Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.

Stacje pod szyldem Radio Eska, wątek zarchiwizowany

Założony przez lukasz1993258 2726 wpisów ostatni wpis 1 rok temu Zamknięty Strona 1 z 137

Transkrypcja

Witam Was w kolejnym wątku. W tym wątku chcę poruszyć stację radiową odnośnie radia SK. Co myślicie o tej stacji radiowej? Ja uważam, że to jest bardzo fajna stacja radiowa. Od paru ładnych lat mam z nią bardzo dobre wspomnienia. Natomiast chciałbym tutaj poruszyć moją historię, jeśli chodzi o radio SK. Więc zacznijmy od tego, że jeśli chodzi o moją historię odnośnie z radiem SK, to zaczęła się ona od połowy 2002 roku. Dlaczego? Ponieważ zacznijmy od tego, że kiedyś, jak byłem mniejszym, że tak powiem, człowiekiem, lubiłem słuchać radia Rezonans. Radio R, które istniało w województwie śląskim w Sosnowcu na częstotliwości 99,1. No i to radio R nadawało muzykę różną. Nie była to muzyka klubowa, czy taka młodzieżowa, tylko różna muzyka. No i... Cóż, ja tego radia słuchałem od małego. Nie jestem w stanie powiedzieć, od kiedy tego radia słuchałem. Ale pamiętam, że od dosyć sporego czasu. Niektóre dżingle jakoś tam kojarzę. Czy prowadzących tam jakoś kojarzę. Aczkolwiek średnio. Ale w 2002 roku radio Rezonans przekształciło się w nazwę radio SK Rezonans. I pamiętam właśnie wtedy, że na początku trochę mnie to dziwiło, aczkolwiek jeszcze nie wiedziałem, o co dokładnie chodzi. Radio SK Rezonans nadawało muzykę już dosyć taką młodzieżową. No ale okej. Rok później, radio SK Rezonans nadawało pod nazwą już radio SK Śląsk. Więc skojarzyłem pewne fakty. I wiedziałem o tym dobrze, że radio Rezonans przekształciło się w radio SK Śląsk. Dlatego stąd wzięła się moja historia z SK. Ponieważ odkąd radio SK, że tak powiem pojawiło się u mnie na Śląsku, zacząłem słychać eski. Potem pamiętam, że radio SK Summer of a Troy się pojawiło, radio SK Clubland's Night i tak dalej i tak dalej. Aż do dzisiaj. Czekam na opinie.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

Informuję tych, którzy robią Radio Eska, że w sobotę, 29 lipca, ze słuchaczami Radia Eska pożegnał się Płotek. Odszedł po kilku dobrych latach działania, to znaczy pracowania w tej stacji. Pozdrawiam.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

Po pierwsze to nie pracowania w tej stacji, tylko pracy w tej stacji, po drugie tak, dokładnie po 15 latach, gdyż Płotek zaczął porannym espresso w SC Kalisz, Ostrów. Dokładnie tam. Co się mogę powiedzieć o radyjku z Jubilerskiej? Pamiętam czasy, gdy robiłem to radio, w sumie zaczęło się w roku chyba 2000, kiedy to pierwszy raz usłyszałem w wiadomościach w radio Elbląg, tak, dobrze słyszycie, że mówili radio SK. Czemu tak? A no dlatego, że radio Elbląg brało informacje z grupy Supermedia, do której kiedyś SK należała, choćby poznańskie radio S słynęło bardzo fajne radio w latach 90-tych. Oooo. I tak potem jakoś pod koniec roku 2000 złapałem SK Trójmiasto, wtedy jeszcze na początku mi tak to zbytnio nie podeszło i tak miałem długą przerwę do 2002 roku, kiedy ponownie te SK złapałem i tak o, ja to skądś pamiętam. I sobie tak od tej pory właśnie zacząłem słuchać SK Trójmiasto, potem Hit FM, ci którzy znają historię. Tak. SK Trójmiasto i SK Nord, tak sporo tu wiedzą o co chodzi, ci którzy nie to polecam poczytać, bo opowiadał tutaj o tym nie będę, bo to za długi wbic by był. Zresztą zawsze najlepiej przeczytać. I tak do teraz w sumie. Kiedyś bardzo dużo wpadek fajnych to radio miało, teraz już niestety tak się, o taką wpadkę ciężko oczywiście pamiętam. Hip Hop Noc, SK Club Dance Night, Conclave Impress K i wiele, wiele innych fajnych radio. Fajnych audycji. Acz no niestety teraz to już zmieniła mi się muzyka, którą słucham, więc już tak SK nie słucham, ale jeszcze włączę. Bo jestem ciekaw na przykład co teraz od poniedziałku się wydarzy, czy wrócą do hitów na czasie, 10 hitów jeden po drugim, czy jakiś nowy liner będzie, zacznie obowiązywać. Pożyjemy, zobaczymy.

Transkrypcja

Tak, historię Hit FM nie pamiętam. Też jak byłem kilka razy w trybie się w tamtych latach to Hit FM słuchałem. A co do Eski, no też w sumie jestem ciekawy co ma się w poniedziałek wydarzyć. Ma zagrać Eska w Braniewie na 100 i 7, zobaczymy. No i jeszcze lektor się zmienił i to dwukrotnie. Inny lektor był w 2015 roku, a teraz od wakacji jest jeszcze inny lektor, który zapowiada tam programy. Lektorka się nie zmieniła, bo ta lektorka, która teraz zapowiada jest od 2015 roku.

Transkrypcja

Ten lektor to już w sumie tak w 2016 gdzieś w autopromocjach się już przewijał, natomiast czy SK w Broniewie aby na pewno ma zagrać we wrześniu? Chyba jeszcze nie. Chyba jeszcze za wcześnie. Chociaż w sumie nie wiem, ale na satelicie chyba jeszcze nie ma SK z Broniewa.

Transkrypcja

Koncesję otrzymali w marcu.

Transkrypcja

Koncesja to nie wszystko. Od otrzymania koncesji do rozpoczęcia nadawania jeszcze jest dużo, dużo do zrobienia. Ale zobaczymy, zobaczymy. W każdym razie, jak na razie nic o SC Broniewo jeszcze nigdzie na rynnym portalu czytów wirtualnych Media czy innych Media 2 jeszcze nie piszę.

Transkrypcja

No właśnie wiem, że jeszcze nie piszą właśnie odnośnie tej rejestracji, ale wiem, że tak samo było właśnie z Eską Ostrzeszów, też już nie pamiętam dokładnie, czy nawet nie rok wcześniej dostali już koncesję na nadawanie w Ostrzeszowie, a jednak dopiero zaczęli nadawać od 27 czerwca 2016 roku, więc to też trochę długo, długo i długo jeszcze. No zobaczymy, kiedy Eska w praniebie wystartuje. No zobaczymy.

Transkrypcja

Myślę, że jak się będę wiedział, to oczywiście powiem, zapewne na satelicie wszystko będzie szybciej.

Transkrypcja

Dzień dobry. Dzień dobry.

Transkrypcja

A no, zmienił się tor po raz kolejny, ale szczerze mówiąc on mi nie pasuje do tego radia, jakiś taki niedynamiczny jest w ogóle. Oprawę też troszeczkę odświeżyli, ale dupie to to niestety nie urywa.

Transkrypcja

no ten lektor też taki jakiś taki dziwny jest nie wiem jakby on jakby do tego radia w ogóle jak dla mnie nie pasuje wcale ja nie wiem skąd on jest skąd go wytrzasnęli no ale mniejsza o to natomiast tak no są zmiany w ramówce mniej więcej wiem jak ona się przedstawia więc tak no ten poranny program runner taki jest do dziesiątej teraz i też zauważyłem że Kamila Ryczak teraz rano z nimi prowadzi z Jankesem właśnie ten program potem no nie ma już dziesiątki hitów jeden po drugim tylko są normalne hity na czasie od dziesiątej do sześćdziesiątej do szesnasty bo potem jest ta normalna wrzutka na luz tylko że już Kamila Ryczak w tej wrzutce na luz nie ma jest normalnie z Pawełcem i Albertem no i od dziewiętnasty do dwudziestej trzecie czyli tak jak kiedyś było jest imprezka i też warto wspomnieć że SK samy pół przepraszam bo to już nie wakacje SK City jest teraz emitowana piętnaście minut przed każdą godziną a od dziewiętna od dziewiętnastej do dwudziestej drugie do dwudziestej pierwszej bo dwudziestej pierwszej po raz ostatni jest emitowana podplota nie wiem jeszcze natomiast co z SK Live Remix będzie bo to mnie trochę też ciekawi co zrobią z tym skoro już Płotek podszedł natomiast co do soboty to w sobotę będzie emitowana podwójna gorąca dwudziesta to w sobotę będzie emitowana podwójna gorąca dwudziesta czyli czterdzieści hitów i to ma chyba prowadzić Michał Celeda na dzień dzisiejszy tylko tyle wiem także pozdrawiam

Transkrypcja

Przepraszam, nie Hot Plota, tylko SK Music News.

Transkrypcja

No cóż, niczy mnie Łukaszu nie zaskoczyłeś, bo ja całą ramówkę doskonale znam, po co sobotnią Galantron 20, według mnie nic nowego w niej nie ma, a pasmachity na czasie się jak najbardziej spodziewałem. Pozdrawiam.

Transkrypcja

A tak sobie właśnie pomyślałem, że w sumie ten linier mogliby zmienić z jednej strony, bo on już jest taki trochę parę lat ma, na przykład RMF Max co jakiś czas chyba zmienia liniery, kiedyś było hit za hitem, teraz jest hity na maksa, tak nagle chcę mówić.

Transkrypcja

Radia SK się spieprzyła, podobno nie ma być już gorącej dwudziestki, podobno nie ma być gorącej setki, a nie SK Live MX, tak więc wyrzucają najlepsze audycje moim zdaniem.

Transkrypcja

Nie wiem skąd informacja, że nie ma być gorącej dwudziestki, bo gorąca dwudziestka razy dwa wróciła wczoraj, Escalary Freemix istotnie nie ma, bynajmniej nie w takiej formule w jakiej to było kiedyś, a gorąca setka będzie 31 grudnia, zapewne Sylwestra, nie?

Transkrypcja

SKRF Remix nie ma w takiej formie, bo odszedł płotem, więc generalnie jest teraz ciężko z tym.

Transkrypcja

Dwie wiadomości mam. Po pierwsze została usunięta audycja SK Live Remix, definitywnie z SK, czyli że już jej w ogóle nie ma. Druga wiadomość jest niestety taka, że nie wiadomo kiedy, ale chyba w najbliższej przyszłości. Nie posłuchamy sobie łatwo radia SK przez Winapa czy przez Windows Media Player'a, niestety już. Ponieważ wszystkie streamingy SK będą przeniesione na SK Go i tylko tam będzie można ich słuchać. Co za tym idzie, tylko przez stronę internetową będzie można SK słuchać. Nie będzie bezpośredniego linka na streaming danej SK. Tak już się stało w przypadku radiowazów. Wskutkiem czego tylko przez stronę internetową można słuchać radiowawa, a bezpośredniego streamingu, który umożliwiałby odtwarzanie przez Winapa, przez Windows Media Player czy przez Klango niestety już nie ma. I niestety niedługo tak się stanie z SK. Że na przykład przygotował przez Klango już SK nie posłuchamy. Także pozdrawiam.

Transkrypcja

Dobrze, więc ja odniosę się do tej drugiej wiadomości. Otóż można stacji radiowej grupy Time ZPR słuchać, tylko potrzebny jest token, czyli login i hasło. Czasami tak na niektórych streamach jest na przykład angielskie Free Radio, ATEEZ. Oni chcą tokenu i teraz stacje grupy radiowej Time również takiego tokenu będą potrzebować. Gdybyś chciał, Łukaszu, posłuchać Eski, Wawy czy czegokolwiek w Nampie, służę pomocą. No, wiem jak to wyciągnąć. Tylko codziennie to się niestety będzie zmieniać, ale no to sobie poradzimy jakoś.