forza motosport już jest
Wróć do Nowości#41 zegarmistrz
Mam dla was wiadomość, dla tych co mają słabsze komputerki tak jak ja, a mają dobry internet, to zapraszam do kupienia subskrypcji xboxpas, powinno śmigać, ja już zaczynam się tą pozycją delektować.
#42 zywek
Ciężko jest na klawiaturze, pad lepszy, bo pewnie od razu prostuje koła po wyśrodkowaniu drążka.
no i możesz skręcać płynnieji stopniowo, jeśli potrzebujesz, tak zakładam.
A da się wyłączyć albo skrócić ten komunikat o celach? W sensie "Przejedź jedno okrążenie w ileś tam ileś tam i mniej, by osiągnąć coś tam. W trakcie tego komunikatu informuje mnie o zakręcie jak ostry i w którym kierunku i oczywiście przez to, że tłucze narrator tego omunikatu nie ma.
#43 matius
Mi jakoś gra pada niew widzi. The last of Us wykrywa pada i odrazu mogę go urzywać. Nie wiem jak to zrobić, aby gra widziała tego pada. Jakiś macie pomysł?
#44 zywek
Pewnie musi być zgodny z xbox.. Sprawdź w ustawieniach tej appki czy ni masz czegoś o kontrolerach czy coś.
#45 mojsior
jaki to pad, jeśli wspiera standard xbox to powinno działać, jeśli to jakiś stary np na dx imput to może być problem
#46 zywek
xbox to też dx input.
#47 mojsior
raczej to Ximput z tego co mi wiadomo
#48 zywek
O, możesz mieć racje, bo to chyba nawet udawało multiplatform jakiś.
#49 matius
Mam pada od Sony, czyli od Ps5.
#50 zywek
O, to jak nie działa, to do dupy, chciałem go kupić za kilka groszy.
#51 zywek
Mam dla Ciebie @matius jakieś dzikie rozwiązanie, które ponoć działa, tylko trzeba emulator xboxowego pada zainstalować, którz przekonwertuje sygnały z tego z sony. Tu masz wpis na ten temat
https://steamcommunity.com/app/2440510/discussions/0/3881597531967576054/
Może jest jakieś ładniejsze, ale to takie w minutę szukania w googlach.
#52 matius
On działa, tylko kilka gier go nie widzi. I to nie wynika od samego pada, ale z tego, że jest od sony. xd A ja wole takie ustawienia tych wszystkich klawiszy niż w padach od XBox'a. The Last Of Us pięknie go widzi i wszystko śmiga. Włącznie z haptyką, którą ten pad posiada. Jest to świetne.
#53 pates
Emulacja pada od xboxa działa, kolega używa i sobie chwali, to teżdziała z chinolami za grosze, nnie wszystkimi ale z moim jakoś działało.
#54 zywek
No to Ci mówię, ds4windows musisz zainstalować i zostawiać uruchomione jak chcesz grać. Tam dwie opcje trzeba ponoć zaznaczyć, tutaj piszą
https://www.ppe.pl/poradniki/211786/forza-horizon-5-pad-dualsense-lub-dualshock-4-jak-podlaczyc-i-grac.html
że wystarczy go tylko pobrać. Poradnik pod forzę 5, ale się raczej niczym nic nie powinno różnić.
#55 zywek
jest jeszcze jakiś dsx czy coś takiego, który Ci uaktywnia adaptacyjne triggery i ponoć działa, natomiast wiadomo, że używasz na własne ryzyko, bo ponoć może uszkodzić pada czy coś. Ponoć któraś z nowszych wersji też używała haptyki zgodnie z tym, jak jedziesz itd. Tylko w hudzie ponoć musisz włączyć do tej ostatniej dsx coś tam, wysyłanie danych udp na localhost i port 5300
#56 zywek
A ktoś mi podpowie albo spróbuje, czy da się to powiadomienie o celach jakoś wyłączyć czy coś? Albo zmusić narratora żeby gadał jednocześnie z informacjami o zakrętach?
#57 matius
Ludzie mówią i piszą, że ten program jest dobry i nic im nie zrobił. Ten ds4. Więc go uruchomię i zobaczymy.
#58 zywek
No ds4 nic, bo on tylko chyba identyfikację kontrolera zmienia, nie wiem, jak z klawiszami, bo ponoć mapowanie też się może różnić z racji różnic w kontrolerach m$ i sony.
#59 patras
dual sense x to jest pod pady ps5
#60 matius
Zainstalowałem ten program oraz wymagane sterowniki i działa.
-- (zywek):
No ds4 nic, bo on tylko chyba identyfikację kontrolera zmienia, nie wiem, jak z klawiszami, bo ponoć mapowanie też się może różnić z racji różnic w kontrolerach m$ i sony.
--