TCA media downloader
Wróć do Oprogramowanie#41 Numernabis
Tak odnoścnie kodu itp, nie każdy ma pojęcie o kodzie, co w nim może być nieprawidłowego, co kodem właściwym, a co zaimplementowaną do kodu infekcją, a dla przykładu instalator Eltena, Norton traktuje go jako zagożenie i usuwa, czyli co? Nie należy instalować? Wyłączyć ochronę? To złe, Dodać folder do którego pobieramy instalatora do wykluczeń? To też złe W takim razie jak zainstalować Eltena?
-- (daszekmdn):
Czy tylko w naszym środowisku jest trend dodawania wszystkiego do wykluczeń?
Później całe dyski tak pododawane, bo wieemy co instalujemy, a na końcu ransomware, adware i malware się szerzy pięknie rozdupcając nasze konfiguracje.
Dodawaniae czegokolwiek do wykluczeń nie jest rozwiązaniem jeśli nie widzieliśmy kodu takiej aplikacji.
--
#42 zywek
Ja mam cały dysk wykluczony drugi z danymi od lat i nic mi nie wlazło, a tabletkowałem masę rzeczy i nic się nie dzieje.
#43 Numernabis
To akurat nie jest reguła, można mieć wyłączone wykluczenia i wystarczy pech, ta jedna niewłaściwa witaminka i po ptokach.
#44 biedrona333
jakie to fajne
#45 biedrona333
mam pytanie gdzie jest wyświetlanie ile procęt się pobiera dany plik? i gdzie zapisuje jak skończy pobieranie?
#46 Numernabis
W pierwszej zakładce URL jest ścieżka gdzie zapisuje, a w zakładce Pobieranie można sprawdzić co pobiera i ile procen tpobrało
#47 biedrona333
dzięki
#48 Numernabis
W polu wyszukiwania nie mogę wpisać literki ś, czy też tak macie?
#49 Numernabis
Czy działa Wam TCA Media Downloader?
Parę dni temu śmigał aż miło, dzisiaj owszem, wyszukuje materiał, ale kiedy chcę odtworzyć to gada tylko Pauza F2 i program nie odpowiada, nic nie gra.
#50 djdenismusic
Wystarczy zaktualizować.
Swoją drogą polecam zahaczyć w opcjach aktualizacje beta.
#51 Numernabis
Tak, tylko jak, kiedy klikam aby sprawdził aktualizacje otrzymuję komunikat:
Błąd dialog Wystąpił następujący błąd:
błąd adresu URL
Dodatkowo przekazuję ślad, który może być wykorzystany przez programistę:
[SSL: CERTIFICATE_VERIFY_FAILED] certificate verify failed: certificate has expired (_ssl.c:1002)
#52 misiek
Miałem tak jakiś czas temu, ale u mnie aktualizacja pomogła.
#53 Numernabis
No tak, ale ja nie jestem w stanie zaktualizować programu bo wywala mi opisany wyżej błąd.
Nawet jak w ustawieniach zmieniałem na sprawdzanie aktualizacji pod kątem wersji Beta to program musi się uruchomić ponownie i sprawdza aktualizacje, ale u mne wóczas wywala błąd, że nie może sprawdzić wersji programu.
Tak się dzieje nawet kiedy pobiorę z tej hiszpańskiej strony orygianlny sofcik.
Wcześniej aktualizował się i od pewnej aktualizacji mam właśnie taki problem.
#54 Prof.Falkowicz
a ja z aktualizowałem do wersji nowszej i tak jak kolegom nie odtwarza mi pliku który chcę pobrać
#55 KaelaMensha2000
Czy da się wrzucić kilka linków i pobrać z tvp vod?
#56 Paulinux
To on umie pobierać z czegokolwiek więcej niż youtuba?
#57 Adasadula
Przecie to chyba zwykłe youtube.dll :O? Nie, z tego co mnie wiadomo nie jest to możliwe, a nawet jeśli by było nie działało by poprawnie xd.
#58 zywek
Jak to nie możliwe?
#59 Adasadula
Ale kilka linków :O? To znaczy za jednym razem
#60 KaelaMensha2000
Tak, wkleić kilka linków np. jeden pod drugim i pobierać, czy tak się da?