dziwnym trafem od dłuższego czasu nie słyszę Panny Katarzyny W. W SC. Zamiast niej jest Anamczak. Od 12 do 15. No i żeby się nagle nie okazało, że Panna Katarzyna W. przejdzie do VOX FM. W celu prowadzenia porannej audycji. W sumie dawno... No nie zdziwiło by mnie to. No i teraz tak. Jeszcze tutaj inna kwestia była tego typu, że... Ja na miejscu ESKI byłem zlikwidował imprezkę IN THE MIX, bo to nie jest audycja, która wnosi cokolwiek. Moim zdaniem. Nie wiem po co to jest. Na co to jest. Ale jeżeli by się okazało, że... Panna Katarzyna W. jednak przeszła do VOX FM. No to... Po prostu... Zamiast imprezki IN THE MIX. Żeby była normalna imprezka. Albo jakaś nowa audycja. Ale biorąc pod uwagę... Że tak powiem pewne okoliczności. No to... Szczerze powiem, że raczej nie sądzę, żeby ESKA... Myślała o jakichś nowych programach. Zresztą od paru lat. Jest... No umówmy się praktycznie to samo. Z pewnymi tylko... Modyfikacjami. Niestety. Jakoś obecny... Czy tam szef muzyczny. Czy kto tam nim jest. Nie wychodzi z jakąś inicjatywą. Żeby coś w tej stacji zmienić. Wydaje mi się, że za czasów pana... Leszka Kozioła było lepiej. Z tą stacją. A wiadomo, że pan Leszek odszedł. W kwietniu 2020 roku. A zmiany takie radykalne. Właśnie były po wakacjach. 2020. Roku. Czyli podczas pandemii tak naprawdę. Jakby nie patrzeć. Jak dobrze pamiętam. Zresztą nawet gdzieś tam jakieś nagrania mam z tych czasów. Tylko, że chwilowo nie mam... Dojścia do dysku. Bo jestem w trakcie przeprowadzki tak naprawdę. No mniejsza o to. W każdym razie... ... Tak że. Kontynuując ten wywód. To jedynie co mogę powiedzieć. To to. Że... ... Najważniejszą taką zmieną. Jaką powinni w sumie generalnie zrobić. To jest taka, że. Nieważne. Jeżeli chodzi tutaj o koncesję. Ma się rozumieć. Ale nieważne czy... Bo tu jest... Inaczej powiem. Przepraszam. Tu jest problem tego typu, że po prostu magazyny lokalne są porozrzucane jakby po dwóch godzinach, w sensie od 21 do 23, a moim zdaniem trzy magazyny lokalne w danej esce trwają pół godziny czy godzinę, powinny zaczynać się równa 21 i tyle w temacie. Tym wywodem kończę ten wpis, do usłyszenia wtedy, kiedy nadejdzie jakaś ciekawa rzecz, warta do odnotowania, także życzę miłej nocy.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

Nie sądzę, że Pani Katarzyna pójdzie do Voxa. Po prostu ma urlop w tym momencie. Dlatego jest efaładanczak na tej żurze od 12 do 15. Zresztą wyjadza dobrze, bo jakoś tak lepiej się słucha. Pani Katarzyna pewnie wróci jakoś za tydzień albo dwa. Jak tam życie, do żadnego Voxa nie przejdzie. Ale że długi ten wywód dałeś. Imprezki nie dają nic, to faldrze powinny zlikwidować. Ale pomarzyć sobie można zawsze. I rzeszania do Złotej Rybki dawać. Tylko może to się w najbliższym czasie nie spełni. Także tak to wygląda.

Transkrypcja

A szkoda, że to się nie spełni, ponieważ ImpressKindemix, tak jak wspominałem w poprzednim wpisie, nic wartościowego nie wnosi. No poza ewentualnym tym, że od 20 do 9 rano jest wszystko robione lokalnie, że tak powiem komputery lokalnie sobie działają. To tylko tyle, co jest robione w tej kwestii. A tak? No to tak naprawdę nic to nie wnosi. Żadnej wartości, żadnych łączeń, żadnych tych. Jeszcze jak były pozdrowienia, no to jakoś było, ale teraz nawet jak pozdrowień nie ma, no to co to ma być? To równie dobrze mogą sobie hity na czasie puścić od 20, a nie ImpressKindemix. Co do Rafała Adamczaka, no to... Rafał Adamczak już od... No w sumie 18 lat pracuje w ESCE, no to jest kawał czasu. Żeby się nie skłamać, tak gdzieś słyszałem, bo na YouTubie jest wywiad z nim. Więc tutaj to mniej więcej w ten sposób wygląda. Bo ja sobie słuchałem tego wywiadu i co nieco wiem. Więc troszkę pracuję sobie w ESCE. Słopkowski przedtem był w ESCE Łódź. Też coś gdzieś wyczytałem, jeszcze przedtem pracował w radiogra Toruń. On chyba z Torunia pochodzi. A jeżeli chodzi o Kasię Węsierską, no to w czwórce kiedyś pracowała w radiowej przez jakiś czas. Z tego co też wiem. No, no to chyba jak na razie tyle, no bo... Aha, zapomniałbym. Nie wiem jak jest to w przypadku Steamów internetowych, ale do czego zmierzam. Otóż, bynajmniej tutaj w Tarnowie jest coś takiego czasami, że jak się słucha ESCE, a tutaj gdzie akurat przebywam przed przeprowadzką, no to ESCE sobie codziennie działa całą noc, bo taka pani sobie słucha ESCE i z moją koleżanką. Więc radio tak się gra całą noc, ale do czego zmierzam? Otóż, chodzi o to, że czasami jest tak, że ta ESCE... Jakby się wycisza i zgłaśnia, przy czym nie jest coś takiego, jakby ktoś przełączał się między streamami, że idzie sobie na przykład piosenka, idzie, idzie, idzie, nagle się przycisza i tak jakby się cofło o parę sekund, ta piosenka, potem idzie, idzie, idzie, znowu się wycisza i jakby przeskakuje o parę sekund piosenka. I tak jest coraz częściej, i to w szczególności w nocy. Więc nie wiem, czy oni coś testują, czy nic, ale raczej nie sądzę, żeby doszło do sytuacji... Żeby łączyli się na noc... Znaczy, żeby się ESCE na noc wszystkie łączyły, aczkolwiek gdyby zrobili w ten sposób, żeby wszystkie ESCE, magazyny lokalne były o równej 21, a nie tak jak jest teraz, że to jest porozrzucane, no to może, może by coś z tego wyszło. Bo tak czy siak, nawet jeżeli teraz by chcieli to zrobić, no to musieliby magazyny lokalne wszystkie pójść o... O równej 21, bez wyjątku. I tak powinno w sumie być. Więc nie wiem, czemu ESCE jeszcze tego nie wdrążyła, no ale dobra. Niechaj im będzie. Cóż, nie mnie to oceniać. Ale fakt faktem, powinni tak zrobić. Jakoś dziwnym trafem w weekend... Potrafią od szóstej... Równo we wszystkich ESKACH puścić magazyny. Czyż nie?

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

Nie musieliby emitować wszystkie eski newsów, nie musiałyby równo o 21.00, bo ESC Supernowa też o 21.00 gdzieniegdzie emituje magazyny lokalne, gdzieniegdzie jakieś tam newsy muzyczne niektórych o 22.00 i się o 23.00 łączą, więc eski też mogłyby o tej 23.00 się połączyć na przykład. Jeśli by chciały, ale no, oni nie mogą niestety tych magazynów lokalnych dać i tu i tu o 21.00, no bo niektóre eski mają do 22.00 tę lokalność wyrobić, a niektóre do 23.00. Dlatego tak niestety musi być jak jest. Chociaż mogliby wrócić do porannych magazynów i też o 6.30 takie kiedyś robić, obyć się na NKS-a, a nie jakiś tam ... I te només nie ma. Program do 23.00, co na nimi powinien wić... ... ... ... ... ... ... ... I ciekawe czy wpadną na coś takiego innego. z ciszaniem, cofaniem, z ciszaniem i dawaniem do przodu, to nie wiem o co chodzi. Tak szczerze. Nie wiem, czy na streamie tak jest, fajnie by było, jakby kiedyś Ci się to udało jakimś dyktafonem nagrać ewentualnie i w tym samym momencie stream porównać, czy też tak jest. No tak jakby coś... z bufarem na satelitzie wyłączyć, co? Nie wiem. Nie wiem o co z tym cofaniem może chodzić.

Transkrypcja

Próbowałem to wychwycić, tylko to jest ciężkie do wychwycenia, ponieważ to jest w najmniej odpowiednim momencie. Ja bym musiał jakoś inaczej to zrobić, nie wiem, musiałbym Olympusa na noc mieć włączonego cały czas, żeby nagrywał. Może jak już wszystko poogarnię, to to zrobię, bo to od dwóch miesięcy w sumie prawie jest i to jest co jakiś czas. Nie codziennie, tylko co jakiś czas. Też inna sprawa jest tego typu, że nie wiadomo kiedy wpadną na ten nagrze genialny pomysł gorąca dwudziestka ekstra. Szczerze powiedziawszy musiałbym to zrobić. Musieliby to zrobić chyba jakimś kosztem. Albo kosztem wrzutki na luz, albo kosztem nie wiem czego. Co do supernowej, no to ja nie umiem wychwycić, nie wiem skąd, wiesz, kiedy oni się łączą po 23, a kiedy nie na przykład, więc nie wiem. Ale to by pewne rzeczy wyjaśniało w takim wypadku. No być może gdyby się połączyli w nocy, no to rap dwudziestka w esce wypełniacz, eska wypełniacz tam by szła już normalnie z prowadzącym. Ale nie wiem, bo ja tej eski czasami nie rozumiem. Nie jestem w stanie zrozumieć. Hmm. Hmm. Na pewno coś zmienią, jak zobaczą, że na przykład z jakichś powodów RMF Max nagle pójdzie w górę, jeżeli chodzi o słuchaczy, no to wtedy stwierdzą, że coś trzeba zrobić. Program do 23 moim zdaniem powinien być i to bez dyskusji. Aczkolwiek, gdyby mogli zmienić zapis w koncesji. I zrobić tak, żeby po prostu jednak te eska. Znaczy te magazyny lokalne jednak szły o równej tej, no to byłoby z jednej strony, tak jak mówię, dobrze. Tylko tutaj musiałby być zmieniony zapis koncesyjny. Czy by wrócili do porannych magazynów? No nie wiem, bo wiesz, no niektóre eski musiały do siódmej tak gdzieś jak nadać ten magazyn i dopiero potem szedł sobie program lokalny. A teraz to jest. Program lokalny od początku do końca jest. We całej sieci. No Vox FM, Poznań, Radom i Gorzów, no to wy mają te poranne magazyny. No.

Transkrypcja

Supernowe na pewno się łączą o 23 i tutaj pewność mam, a teraz to już nawet więcej niż 100%, bo nie wiem czy zauważyłeś, że od jakiegoś czasu na wszystkich streamach są tytuły, jak są porozłączane te wszystkie eski, boxy, nawet supernowe, plusy, eski rok, te dwa streamy, bo przecież one też pewne rzeczy grają. No, to są pokazywane tytuły właśnie, a jak są połączone, to tytuły są tylko na warszawskich streamach, stąd mam pewność, że są połączone. Ale wcześniej tak mi się wydawało, że są. I oni potrafią tak się połączyć w supernowej, że nie słyszymy. Dżingli, to jeszcze oni nie mają dżingli supernowa Warszawa, dobra, czyli tutaj dżingle ogólne są emitowane normalnie w reszcie miast.

Transkrypcja

A, zapomniałbym jeszcze, przecież się odnosiłeś do innych rzeczy. No, zobaczymy czy kiedyś padną, na pomysł gorącej dwudziestki ekstra. Natomiast co do tych dziwnych cofnięć i potem... ...tym, w tej esce tarnu. No to, to by trzeba było obserwować przez całą noc. Nagrać, potem to przewinąć. Albo nawet, nie wiem czy przewijać, tylko... ...tylko, nie wiem, przesłuchać tego całego i tak co noc sprawdzać. To faktycznie nie ma sensu. No ale jak kiedyś przypadkiem trafisz, to... ...to spoko. Ja pamiętam, że takie cofnięcia się kiedyś gdzieś tam zdarzały, w esce trafiałem. Ale... ...to było dawno i to... ...było raz na... ...jakiś większy czas.

Transkrypcja

wczoraj o 4 rano też było takie cofnięcie właściwie to dzisiaj sorry, że dopiero teraz ale dopiero wróciłem z Krakowa i było takie coś gdzieś tak po 4 bo się przebudziłem stąd właśnie to pamiętam że coś takiego było bo potem o 7 już jechałem do Krakowa więc już potem nie mogłem nic wychwycić że tak powiem a właśnie dopiero co przed chwilą wróciłem no ale jeżeli będę miał taką możliwość to spróbuję to jeszcze jakoś upolować no i to nie, to się objawia co parę dni po prostu i tak jak mówię ciężko to wychwycić oczywiście jak będę w stanie to to wychwycę bo raz tylko mi się udało to wychwycić ale a wtedy buforowałem no ale na streamach tego nie ma jest to tylko na FM tyle mogę powiedzieć bo tak faktycznie jest

tym czasem imprezka trfa wniedziele tylko dwie godziny

#2331 Edytowano

Oo, to nie wiedziałem, w takim razie muszą wcześniej się magazyny zaczynać, bo w Warszawie na stronie eska.pl/cobylograne pokazuje, że ostatni utwór był wyemitowany o 20:27

nie wiem, bo w tarnowie o 21 był

Ciekawe, czy w którychś Eskach w takim razie się o 20 równiutko zaczynają te newsy. Może za tydzień mi się uda to prześledzić.

napewno o 20 wżadnej esce nie było magazynuw, co ciekawe, wkażdej esce były tytuły granych piosenek co oznacza, że chyba siełończyły.

To oznacza, że się rozłączyły.

już mi coś nie grało po dziewietnastej, bo po x 40 już były lokalne komputery

W niedzielnej impresce zawsze o 19:40 i o 20:40 się rozłączały. Kraków o 20 grał dwie piosenki i startowało Eska Music News i wczoraj na pewno też tak było.

tego to nie wiem, bo nie obserwowałem krakowskiej eski

Playlista na malopolskie-media.info wskazuje, że były. Na tej stronie jest rejestrowana playlista z Eski Kraków.

ahaa, czekamy na dalsze zmiany, ale raczej obstawiam, że żadnych już pułki co nie bendzie.