Widzisz, właśnie nie :D. BopIt od masona jest o ogony milionów łatfiejszy. Ja niewiem co MC niedziała. Wszystkie wisualki niby ma ITD. Teoretycznie wszystkie biblioteki co ja, tylko u mnie to działa
-- (nsoft15):
a nie lepiej sobie po prostu pobrać bop it emulator od masona? Mojsio, nie zgadzam się. Defender potrafi skutecznie chronić przed wirusami, a większość antywirusów będzie blokować gry w bgt oraz pure basic ze względu na wzorce. Nie jest ze mnie żaden ekspert więc w szczegóły nie wchodzę, ale po prostu antywirusy działają w taki sposób, że jak coś zachowuje się według jednego z wzorców z bazy wirusów to jest flagowany czy jak to tam się odmienia. Tak więc nie ma co bóldupić na defendera, bo większość antywirów zachowa się dokładnie tak samo. A i wymień mi chociaż jednego antywirusa który wytłumaczy ci dokładnie że gra używa bibliotek z epoki kamienia łupanego które łatwo zainfekować, i to że serwery bgt są tak łatwe do złamania że jak robisz tak jak większość i dodajesz cały folder z grami do wykluczeń to updater może pobrać payload ze złośliwym kodem. Bgt nawet protokołu https nie obsługuje co czyni go jeszcze bardziej podatnym, dodatkowo brak certyfikatu, tego akurat nie popieram że trzeba płacić i jak masz certyfikat to nie flaguje.
Z visual basic jest pewnie podobnie.
--