PSE Forum mieszane

fastfoody

Started by tomasz 62 posts last post 3 years ago Page 1 of 4

Transcription

Cześć, ja chciałem założyć wątek o fast foodach, co lubicie jeść z fast foodów, co wam najbardziej smakuje, gdzie lubicie jeść, w jakich restauracjach, czy to jest McDonald's, czy to jest KFC, czy to jest pizza, jakieś inne rzeczy, możecie się tym tutaj podzielić na tym wątku. Dziękuję.

#2 1 like

Transcription

Witajcie. Na temat fast foodów. Ja lubię fast foody, chociaż nie często mam ochotę i możliwość ich jeść. Wiem, że to jest nie bardzo zdrowe, ale nic przeciwko tak ogólnie nie mam. Z restauracji to lubię KFC chyba najbardziej, Burger Kinga jeszcze. Nie wiem czy u Was jest Burger King, ale na pewno jest, bo po całym świecie jest. A za McDonaldem nie przepadam, ponieważ jakość strasznie zmieniła się za ostatnie lata. I słyszałem, że nie tylko u nas, ale w ogóle wszędzie jakoś nie wiem. A plus McDonald nie ma niczego aż tak bardzo oryginalnego do zaoferowania. Czyli ten sam problem chyba ma i KFC. Że u KFC wszędzie kurczak. A u McDonalda... Wszędzie mniej więcej takie same składniki, tylko sos może być inny. No i czegoś może być, czegoś może nie być. Za fast foodów, w sensie jedzenia, to ja najwięcej lubię burgery, kebaby. Ale na dobrą pizzę wpaść też mogę, pizzę też lubię, hot dogi lubię. Frytki lubię, tylko te nietradycyjne, a takie u nas mówi się, że to frytki wiejskie. A jak to się u Was nazywa, to ja nie znam. Ale w każdym razie to nie tradycyjne frytki, a takie, które mają niby w środku takie pióre. Może w Polsce tego i nie ma, ale wątpię. A tak to lubię jeszcze wszystko, co można zawinąć. Czyli takie coś, co jest w tortilli, jakby to nie nazwać. Czy szawierma, czy szawarma, czy shawarma, czy kebab. Wszystko będzie jedno. I na przykład u nas tu niedaleko od Akademika. Jeden pan z krajów arabskich, nie pamiętam dokładnie skąd on jest, gotuje bardzo dobrą szawiermę. I są ona po prostu przypyszne. No co Wam jeszcze powiedzieć o fast foodach? Na pewno wszystko powiedziałem, tylko jeszcze dodam, że cieszę się teraz, że można zamawiać te fast foody z dostawą. Ale i tak wiem, że lepiej ich jeść na mieście, dlatego że po prostu są pyszniejsze. Często też frytki po prostu nie dojeżdżają, niestety.

#3 1 like

Transcription

Witam. Bardzo ciekawy wątek, chociaż są dopiero dwa wpisy. Postanowiłam się nagrać. Ja fast foody lubię. Oczywiście lubię frytki. I frytki. Zdecydowanie bardziej cheeseburgery niż hamburgery. No i jakoś tak specjalnie jakiegoś takiego fast fooda zjem. Bardzo rzadko się zdarza. Oczywiście kebaba lubię. A co tam jeszcze lubię? Nie wiem. Pizza to chyba też jest fast food. Z tego co mi wiadomo. No to też pizza lubię. Jeśli chodzi o taką ze sklepu, no to raczej... Zależy z jak... nie wiem jaka jest. Może być na grubym albo na cienkim. A jakąś taką z pizzerii to papryciozę. I raczej na cienkim. Bo ostatnio jadłam na cienkim. No i co jeszcze mogę powiedzieć? Chyba nic. Dziękuję.

"Ich kann nur für das kämpfen, was ich liebe, ich liebe nur, was ich respektiere, ich respektiere nur, was ich verstehe".

Transcription

Witajcie, jeżeli chodzi o mnie i o fast foody, to ja lubię od czasu do czasu coś w McDonaldzie zjeść, jakiegoś McChickena, jakąś pizzę od czasu do czasu. A jak jestem w domu z mamą, to zamawiamy sobie takie danie z krewetkami, makaron, makaron spaghetti, sos, jakieś pomidory, no i krewetki. Też to lubię.

Transcription

co do fast foodów to ja je bardzo lubię różne kebaby lubię naprawdę z tym to nie ma u mnie problemu co jeszcze mogę powiedzieć generalnie chyba nie ma nic co właściwie czego bym nie lubił jeżeli chodzi o fast foody także chcę jeszcze tutaj dodać tylko tyle że ja nie byłbym taki pewny czy pizzę zaliczać do fast foodów bo jednak jakby nie patrzeć to no pizzę się nie kupi w pierwszym lepszym jakiejś restauracji aczkolwiek no nie kupi się na przykład tam gdzie się kupi jakieś kebaby czy różnego rodzaju inne fast foody czy hamburgery tylko żeby pizzę kupić to trzeba jeść do jakiejś pizzeli na przykład więc ja to tak powiem chyba nie za bardzo byłbym zdania że że właśnie pizza to też jest fast food

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Witajcie, co do fast foodów, to lubię sobie, wiadomo, fast foody lubię sobie zjeść od czasu do czasu, nie mówię, żebym jadł codziennie te fast foody, ale mówię, od czasu do czasu lubię sobie zjeść, o, jakiś, nie wiem, jakiś McDonald's, jakiś kebab, jakieś coś, lubię, czy mam jakieś fast foody, których nie lubię, w sumie teraz tak na pierwszy rzut, znaczy tak na pierwszy ogień nie mogę sobie przypomnieć, ale na pewno mam jakieś fast foody, których nie lubię, pozdrawiam.

Transcription

A ja właśnie mimo tego wszystkiego nie mogę sobie przypomnieć, czy jest jakiś fast food, którego nie lubię. Ja wszystko lubię. U mnie chyba nie ma czegoś takiego, żebym wybrzydzał. To jest chyba wyjątek. Jeden zresztą z niewielu wyjątków.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

#8 1 like

Transcription

dzień dobry, ja lubię kebab frytki, znaczy to no tak, kebab, mcdonald's kfc, pizza peria i znaczy tak naprawdę kfc to lubię tylko tak naprawdę w szczątkowych ilościach więc tak naprawdę w pełnej to mcdonald's, pizza i kebab, no i chyba tyle no a chyba, że jakieś hot dogi, też czasem zapiekanki i tego typu

Transcription

Nie no, hot dogi i zapiekanki też są dobre. Tutaj trzeba przyznać. Ja na przykład lubię hot doga z sosem czosnkowym, on mi najbardziej podchodzi. Nie wiem jak jest tylko u was. ...

Transcription

Ja na przykład lubię hot dogi z sosem Tysiąca Wysp i sosem czosnkowym. Jeżeli chodzi o rzeczy z KFC to lubię na przykład kanapki z kurczakiem i z serem. Albo też negocjacje są dobre, ale takie co się na szybko dochodzi to są dobre w sumie. Ja akurat lubię najbardziej z parówką.

Transcription

Co do rzeczy z KFC to ja powiem tak, nie przeszkadzają mi rzeczy z KFC, ale jeżeli miałbym na przykład jakieś frytki albo z KFC albo z McDonalda to zdecydowanie wolałbym te z McDonalda, bo te z KFC to takie jakby gumy się jadło jak się to je odczuwa, więc to tak wygląda.

Transcription

Witam Was serdecznie, co do fast foodów to właśnie tutaj dogrywam się, bo dzisiaj właśnie jadłam tortille z kurczakiem, była bardzo pyszna.

Transcription

no tak tortylla jest bardzo, bardzo dobra też tutaj zapomniałem właśnie wspomnieć o tortylli ale tak oczywiście to tortylla jest po prostu też ideałem jak dla mnie

#14 1 like

Transcription

Witajcie! Fast foody to właściwie jest taka zdobycz naszych czasów i teraz właściwie chyba nie znalazłaby się osoba, która nigdy nie jadła, nie próbowała fast foodu. Można lubić, można nie lubić. Co do mnie? No czasem lubię, przyznaję szczerze. No gdybym miała to jeść codziennie, no to chyba dzięki. Ale raz od czasu, tak okazjonalnie, najbardziej lubię oczywiście tortille. Czy z Maca, czy z KFC, to jednak zdecydowanie tortilla. Na bółka jakoś hamburgerowa mniej. No chyba, że czy jest burger. Co do nadzienia, lubię, żeby był ciekawy sos i bardziej wyłowiny niż kurczak. Mam wymagania, co? No ale jak w tej samej cenie, to można spróbować. Na przykład wczoraj byliśmy na wycieczce i ze znajomymi wylądowaliśmy gdzie? No w McDonaldzie oczywiście. No tam jakieś tortilli, cola, frytki. No rewelka, raz od czasu. To znaczy, ja się na tortille z koleżanką zamieniłam, bo ona nie bardzo tortille lubi, ale woli frytki. Dla mnie były trochę zbyt tłuste, zbyt słone, więc też się chętnie zamieniłam. Można i tak. Oczywiście pizzę raz od czasu także chętnie zjem. Ale jednak z takich fast foodowych rzeczy, to kebab i tortilla chyba najbardziej. Z KFC, no to zdecydowanie tortilla. W Burger Kingu, właściwie w Burger Kingu, to chyba nawet nie jadłam. Nie, raz jadłam, ale jakoś tak w Macu. Częściej się bywa, no wiadomo, bardziej popularny, ale to też przy tak zwanej okazji. Pozdrawiam.

Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

#15 1 like

Transcription

A więc ja lubię frytki z KFC, z McDonalda, a co do zapikanek, to one owszem są dobre, jak się je umie zrobić, gdyż w różnych barach są różne, a co do hot dogów, jakie lubię, to lubię hot dogi z sosami mieszanymi, wszelkimi mieszanymi, byleby nie ketchup, gdyż mam dość tradycyjnych hot dogów z ketchupem, po prostu mi się przejadły i amen.

Transcription

a ja jeżeli chodzi o hot dogi to bardziej wolę hot doga z sosem czosnkowym mieszanych sosów nie próbowałem jeszcze bo jakoś po prostu okazji nie było co do zapiekanek to jest jakaś taka firma jedna dobra, która bardzo dobre zapiekanki robi ale zapomniałem nazwy chociaż kiedyś jak z innej firmy kupowałem jeszcze zapiekanki to pamiętam, że raz się bardzo przyjechałem ponieważ okazało się, że ta zapiekanka była niedobra po prostu albo źle zrobiona, albo coś było nie tak bo w każdym razie miałem wrażenie jakbym plastik jadł

#17 1 like

Transcription

Ostatnim moim odkryciem jest tortilla z sosem serowym. Oczywiście nadzienie wołowina i warzywa, mnóstwo warzyw, a sos serowy. Rewelacja. Hej!

Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

#18 1 like

Transcription

Co do zapykanek, to tak jak właśnie mówiłam, że musi być dobrze zrobiona, a co do sera, to ja wam powiem taką jedną anegdotkę, którą zauważyłam, że ser z McDonalda według mnie jest taki dziwny, po prostu smakuje, po prostu jakby, nie wiem jak to opisać, ale po prostu jest niedobry. W ogóle ja też nie za bardzo przepadam w szczególności za żółtym serem, ale ser z McDonalda jest szczególnym przypadkiem.

Transcription

Cześć Wam. Lej fast foody? Tak, jak najbardziej. Aczkolwiek to wygląda w ten sposób. Jeżeli już idzie do McDonalda, to na pewno nie zjem tam żadnego hamburgera ani niczego takiego. Jeżeli już w McDonald's, to jakaś sałatka taka z ogrodu albo jak to tam się nazywa. W każdym bądź razie taka różna, mieszana. Pewnie z jakimś tam sosem, ale często nawet bez niego. Więc McDonald's to u mnie mniej więcej tyle. Natomiast bardzo lubię kebab taki z wiadomo, z kawałkami z kurczaka, w ogóle z warzywami i coś takiego w tym rodzaju. I strasznie lubię zapiekankę, ale też nie byle jaką. Najbardziej to lubię z tuńczyka. Tam jest tylko tuńczyk, jakiś majonez, jest pomidor. I troszkę serka jakiegoś, takiego ciągnącego, jak to jest gorące. I to jest po prostu fajne i to lubię. Kebab to jest takie duże, że to naprawdę muszę mieć taki dzień, żeby po prostu mieć ochotę na to, żeby coś takiego dużego zjeść. I po prostu to są takie chyba rzeczy, które ja najbardziej lubię w fast foodach. Jeżeli chodzi o frytki, to lubię, owszem, czasem. Przeraża mnie to, że na przykład będąc w Holandii kupiłam sobie, uwaga, dziecięcą porcję frytków. To był taki, to miało być niby dla dzieci, ale to tak moim zdaniem było dla dużych dzieci, bo ja miałam problem to zjeść. I co jeszcze? Parówkę w bułce jak najbardziej może być. Natomiast ja przede wszystkim staram się zawsze jak gdzieś wychodzę zjeść coś. Ja przede wszystkim staram się zawsze jak gdzieś wychodzę zjeść coś. Ja przede wszystkim staram się zawsze jak gdzieś wychodzę zjeść coś. Ja przede wszystkim staram się zawsze jak gdzieś wychodzę zjeść coś. Bo wiadomo, że jak nie zjem coś w domu, to potem wskakuję na takie szybkie dania fast foodowe. No i... Ale tak jak mówię, jeżeli gdzieś jestem na wycieczce, to zawsze się tam znajdzie jakaś fajna sałatka z jakimś fajnym kurczakiem. I dla mnie to jest absolutnie mega wystarczające. Także jeżeli chodzi o fast food. jeżeli chodzi o fast food'i, to... Znaczy nie wiem, co się dokładnie zalicza do fast food'ów, ale ja na przykład... Bo może to się nie zaliczać, ale ja pozwolę sobie to wspomnieć. Jak byłam w Winerdzielandii w tym roku, to jadłam tam taką zupkę, którą dostałam w takim czymś, co miało pół litra, albo trochę mniej, jak pół litra. W każdym bądź razie było to zamknięte. Dostałam do tego normalnie łyżkę i to była fajna, serowa zupa. Normalna, fajna, ciepła, ale taka wydawana z okienka gdzieś, więc też pewnie jakiś rodzaj fast food'u, ale bardzo fajna była. Gęsta, ciepła, co więcej może zupa potrzebować. I co więcej może potrzebować człowiek do szczęścia, który gubi zupę. Także jeżeli to się nie nadaje do tematu, to sorry, ale jeżeli się nadaje, to fajnie. Także tak wyglądały mnie te noce fast food'a.

#20 1 like

Transcription

Dzień dobry Państwu, po ostatnich moich wizytach w McDonaldzie doświadczyłam pewnej, zrobiłem pewną próbę i dowiedziałam się dzięki swojemu smakowi, że fishmuck jest lepszy od hamburgera i ja Wam serdecznie polecam fishmucka bardziej niż hamburgera, dlatego, że mięso w nim po prostu jest lepsze, dlatego, że jest chrupiące i nie jest takie bezsmakowe jak tam. Tak naprawdę niczym się on nie różni od podstawowego burgera poza mięsem, oprócz tego, że keczup jest lekko kwaśniejszy. No i to tyle będzie jeśli chodzi o to jedzenie szybkie, czyli fast foody.