Tak przypadkiem tu zajrzałam i się bardzo zaczytałam, a że dzień dość ciężki mam, trochę śmiechu sobie dam. Wczoraj urodziny miałam i ładny prezent dostałam, teraz idę robić kawę, bo wieczorem czas na zabawę. Kawa zaś pomoże mi wyrwać wszystkie ze mnie sny, bo nie bardzo w nocy spałam, wieczorem niefajne ciśnienie miałam, więc te fakty połączyłam i o to, co ułożyłam: Skoro ciśnienie niefajne było, do głupich snów się przyczyniło. Obudziłam się zmęczona, noc mi dużo wrażeń dała, lecz energię mi zabrała. Słucham starych eurodanców, może zaraz pląsnę w tańcu. Tak ze sobą potańczę, w lusterko popatrzę, pewnie nic nie zobaczę, lecz o to wcale nie płaczę. Muszę zrobić porządki, choć niedużo już zostało, a po południu będzie się gotowało. Już sałatka jest zrobiona, stoi w lodówce schłodzona. Cytrynówkę też wypiję, za zdrowie moje i może jeszcze czyjeś.
Bardzo serdecznie dziękuję, właśnie ziemniaki gotuję. Pieczareczki się kroją, do śmietanki wpadają. Myślę, że moi goście dadzą mi dużo radości. Idę dalej z porządkami szaleć, bo goni mnie czas. W sklepach kolejki, lód na chodnikach, chyba nie zdążę, z tego wynika. Niby czas mam do osiemnastej, lecz jeszcze roboty cała masa. Więc kończę to pisanie, muszę rękawy zakasać i do pracy raz dwa, choć nie powiem, że najchętniej bym się położyła i oczka na trochę zmróżyła.
zamknij oczka milenko swe, ja twym obiadkiem zajmę się , tylko nie wiem czy jak wstaniesz , to czy coś z obiadku dostaniesz, bo tam , gdzie kucharek sześć tam nie ma co zjeść
U mnie deszczu teraz brak. No i bardzo dobrze tak, bo w niedzielę w naszej pracy obchodzimy coś ważnego - Święto Rodziny. Będzie duża impreza plenerowa, którą logistycznie niełatwo zorganizować. A byłaby wielka szkoda jakby skrewiła pogoda.
Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE
Propozycja Łysego całkiem interesująca. Może byłaby dla producentów inspirująca. Wszak mamy lody oscypkowe, buraczane, z chilli, słono-karmelowe... Ponoć rybne i fiołkowe w innych krajach są dostępne. Oscypkowe - owszem jadłam. I nie były wcale wstrętne. :)
Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE
Jak w Lublinie studiowałam, smakiem lodów cynamonowych się zachwycałam. Są dosyć niepowtarzalne. Słodko-korzenne. Oryginalne. A teraz lubię lody kokosowe, karmel solony i orzechowe.