EltenLink

forza motosport już jest

Wróć do Nowości

#41 zegarmistrz

Mam dla was wiadomość, dla tych co mają słabsze komputerki tak jak ja, a mają dobry internet, to zapraszam do kupienia subskrypcji xboxpas, powinno śmigać, ja już zaczynam się tą pozycją delektować.

2023-10-25 12:44

#42 zywek

Ciężko jest na klawiaturze, pad lepszy, bo pewnie od razu prostuje koła po wyśrodkowaniu drążka.
no i możesz skręcać płynnieji stopniowo, jeśli potrzebujesz, tak zakładam.
A da się wyłączyć albo skrócić ten komunikat o celach? W sensie "Przejedź jedno okrążenie w ileś tam ileś tam i mniej, by osiągnąć coś tam. W trakcie tego komunikatu informuje mnie o zakręcie jak ostry i w którym kierunku i oczywiście przez to, że tłucze narrator tego omunikatu nie ma.

2023-10-25 13:56

#43 matius

Mi jakoś gra pada niew widzi. The last of Us wykrywa pada i odrazu mogę go urzywać. Nie wiem jak to zrobić, aby gra widziała tego pada. Jakiś macie pomysł?

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2023-10-25 16:44

#44 zywek

Pewnie musi być zgodny z xbox.. Sprawdź w ustawieniach tej appki czy ni masz czegoś o kontrolerach czy coś.

2023-10-25 17:10

#45 mojsior

jaki to pad, jeśli wspiera standard xbox to powinno działać, jeśli to jakiś stary np na dx imput to może być problem

2023-10-25 17:12

#46 zywek

xbox to też dx input.

2023-10-25 17:15

#47 mojsior

raczej to Ximput z tego co mi wiadomo

2023-10-25 17:16

#48 zywek

O, możesz mieć racje, bo to chyba nawet udawało multiplatform jakiś.

2023-10-25 17:19

#49 matius

Mam pada od Sony, czyli od Ps5.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2023-10-25 21:12

#50 zywek

O, to jak nie działa, to do dupy, chciałem go kupić za kilka groszy.

2023-10-25 22:19

#51 zywek

Mam dla Ciebie @matius jakieś dzikie rozwiązanie, które ponoć działa, tylko trzeba emulator xboxowego pada zainstalować, którz przekonwertuje sygnały z tego z sony. Tu masz wpis na ten temat
https://steamcommunity.com/app/2440510/discussions/0/3881597531967576054/
Może jest jakieś ładniejsze, ale to takie w minutę szukania w googlach.

Edytowano 2023-10-25 22:21

#52 matius

On działa, tylko kilka gier go nie widzi. I to nie wynika od samego pada, ale z tego, że jest od sony. xd A ja wole takie ustawienia tych wszystkich klawiszy niż w padach od XBox'a. The Last Of Us pięknie go widzi i wszystko śmiga. Włącznie z haptyką, którą ten pad posiada. Jest to świetne.

2023-10-25 22:24

#53 pates

Emulacja pada od xboxa działa, kolega używa i sobie chwali, to teżdziała z chinolami za grosze, nnie wszystkimi ale z moim jakoś działało.

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2023-10-25 22:29

#54 zywek

No to Ci mówię, ds4windows musisz zainstalować i zostawiać uruchomione jak chcesz grać. Tam dwie opcje trzeba ponoć zaznaczyć, tutaj piszą
https://www.ppe.pl/poradniki/211786/forza-horizon-5-pad-dualsense-lub-dualshock-4-jak-podlaczyc-i-grac.html
że wystarczy go tylko pobrać. Poradnik pod forzę 5, ale się raczej niczym nic nie powinno różnić.

2023-10-25 22:29

#55 zywek

jest jeszcze jakiś dsx czy coś takiego, który Ci uaktywnia adaptacyjne triggery i ponoć działa, natomiast wiadomo, że używasz na własne ryzyko, bo ponoć może uszkodzić pada czy coś. Ponoć któraś z nowszych wersji też używała haptyki zgodnie z tym, jak jedziesz itd. Tylko w hudzie ponoć musisz włączyć do tej ostatniej dsx coś tam, wysyłanie danych udp na localhost i port 5300

2023-10-25 22:31

#56 zywek

A ktoś mi podpowie albo spróbuje, czy da się to powiadomienie o celach jakoś wyłączyć czy coś? Albo zmusić narratora żeby gadał jednocześnie z informacjami o zakrętach?

2023-10-25 22:34

#57 matius

Ludzie mówią i piszą, że ten program jest dobry i nic im nie zrobił. Ten ds4. Więc go uruchomię i zobaczymy.

2023-10-25 22:36

#58 zywek

No ds4 nic, bo on tylko chyba identyfikację kontrolera zmienia, nie wiem, jak z klawiszami, bo ponoć mapowanie też się może różnić z racji różnic w kontrolerach m$ i sony.

Edytowano 2023-10-25 22:37

#59 patras

dual sense x to jest pod pady ps5

2023-10-26 11:46

#60 matius

Zainstalowałem ten program oraz wymagane sterowniki i działa.

-- (zywek):
No ds4 nic, bo on tylko chyba identyfikację kontrolera zmienia, nie wiem, jak z klawiszami, bo ponoć mapowanie też się może różnić z racji różnic w kontrolerach m$ i sony.

--

2023-10-26 13:03