Programowanie - dyskusje pozostałe

emulator androida i screen reader

Started by JM 6 posts last post 2 years ago

Cześć, chciałem sobie zrobić emulator androida to testowania aplikacji, które może mi się uda stworzyć w przyszłości. Użyłem do tego funkcjonalności menegera wirtualnych urządzeń z Android Studio, no i stworzyć urządzenie się udało, tylko czy ktoś ma pomysł jak to udźwiękowić po ślepemu? Ogulnie przyjąłbym pewnie, że to niemożliwe, ale poniżej wklejam link do filmiku na YT, gdzie gość sądzi, że funkcją OCR NVDA udało mu się opsłużyć emulator, mi ta sztuka nie wyszła. A jakie są wasze doświadczenia?
oto wspomniany filmik: https://www.youtube.com/watch?v=rSH4STRlM5k

Wolę podpiąć normalnego andro pod usb. Nigdy nawet nie próbowałem udźwiękawiać emulatora i myślę, że nie ma t osensu.

ale ja muszę chociażby pod egzaminy w szkole średniej. Wymyśliłem że zainstaluję pakiet ułatwień dostępu przez ADB, ale po wpisaniu "adb install-multiple base.apk split_config.armeabi_v7a.apk" //te pliki to z archiwum apkm pakietu accessibility suite adb mieli przez wieczność i zuuuuupełnie nie wiem czemu

Nie ma usług google, raczej nie pójdzie.

I to może być emulator x86 albo coś

aktualnie rozwiązałem problem za pomocą WSA i prostej wtyczki do Visual Studio, dzięki której jednym kliknięciem podłączam tenże emulator przez ADB. Na tą chwilę wystarcza... to takie info gdyby ktoś jeszcze miał podobne życiowe problemy co ja