forza motosport już jest
Wróć do Nowości#201 zywek
Da sie to zrobić, tylko to jest jednak trudne, żeby kontrolować, gdzie wychodzisz z poślizgu.
#202 Adasadula
Rozwazam kupienie klucza do steama, oczywiście forzowego. Pojawia się jednak pytanie czy marny Ryzen 5 5500U i nie całe niby 3GB zintegrowanej grafiki wystarczą na najnizsze graficzne ustawienia? Czytałem zalecaną konfigrację, ale zapewne jest to minimum do jak kolwiek przyzwoitego obrazu, nie uruchomienia gry bez zcinek mówiąc o dźwięku. W tej chwili koszt takiego klucza to może 70 cebulionów więc ne jest jakoś bardzo drogo, a gra jest całkiem ciekawa.
#203 zywek
Nie wystarczą, znaczy teoretycznie się może nawet i odpali, ale będziesz miał lagi.
#204 Adasadula
mówisz :(? Jak by xbox gamepass ten ultimate był tańszy może i bym w murze pogral ale w ciul drogie to. To czas zrobić upgrade kompeła xd
#205 zywek
już tam w ciula drogie, 60 złociszy dla spróbowanka można wydać. Zresztą i tak pada jak dla mnie potrzeba, klawą się trudno gra.
#206 Adasadula
Jakie 60, ze 100 na tą chwilę chyba.
-- (zywek):
już tam w ciula drogie, 60 złociszy dla spróbowanka można wydać. Zresztą i tak pada jak dla mnie potrzeba, klawą się trudno gra.
--
#207 krzywy
Pamiętaj o inputlagu, o którym ci opowiadałem. Nie zawsze to zależy od twojego internetu
#208 Adasadula
Wim
#209 mojsior
ja mam rtx 30 50 które ma jakieś ledwe 4 albo 5 gb pamięci video ramu i tweraz przy średnich parametrach graficznych potrafi utrzymać płynne 60 fps choć i tak ja gram na niskich parametrach żeby mi się nie grzało.
Więc w twoim przypadku bym próbował wszystko co się da w ustawieniach grafiki dać na niską jakość a limit klatek z auto spróbował dać na 60 fps i zrobił test wydajności, jeśli się będzie ciąć to zejdź do 30 fps, ewewentualnie rozdzielczość obniż ile się da i wtedy powinno to działać dobrze.
#210 Adasadula
ale wiesz, to jednak jest nie integra tylko juz RTX, słaby bo słaby ale jednak
#211 zywek
Na integrze nawet obrazu ni będzie, więc nawet 30 kl/s nie będzie
#212 zywek
czarny ekran jest w grze, i jest tak z 250 do 500ms input lagu
#213 matius
Przypis moderacji. Wpisy o zaproszenie na ściganie sie z tego wątku będą usunięte, bo są przestarzałe oraz wprowadzają nieporządek w wontek.
Wpisy o zaproszenia prosze umieszczać w nowym wontku: Forza motorsport - umawiamy się, Autor: krzywy. Ten wontek znajduje się w forum: Gry (Dyskusje pozostałe).
#214 mojsior
ejo.
Mam taką poradę, która jakby rozwiązuje problemy moje przynajmniej ze skręcaniem i ze wchodzeniem w zakręty.
Jest w opcjach dostępności taka opcja co jest przetłumaczone przesunięcie w czasie przewodnika kierowania.
Warto się pobawić tym, ja zmniejszyłem tą wartość na 30 i teraz mam wrażenie, że lepiej mi to idzie, a nawet mam możliwość wcześnie się do zakrętu przygotować i mogę ustalić dokładniej, kiedy mogę skręcić żeby biorąc zakręt nie wjechać w tą linie brzegu trasy.
Nawet nie sądziłem że ta opcja mo,że pomóc.
#215 tajan1991
No ja też się wyposażyłem, no coś superowego, uwielbiam jeździć po bandach demolować tor, a no i te dźwięki samochodów, to piszczenie i strzelanie, normalnie mam banana cały czas.
#216 Adasadula
ja także mam, kupiłem za okazyjne 100ZŁ xd, i to jeszcze premium. Czeka na leprzego kompa
#217 kacper10
czy to nie działa tak, że przy zwiększaniu wartości mamy więcej czasu na przygotowanie się do zakrętu?
-- (mojsior):
ejo.
Mam taką poradę, która jakby rozwiązuje problemy moje przynajmniej ze skręcaniem i ze wchodzeniem w zakręty.
Jest w opcjach dostępności taka opcja co jest przetłumaczone przesunięcie w czasie przewodnika kierowania.
Warto się pobawić tym, ja zmniejszyłem tą wartość na 30 i teraz mam wrażenie, że lepiej mi to idzie, a nawet mam możliwość wcześnie się do zakrętu przygotować i mogę ustalić dokładniej, kiedy mogę skręcić żeby biorąc zakręt nie wjechać w tą linie brzegu trasy.
Nawet nie sądziłem że ta opcja mo,że pomóc.
--