EltenLink

program do odsłuchu radia na pc

Wróć do Oprogramowanie

#21 pates

no klikam dodaj i są niezaetykietowane pola

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2018-10-10 19:20

#22 daszekmdn

Weź se poszukaj na tyflopodcaście podcastu.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2018-10-10 21:46

#23 szarka

Witajcie. Odświerzam wątek. Czy w Radio sure da się wyszukiwać stacje według państw? Przesłuchałam tyflopodcast i nie znalazłam odpowiedzi.

2019-05-24 09:26

#24 gumeczka3

a ja mam pytanie jak w radio sure sprawdzić tytuł piosenki?

nie pomagam czusiom mięsnym, julitka i lalar to czusie mięsne.
2019-06-27 19:07

#25 wredny

nie w radiosure nie da się wyszukiwać stacji według państwa .
jeśli dana stacja podaje informacje o utworach i wykonawcach to to jest dostępne dla NVDA

Orkiestra gra jeszcze tańczą,i drzwi są otwarte dzień warty dnia a to życie zachodu jest warte.
2019-06-28 08:35

#26 gumeczka3

czyli nie zobaczę tytułó?

2019-06-28 08:42

#27 denis333

Wredny. Da się. Myszką nvda trzeba było doklikać się prawym przyciskiem na kolumnę country.
Co do tytułów, jeśli stacja takowy podaje, to widzimy go w tytule okna.

2019-06-28 10:03

#28 Paulinux

ale jeśli wpiszemy po prostu jakiś kraj po angielsku, to najczęściej dostajemy stacje z tego właśnie kraju, czyli dla Polski będzie to Poland

Happy hacking
2019-06-28 10:19

#29 denis333

Tak też mżna. Aczkolwiek ja jakoś do tego sposobu zzaufania nie mam.

2019-06-28 22:38

#30 luki373737

Witajcie, mam pytanie do osób używających programu Radio Sure. Jak się pozbyć podczas odtwarzania na przykład stacji Weszło FM paska dźwiękowego z NVDA, jest to takzwany pasek postępu. Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.

2019-07-16 03:41

#31 gumeczka3

nieda się musisz zaznaczyć żeby nvda nie sygnalizowało dźwiękiem paska postępu

2019-07-16 07:49

#32 luki373737

Cholera, nie dobrze. Dzięki za odpowiedź. Szkoda, że NVDA nie posiada funkcji, aby ustawiać sobie tą informacje o pasku postępu konkretnie pod daną aplikacje. Było by to idealne rozwiązanie.
--Cytat (gumeczka3):
nieda się musisz zaznaczyć żeby nvda nie sygnalizowało dźwiękiem paska postępu

--Koniec cytatu

2019-07-16 13:06

#33 gumeczka3

no niestety

2019-07-16 18:43

#34 stefan

Możesz stworzyć profil dla programu RadioSure ustawić autowyzwalanie i wyłączyć wtedy informowanie o pasku postępu.
Wtedy w tym programie podczas korzystania będziesz miał spokój.

2019-07-17 16:13

#35 luki373737

Mógłbyś bardziej rozwinąć swoją myśl? Powiem ci szczerze, że nie bawiłem się tymi profilami, więc nie wiem jak ustawić dany profil pod konkretną aplikacje. Pozdrawiam.
--Cytat (stefan):
Możesz stworzyć profil dla programu RadioSure ustawić autowyzwalanie i wyłączyć wtedy informowanie o pasku postępu.
Wtedy w tym programie podczas korzystania będziesz miał spokój.

--Koniec cytatu

2019-07-18 12:09

#36 stefan

napiszę na przykładzie TapinRadio bo to mam, a ty sobie już na wybranej aplikacji zadziałasz analogicznie.
1. Odpalasz aplikację, gdy się w niej znajdujesz wciskasz NVDA+Ctrl+P, by otworzyć Profile konfiguracji
2. Tabem na Nowy i pojawia się okienko i wpisujesz nazwę profilu np. TapinRadio, potem tabem raz i strzałkami wybierasz Bieżąca aplikacja (tapinradio) przycisk opcji oznaczone.
następnie raz Tab i na oK zatwierdzasz i masz profil utworzony do programu i będzie się automatycznie podczas pracy z programem uaktywniał.
3. Teraz przechodzisz do aplikacji wciskasz NVDA+U tyle razy by usłyszeć Nie sygnalizuj zmian na paskach postępu i gotowe, podczas korzystania z danej aplikacji paski nie będą oznajmiane.
Można tak zmieniać różne inne opcje a nawet zmienić schemat głosu i wtedy w aplikacji gada nam innym.
Tylko wszystkich zmian trzeba dokonywać podczas uruchomienia na pierwszym planie wybranej aplikacji.
Na wszelki wypadek z menu zapisujesz konfigurację NVDA.

2019-07-18 17:30

#37 luki373737

Dzięki wielkie. Właśnie Radio Sure teraz działa tak, jak chciałem. PZDR
--Cytat (stefan):
napiszę na przykładzie TapinRadio bo to mam, a ty sobie już na wybranej aplikacji zadziałasz analogicznie.
1. Odpalasz aplikację, gdy się w niej znajdujesz wciskasz NVDA+Ctrl+P, by otworzyć Profile konfiguracji
2. Tabem na Nowy i pojawia się okienko i wpisujesz nazwę profilu np. TapinRadio, potem tabem raz i strzałkami wybierasz Bieżąca aplikacja (tapinradio) przycisk opcji oznaczone.
następnie raz Tab i na oK zatwierdzasz i masz profil utworzony do programu i będzie się automatycznie podczas pracy z programem uaktywniał.
3. Teraz przechodzisz do aplikacji wciskasz NVDA+U tyle razy by usłyszeć Nie sygnalizuj zmian na paskach postępu i gotowe, podczas korzystania z danej aplikacji paski nie będą oznajmiane.
Można tak zmieniać różne inne opcje a nawet zmienić schemat głosu i wtedy w aplikacji gada nam innym.
Tylko wszystkich zmian trzeba dokonywać podczas uruchomienia na pierwszym planie wybranej aplikacji.
Na wszelki wypadek z menu zapisujesz konfigurację NVDA.

--Koniec cytatu

2019-07-18 21:38

#38 wredny

jakie to przydatne zaraz se tak zrobię

Orkiestra gra jeszcze tańczą,i drzwi są otwarte dzień warty dnia a to życie zachodu jest warte.
2019-07-19 08:25

#39 szarka

Z opóźnieniem dziękuję zaodpowiedzi i wszystkie ciekawe wpisy

2020-05-04 14:36